reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja się nie znam na tcyh Kirach.
Czy to prawda, że to jest genetyka? I nie zmieniają się te kiry? Zastanawiam się czy nie zrobić tego badania w styczniu aby mieć więcej wyników przygotowanych na wizytę u Prof Malinowskiego. I po drugie nie mogę znaleźć gdzie można zrobic
Dziewczyny ja mam kiry aa - podobno gorsza opcja .. Ale tak naprawdę to za co one odpowiadają? Orientujecie się jak się to leczy?Bo wizytę mam dopiero w styczniu i tak myślę nad tym wszystkim , z góry dziękuję za odp :))
na kiry jest accofil.U kogo masx wizyte,bo w styczniu tex ide do Sydora bo mam kir aa

reklama
@Porzeczka1234 ja się zastanawiam czy nie jest za mało tego kwasu :) i zastanawiam się czy nie brać 2 dziennie zamiast 1. Homocysteinę miałam badaną przed transferem u Prof Malinowskiego i miałam 8. A jaka jest wartość prawidłowa w ciąży?

Dzięki dziewczyny za rady :) juz dzisiaj nie ma śladu po przeziebieniu :) za to mam jakieś dziwne kłucia w pochwie i jakby w lechtaczce ? Matko Bosko dziwne dolegliwości ma człowiek w ciąży.... nie bede robić z siebie wariatki i lecieć do lekarza. W pon byłam u Maliny bylo oki szyjka długa zamknięta, z macica tez ok to chyba nie ma co panikowac ?
Mi profesor kazal brac do 14tc modulator homocysteiny. Teraz biore femibion natal 2. Tam sa metyle i wit z grupy B ktore tez dobrze wpływają na homocysteine. A prawidłowa wartość w ciąży to ponozej 10. Ja mialam najpierw 6 później kolo 4 xd
@Destino jak Twoje dzieciaczki? Jak się ma dzielna córeczka?

Hej dziewczyny. ;) U mnie 20 tc i byłam na polowkowych. Będzie dziewczynka ❤😁 tak w kościach dobrze przeczuwalam.
Ale wczoraj miałam.bole brzucha i byłam na IP, tętno było określone na 147. A dzisiaj na prenatalnym na 145. Czy to ma jakieś znaczenie ?
Napalm też obwód główki wyliczony na 19 tc a długość głowy na 20 tc 😮 czy to coś dziwnego? Pani doktor mówiła że wszystko ok. ,zarówno doktor na pogotowiu jak i dzisiaj na prenatalnych. ;) wolę Was jeszcze zapytać ;)

@Porzeczka1234 teraz biorę femibion plus właśnie żeby witaminy uzupełnić. Odstswiona mam luteine dopochwowa biorę teraz podjezykowa nie wiem czy to dobra zmiana zobaczymy. Właśnie z tym acardem ciężko bo z lekarzem trochę boimy się odstawic ja wolałam nie i mówił żeby tylko połówkę brać.

Tak, tylko mleko ma wapno, które uszczelnia naczynia krwionośne dzięki czemu razem z Wit c i rutozydem daje dobrą ochronę przed wirusami i bakteriami. Poza tym w ciąży trzeba uważać z ostrymi przyprawami, bo ciało zupełnie inaczej funkcjonuje. W zasadzie to można by się licytować co jest lepsze, ale nie o to w tym chodzi. Raczej o to, co w miarę szybko i skutecznie zadziała.

@Wikunia7 [emoji110][emoji109][emoji2936][emoji2935][emoji109][emoji110]

Nie chodzi o licytacje, masz racje - w końcu chodzi o wymianę zdań. Kurkuma nie jest ostra. A „mleko” roślinne zawsze kupuje fortyfikować wapniem.

reklama
@Porzeczka1234 ja się zastanawiam czy nie jest za mało tego kwasu :) i zastanawiam się czy nie brać 2 dziennie zamiast 1. Homocysteinę miałam badaną przed transferem u Prof Malinowskiego i miałam 8. A jaka jest wartość prawidłowa w ciąży?
Myślę , że wystarczająco tego kwasu ja jak zaszłam w ciąże miałam cos koło 6 w 20 tygodniu ciąży czyli jakieś 17 tygodni temu 3,5 . Ja uważam , że dobra homocysteina to taka koło 7-4 . A bierzesz witaminy z grupy b metylowane?

Dzięki dziewczyny za rady :) juz dzisiaj nie ma śladu po przeziebieniu :) za to mam jakieś dziwne kłucia w pochwie i jakby w lechtaczce ? Matko Bosko dziwne dolegliwości ma człowiek w ciąży.... nie bede robić z siebie wariatki i lecieć do lekarza. W pon byłam u Maliny bylo oki szyjka długa zamknięta, z macica tez ok to chyba nie ma co panikowac ?
Mi profesor kazal brac do 14tc modulator homocysteiny. Teraz biore femibion natal 2. Tam sa metyle i wit z grupy B ktore tez dobrze wpływają na homocysteine. A prawidłowa wartość w ciąży to ponozej 10. Ja mialam najpierw 6 później kolo 4 xd
@Destino jak Twoje dzieciaczki? Jak się ma dzielna córeczka?
To normalne co czujesz jesli nue jest to stały nieustający ból. Mnie teraz tak boli krocze , że szału można dostać pomaga tylko leżenie z nogami w górze chodź 10 min i przechodzi na godzinę dwie i znów to samo a szyjka 2,5 cm. 7 idę do szpitala chyba , ze mnie szybciej złapie.

Hej dziewczyny. ;) U mnie 20 tc i byłam na polowkowych. Będzie dziewczynka ❤😁 tak w kościach dobrze przeczuwalam.
Ale wczoraj miałam.bole brzucha i byłam na IP, tętno było określone na 147. A dzisiaj na prenatalnym na 145. Czy to ma jakieś znaczenie ?
Napalm też obwód główki wyliczony na 19 tc a długość głowy na 20 tc 😮 czy to coś dziwnego? Pani doktor mówiła że wszystko ok. ,zarówno doktor na pogotowiu jak i dzisiaj na prenatalnych. ;) wolę Was jeszcze zapytać ;)
Kochana różnice sa ok i będą sie zdarzać co usg dziecko nie rosnie równomiernie. Zresztą jedno ma dlugie nogi drugie krótkie itd to inna długość kości udowej. Charlotte no sama wiesz , że 145-147 to nie ma znaczenia . Gratuluję córeczki ciesz się i wierz lekarzowi.
@Porzeczka1234 teraz biorę femibion plus właśnie żeby witaminy uzupełnić. Odstswiona mam luteine dopochwowa biorę teraz podjezykowa nie wiem czy to dobra zmiana zobaczymy. Właśnie z tym acardem ciężko bo z lekarzem trochę boimy się odstawic ja wolałam nie i mówił żeby tylko połówkę brać.
Wiesz, co to jeśli bierzesz ciagle acard to niestety możesz długo krwawić bo on powoduje , ze plytki krwi się niezlepiają i ciagle coś Ci tam peknie naczynko i krwiak krwotok i historia się powtarza.

Ostatnia edycja:
Do góry