@ovli22 więc teraz tylko działać trzymam kciukiHej dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie i Maliny i mam zielone światło na 2 miejsce jeśli się nie uda to doszczepianie i znów 2 miesiące .
Takie zalecenia Zobacz załącznik 1078748
reklama
Ja też brałam steryd i wlewy na NK. Odstawiłam go parę dni temu i wyniki mi się pogorszyly:/neutrofile mam podwyzszone i crp mam 6,60 i się martwię że właśnie po odstawieniu encortonu coś się dzieje dodam że mocz mam dobry, lekarz mówi że to nic złego ale jakoś to mnie nie przekonuje bo ja brałam encorton miałam wszystko w normie a teraz coś się dz ieje
Aśka 94
Fanka BB :)
Witajcie , kiedyś pisałam a później postanowiłam się wyłączyć . Przychodzę , aby pokazać że warto walczyć. W skrócie , jestem po 4 obumarłych ciążach , wszystkie kończyły się zanim pojawiło się serduszko. Trafiłam do lekarza który zlecił mi badania , dał zakaz zajścia w ciążę i nazwisko profesora do którego miałam się zgłosić po zrobieniu badań. Jednak życie nas zaskakuje i zanim odłożyliśmy na badania okazało się że jestem w 5 ciąży ... Strach i łzy były ... Pojechaliśmy do profesora , ten odrazu dał inne badania , encorton 30 mg i heparynę... Postawił diagnozę w ciemno i po wynikach ja potwierdził , ale dzięki jego szybkiej reakcji dziś mam 22 tc , która rozwija się idealnie. [emoji3590]
Także dziewczyny nie poddawajcie się , walczcie i szukajcie pomocy gdzie się da [emoji3590][emoji3590]
Także dziewczyny nie poddawajcie się , walczcie i szukajcie pomocy gdzie się da [emoji3590][emoji3590]
olaa90
Hmm, u mnie schemat był taki. Owu miałam 11-13 dc, jakoś tydzień po zaczynałam brać leki: encorton 10, progesteron, acard w przypadku okresu odstawiałam i od nowa tak samo. Na ciąże od momentu dostania zielonego światła czekałam 3 ms, ale dlatego ze po poronieniach zrobiły mi się niedrożne jajowody ;/ w szczęśliwym cyklu, miałam zabieg drożności w 9 dc, owu w 13dc, leki od 22 dc encorton 10, progesteron, od momentu pozytywu encorton zwiększony na 20.@olaa90 bardzo dziękuję czyli brałaś encorton przed ciażą czy w czasie też??
Ja teraz już 2 raz mam problemy z węzlami chłonnymi więc może sam się uśpił. Można samo NK sprawdzić w katowicach może się skuszę. Kariotypy mamy ok czekam tylko na wyniki trombofilii. Czy której z Was mąż miał niewielkie agregaty z nie ruszającymi sie plemnikami??? Genetyk dzisiaj na to zwrocila uwage i stwierdzila ze to moze byc jakas infekcja lub bakteria.
@Wikunia7 a Ty jesteś w ciąży? Wiesz co teraz sobie przypominam, ze ja po odstawieniu encortonu jakoś po 20 tyg zrobiłam badanie crp i tez mi wyszło na górnej granicy i teraz tak myśle, czy to nie był tez efekt hmm...
olaa90
Ja jak szukałam info nt crp w ciąży to na wielu stronach czytałam, ze u niektórych kobiet ono w ciąży rośnie i nie powinno się tego badać ;/ mi mój gin tego tez nie zlecał, ale ja zrobiłam sama bo jak zawsze chciałam być krok wprzod ;/ a nic Cię nie boli, nie jesteś przeziębiona?@olaa90 tak jestem jutro 18 tc a w niedziele odstawiłam encorton i tak trochę przedłużyłam go branie ja chciałam do 20 tc brać ale lekarz i mąż się uparli ze mam odstawić i się martwie bo parę dni i już uroslo
olaa90
Spokojnie kochana, Teraz sezon przeziębień może coś Cię próbuje zaatakować. Możliwe ze to krwiak właśnie, bierzesz heparynę? Ona tez ma działanie przeciwzapalne@olaa90 ja cały czas w ciąży czuje się jakby przeziębiona ale miałam dobre wyniki. Mi kazał crp bo mam krwiaka czy coś się nie dzieje i może to on właśnie heh:/ale wcześniej krwawiłam i miałam dobre wyniki a teraz mi się wydaje że to przez encorton że organizm warjuje
reklama
olaa90
Powtórz kochana badanie przed wizyta, żeby sprawdzić czy rośnie czy nie. Trzymam kciuki :*@olaa90 tak biorę heparyne cały czas. Zobaczymy co powie lekarz w czwartek choć on uważa że 6 to nie jest zły wynik :/ ja wolę jednak być uważać i mieć rękę na pulsie
Podziel się: