reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

O widzisz , ja biorę bromergon jeszcze myślicie że nie ma problemu z łączeniem ? Wiem że panikuje Ale jakoś boję się leków jakikolwiek nawet przeciwbólowych 🤦‍♀️
Witaj

Na prawdę acard to jest nic ... My tu bierzemy mnóstwo leków, sterydy , szczepienia i różne inne także nic z niczym nie koliduje bierz i nie stresuj się.
Czy robiłaś jakieś badania po poronieniach? Bo 2 to raczej nie przypadek

reklama
Witaj

Na prawdę acard to jest nic ... My tu bierzemy mnóstwo leków, sterydy , szczepienia i różne inne także nic z niczym nie koliduje bierz i nie stresuj się.
Czy robiłaś jakieś badania po poronieniach? Bo 2 to raczej nie przypadek
Właśnie nie robiłam żadnych badań poza hormonalnymi i oczywiście prolaktyna bardzo wysoka Ale zbijam bromergonem i jest ok . U mnie z tym poronienie to niedokonca 2 bo pierwsza ciąża była pozamaciczna więc poronienie pierwsze. Ale strasznie się martwię zwłaszcza że jestem młoda A tu już takie coś. ;(

Ja tez jak zaszlam w tą ciaze zaraz po zobaczeniu pozytywnego testu odstawiłam bromergon i bardzo skoczyla mi prolaktyna do takiego stopnia ze miałam wycieki z sutkow i zastanawiam się czy może to też nie miało wpływu takie gwałtowne odatawnie zwłaszcza że moja prolaktyna potrafiła sięgnąć 100 przy normie do 20 .
W Internecie na różnych forach wyczytałam że lepiej nie odatawiac przy takich wartościach bo wlansie może skończyć się poronieniem. Wiecie coś na ten temat?

Ja tez jak zaszlam w tą ciaze zaraz po zobaczeniu pozytywnego testu odstawiłam bromergon i bardzo skoczyla mi prolaktyna do takiego stopnia ze miałam wycieki z sutkow i zastanawiam się czy może to też nie miało wpływu takie gwałtowne odatawnie zwłaszcza że moja prolaktyna potrafiła sięgnąć 100 przy normie do 20 .
W Internecie na różnych forach wyczytałam że lepiej nie odatawiac przy takich wartościach bo wlansie może skończyć się poronieniem. Wiecie coś na ten temat?
Nie udzielę pełnej odpowiedzi, bo nie wiem czy się odstawia ten lek na prolaktynę. Ale wiem na pewno, że ma wpływ na zajście w ciąże i późniejsze komplikacje. Moja dobra znajoma, nie mogła zajść w ciąże i okazało się, ze właśnie ma koło 100 wynik. Poprawiła lekami i ma prawie 2 letniego syna. :) więc na pewno na wpływ, ale na ile lekarze każą odsatwić a ile zmniejszyć, to już tzeba pytań ich indywidualnie :)

Ale się napisałam mogłam wszytsko w jednej wiadomości
Nie udzielę pełnej odpowiedzi, bo nie wiem czy się odstawia ten lek na prolaktynę. Ale wiem na pewno, że ma wpływ na zajście w ciąże i późniejsze komplikacje. Moja dobra znajoma, nie mogła zajść w ciąże i okazało się, ze właśnie ma koło 100 wynik. Poprawiła lekami i ma prawie 2 letniego syna. :) więc na pewno na wpływ, ale na ile lekarze każą odsatwić a ile zmniejszyć, to już tzeba pytań ich indywidualnie :)
No Właśnie najważniejsze to trafić na dobrego lekarza a ja nie mam tego szczęścia .

reklama
Do góry