Najlepiej zrobić jak najszybciej..Minęło równo 4 tygodnie od poronienia, czy nadal jest możliwe, że badanie wykryją zespół antyfosfolipidowy, jeżeli wystąpił ?
reklama
Luna123456
Zaangażowana w BB
Dziewczyny a czy kariotypy robiliście wszystkie po poronieniach bo nie wiem co robić.Chodzi mi o to czy dr Sydor może wymagać to ode mnie mimo że najprawdopodobniej przyczyną strat jest kir aa.Czy mialyscie tak że immunolog wymagał tego badania ?
Większość nawet ginekologów zleca gdy jest więcej niż jedna strata, ale w najgorszym wypadku po prostu lekarz powie Wam, żeby to dorobić.. Niby wychodzi to rzadko, ale mam przyjaciółkę u której znaleziono coś nie tak w kariotypie niestety..Dziewczyny a czy kariotypy robiliście wszystkie po poronieniach bo nie wiem co robić.Chodzi mi o to czy dr Sydor może wymagać to ode mnie mimo że najprawdopodobniej przyczyną strat jest kir aa.Czy mialyscie tak że immunolog wymagał tego badania ?
Porzeczka1234
Fanka BB :)
Tak prof Malinowski wymaga i moim zdaniem powinnaś je zrobić. Była tu dziewczyna która zrobiła immunologię nawet się szczepiła i ciążę traciła nie miała właśnie kariotypòw zrobiła je po kolejnej stracie i okazało się, że ma translokacje w chromosonie także warto zrobić badania. Lekarz nie może wymagać od ciebie żadnego badania ale zawsze jest ta niewiadoma czy oby to właśnie nie jest przyczyną.Dziewczyny a czy kariotypy robiliście wszystkie po poronieniach bo nie wiem co robić.Chodzi mi o to czy dr Sydor może wymagać to ode mnie mimo że najprawdopodobniej przyczyną strat jest kir aa.Czy mialyscie tak że immunolog wymagał tego badania ?
Luna123456
Zaangażowana w BB
Tydzień temu byłam u dr Sydora i zapytał czy robiliśmy te badanie powiedziałam że nie to wypytał o choroby w rodzinie.Z wyników co miałam to jedynie Kiry wyszły .Kazał zrobić jeszcze parę badań ale nie wspomniał o kariotypie tylko tak sobie myślę żeby na kolejnej wizycie nie wyskoczył z tym badaniem.Większość nawet ginekologów zleca gdy jest więcej niż jedna strata, ale w najgorszym wypadku po prostu lekarz powie Wam, żeby to dorobić.. Niby wychodzi to rzadko, ale mam przyjaciółkę u której znaleziono coś nie tak w kariotypie niestety..
Luna123456
Zaangażowana w BB
Jedynie mężowi kazal zrobić polimorfyzm apal genu igg2 i powiedział że jak to badanie wyjdzie źle to nie ma na to leku.
Ostatnia edycja:
Zzzzzz
Fanka BB :)
Cześć miałam stratę w podobnym tygodniu. Bardzo mi przykro wiem przez co przechodzisz. Jak nastąpiła strata?Minęło równo 4 tygodnie od poronienia, czy nadal jest możliwe, że badanie wykryją zespół antyfosfolipidowy, jeżeli wystąpił ?
Jest tu poboczny wątek "ciążę zakończone sukcesem" tam zebrany został spis badań potrzebny przy poronieniach. Warto zajrzecPoroniłam w 15 tyg. ciąży, dzidzia rozwijała się prawidłowo, nie znam przyczyny...
Jakie badania warto wykonać do 6 tyg. po poronieniu? A jakie po tym czasie?
Jest dużo wątków na ten temat, ale się gubię, chciałabym zebrać wszystko do jednego Dzięki !
Luna123456
Zaangażowana w BB
Ja też poroniłam pierwszy raz w 14 tyg i jedynie co mi wyszło to zespół antygosfolipidowy i kir.
reklama
@Luna123456 ja robilam na nfz tak jak wczesniej pisaly dziewczyny skierowanie ja maz dostalismy od rodzinnego potem wizyta w naszyn przypadku Genom w rudzie śląskiej potem umawiaja na pobranie krwi i czeka sie okolo 6 tygodni ja mialam robione 16.12Gdzie można zrobić to badanie ?
Podziel się: