reklama
magda_lena85
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, dr P kazał mi zrobić badania pod kątem płodności i mam wyniki ale kompletnie nie wiem jak się prezentują w kontekście starań.
AMH 1,33
Prolaktyna na czczo 9,00
Po podaniu 229
DHEA-S 179
SHBG 79
CA-125 29,40
Anty-Tg 55
FSH - 5,56
Dr podejrzewał że mi sie kończy czas płodności ale nie wiem czy coś z tych badań to potwierdza albo wyklucza w tym przypadku. Jedyne co widzę to niskie AMH ale nie wiem jak bardzo dramatyczny to wynik, prolaktyna tez odpalona w kosmos Do tej pory nie mieliśmy problemów z zachodzenie, ale może coś się zmienia...
AMH 1,33
Prolaktyna na czczo 9,00
Po podaniu 229
DHEA-S 179
SHBG 79
CA-125 29,40
Anty-Tg 55
FSH - 5,56
Dr podejrzewał że mi sie kończy czas płodności ale nie wiem czy coś z tych badań to potwierdza albo wyklucza w tym przypadku. Jedyne co widzę to niskie AMH ale nie wiem jak bardzo dramatyczny to wynik, prolaktyna tez odpalona w kosmos Do tej pory nie mieliśmy problemów z zachodzenie, ale może coś się zmienia...
Ostatnia edycja:
szkala
A mogłabyś napiasć normy dla tego laboratorium? Bo one są różne w zależności od metod badania.Cześć dziewczyny, dr P kazał mi zrobić badania pod kątem płodności i mam wyniki ale kompletnie nie wiem jak się prezentują w kontekście starań.
AMH 1,33
Prolaktyna na czczo 9,00
Po podaniu 229
DHEA-S 179
SHBG 79
CA-125 29,40
Anty-Tg 55
FSH - 5,56
AMH nie jest złe, poza tym fsh jest ok, więc bez paniki.
Co do prolaktyny to pewnie dostaniesz dostinex - często podwyższona wynika z przebytych stresów.
Ja mam dha-s 190 (byłam wczoraj z tymi wynikami) i dr powiedział, że jest ok, ale mogę brać dhae (poprawia jakość jajeczek), bo nie przekroczę normy.
magda_lena85
A mogłabyś napiasć normy dla tego laboratorium? Bo one są różne w zależności od metod badania.
AMH nie jest złe, poza tym fsh jest ok, więc bez paniki.
Co do prolaktyny to pewnie dostaniesz dostinex - często podwyższona wynika z przebytych stresów.
Ja mam dha-s 190 (byłam wczoraj z tymi wynikami) i dr powiedział, że jest ok, ale mogę brać dhae (poprawia jakość jajeczek), bo nie przekroczę normy.
KatJak
Dziewczyny pomóżcie ... Nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku. Potrzebuje porady 18.03 poroniłam ciaze biochemiczna.
Teraz okazało się że jestem w ciąży pozamacicznej ;( w jajowodzie 1.5 cm. Beta wyglądała następującą :
08.05 - 425
12.05 - 153
14.05 - 174
19.05 -83
Dostałam zalecenie żeby monitorować betę czy spada bo wtedy jest szansa że sama się wchłonie , lub mogę iść od razu na zabieg jeżeli nie chce tego przeciągać..
Czy są tu dziewczyny którym ciaza pozamaciczna wchłonęła się sama ?
Teraz okazało się że jestem w ciąży pozamacicznej ;( w jajowodzie 1.5 cm. Beta wyglądała następującą :
08.05 - 425
12.05 - 153
14.05 - 174
19.05 -83
Dostałam zalecenie żeby monitorować betę czy spada bo wtedy jest szansa że sama się wchłonie , lub mogę iść od razu na zabieg jeżeli nie chce tego przeciągać..
Dominos
Dziewczyny pomóżcie ... Nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku. Potrzebuje porady 18.03 poroniłam ciaze biochemiczna.
08.05 - 425
12.05 - 153
14.05 - 174
19.05 -83
cześć strasznie mi przykro, to jest stresująca sytuacja bo sama przez to przechodziłam szybko beta Ci spada powinno być dobrze tylko rób badania. Ja robiłam co 2 dni.
1,5 cm - zarodek? przy becie 425?
Pamiętaj, żeby teraz zrobić drożność bo nawet jak się samo oczyści to istnieje ryzyko, że się powtórzy.
KatJak
Kompletnie jestem skołowana ... Czy spadek bety oznacza również że zarodek się zmniejsza ? Betę 425 miałam 08.05, dziś byłam na USG i dostałam info że zarodek ok 1.5 - nawet nie potrafię oszacować czy to mały czy duży ;(cześć strasznie mi przykro, to jest stresująca sytuacja bo sama przez to przechodziłam szybko beta Ci spada powinno być dobrze tylko rób badania. Ja robiłam co 2 dni.
Pamiętaj, żeby teraz zrobić drożność bo nawet jak się samo oczyści to istnieje ryzyko, że się powtórzy.
Na kolejne badanie idę jutro...
A Tobie sama się wchłonęła czy miałaś zabieg ?
KatJak
Teraz doczytałam na USG że jest napisane "zmiana o wymiarach 12 na 14 mm"cześć strasznie mi przykro, to jest stresująca sytuacja bo sama przez to przechodziłam szybko beta Ci spada powinno być dobrze tylko rób badania. Ja robiłam co 2 dni.
roki_1991
Przy becie 425 raczej nie ma szans na zarodek 1.5cm. Pęcherzyk ciążowy jest widoczny przy becie 1000 dopiero A wcześniej nie widac na usg nic. Ale 1.5cm to chyba sporo jak na coś w jajowodzieTeraz doczytałam na USG że jest napisane "zmiana o wymiarach 12 na 14 mm"
reklama
Charlotte21
@Żana10
Ja mam cały czas nadzerke. W tej szczęśliwej ciąży też płaciłam/krwawienia 4 razy. Pomimo że id początku spakowalam Luteine (też dawka 2x200) to wywolywana u mnie plemienia. Potem miałam kwiatka więc już coś innego. Ale mi zamienili na Duphaston 3x2 i się udało.
Przy składającej szyjke w 32tc w zagrożeniu przedwczesnego porodu brałam Luteine dopochwowe 2 tyg o wtedy już byko ok.
Także głowa do góry. Brązowa wydzielona mówi o tym że to stara krew. Mogłaś podraznic naczynko przy wkładaniu. Ale mimo wszystko lekarza o tym poinformuj.
Ja mam cały czas nadzerke. W tej szczęśliwej ciąży też płaciłam/krwawienia 4 razy. Pomimo że id początku spakowalam Luteine (też dawka 2x200) to wywolywana u mnie plemienia. Potem miałam kwiatka więc już coś innego. Ale mi zamienili na Duphaston 3x2 i się udało.
Przy składającej szyjke w 32tc w zagrożeniu przedwczesnego porodu brałam Luteine dopochwowe 2 tyg o wtedy już byko ok.
Także głowa do góry. Brązowa wydzielona mówi o tym że to stara krew. Mogłaś podraznic naczynko przy wkładaniu. Ale mimo wszystko lekarza o tym poinformuj.
Podziel się: