reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Z Wit c trzeba uważać, bo w nadmiarze ponoć może wywoływać skurcze, przy karmieniu spada ilość mleka, ale mimo to moja gin zawsze przy chorobie mi kazała dużo Wit c jeść ok 3000 na dobę. Wiadomo, że robisz to 2,3dni i koniec, bo jeśli nie ma poprawy to trzeba coś innego zrobić, np. antybiotyk. A sól podrażnia śluzówkę gardła jeszcze bardziej niż jest podrażniona i uzyskuje się odwrotny efekt. W Gliwicach polecali mi płukanki z soli. W Krakowie zdecydowanie odradzali lekarze.
A jak tak z ciekawości chciałam zapytać, jakie szkodliwe działanie ma płukanie woda z solą? Bo szczerze nigdy nie słyszałam... Co do witaminy C (dużych dawek), to rzeczywiście normalnie nie można przedawkować witaminy C, bo nadmiar się po prostu wysika.. ale w ciąży jest trochę inaczej, więc generalnie dużych dawek witaminy C się nie poleca ciężarnym.. jak byłam na studiach, to bardzo zapamiętałam że witamina C należy niestety do kategorii C leków.. może coś się zmieniło, ale ja bym się specjalnie nią nie wspomagała ;)

reklama
Słonko nie rób sobie krzywdy i nie plukak gardła solą. Nie można tego robić. To stare zalecenie wyrządzają w więcej szkody niż pożytku. Jeśli płukać to właśnie woda utleniona, szałwia, ja polecam na gardło cukierki z werbeny, Tantum Verde, ja też stosowałam glimbax (niby w ciąży nie polecany - tylko jedno płukanie działa cuda). Ale najczęściej codziennie rano pół szklanki ciepłej wody z sokiem z połowy cytryny, witamina c w dużej dawce min 1000. Do tego gorące mleko z miodem i czosnkiem piłam na hektolitry. Aż patrzyć już na to nie mogłam. Ale działało. Chleb z czosnkiem i pomidorem no i najlepsiejszy w działaniu syrop z cebuli

Te witaminę c polecałabym w postaci naturalnej dzikiej różu suszonej w niskiej temperaturze-3 łyżki dziennie (nie tabletki) -jak chcesz dam Ci namiary na Pana, który suszy.
Mleko nie jest dobre przy przeziębieniu, bo wzmaga wydzielanie śluzu, warto jeż zastąpić wodą lub napojem roślinnym.
Kurkuma-działa cuda. Możesz kupować świeża i ścierać. Ja robię pastę: pół szklanki kurkumy, szklanka wody, świeżo mielony czarny pieprz-podgrzewam by mieszanka zrobiła się bardzo gęsta, dodaję na koniec dwie łyżki oleju kokosowego i do słoika. Pije 1/2 do 1 łyżeczki z gorącym mlekiem roślinnym i łyżeczka miodu (lub bez).

Dziewczyny czy kwas foliowy można przedawkować w ciąży?
Mam PrenatalUno on ma w składzie metylowany kwas foliowy i coś tam jeszcze, ale zastanawiam się czy jak wezmę dodatkowo w ciągu dnia ActiFolin, który też ma 0,8mg folianu to mogę sobie lub dzidziusiowi zaszkodzić? ActiFolin zażywałam od początku stymulacji, ok miesiąc przed transferem, ale lekarka zasugerowała mi ten PrenatalUno i od ok tygodnia go zażywam.

Jestem po wizycie u swojego lekarza znowu się pojawił krwiak:( dziwne że wczoraj go nie było w szpitalach widać. Lekarz mówił że o tyle dobrze ze on jest podkosmoekowy i ma łatwe wyjście. Mały ma się dobrze na szczęście. Nic czeka mnie znowu strach i leżenie całkowite plackiem:(

Jestem po wizycie u swojego lekarza znowu się pojawił krwiak:( dziwne że wczoraj go nie było w szpitalach widać. Lekarz mówił że o tyle dobrze ze on jest podkosmoekowy i ma łatwe wyjście. Mały ma się dobrze na szczęście. Nic czeka mnie znowu strach i leżenie całkowite plackiem:(
Masz sporo "przygod". Mam nadzieję, że ten krwiak zejdzie i potem już tylko z górki będzie;*

Te witaminę c polecałabym w postaci naturalnej dzikiej różu suszonej w niskiej temperaturze-3 łyżki dziennie (nie tabletki) -jak chcesz dam Ci namiary na Pana, który suszy.
Mleko nie jest dobre przy przeziębieniu, bo wzmaga wydzielanie śluzu, warto jeż zastąpić wodą lub napojem roślinnym.
Kurkuma-działa cuda. Możesz kupować świeża i ścierać. Ja robię pastę: pół szklanki kurkumy, szklanka wody, świeżo mielony czarny pieprz-podgrzewam by mieszanka zrobiła się bardzo gęsta, dodaję na koniec dwie łyżki oleju kokosowego i do słoika. Pije 1/2 do 1 łyżeczki z gorącym mlekiem roślinnym i łyżeczka miodu (lub bez).
Tak, tylko mleko ma wapno, które uszczelnia naczynia krwionośne dzięki czemu razem z Wit c i rutozydem daje dobrą ochronę przed wirusami i bakteriami. Poza tym w ciąży trzeba uważać z ostrymi przyprawami, bo ciało zupełnie inaczej funkcjonuje. W zasadzie to można by się licytować co jest lepsze, ale nie o to w tym chodzi. Raczej o to, co w miarę szybko i skutecznie zadziała.

@Wikunia7 [emoji110][emoji109][emoji2936][emoji2935][emoji109][emoji110]

Dziewczyny ja mam kiry aa - podobno gorsza opcja .. Ale tak naprawdę to za co one odpowiadają? Orientujecie się jak się to leczy?Bo wizytę mam dopiero w styczniu i tak myślę nad tym wszystkim , z góry dziękuję za odp :))

Ja się nie znam na tcyh Kirach.
Czy to prawda, że to jest genetyka? I nie zmieniają się te kiry? Zastanawiam się czy nie zrobić tego badania w styczniu aby mieć więcej wyników przygotowanych na wizytę u Prof Malinowskiego. I po drugie nie mogę znaleźć gdzie można zrobic to badanie w Trójmieście 😬

Dziewczyny czy kwas foliowy można przedawkować w ciąży?
Mam PrenatalUno on ma w składzie metylowany kwas foliowy i coś tam jeszcze, ale zastanawiam się czy jak wezmę dodatkowo w ciągu dnia ActiFolin, który też ma 0,8mg folianu to mogę sobie lub dzidziusiowi zaszkodzić? ActiFolin zażywałam od początku stymulacji, ok miesiąc przed transferem, ale lekarka zasugerowała mi ten PrenatalUno i od ok tygodnia go zażywam.
Raczej nie przedawkujesz kwasu ale jak uważasz , że jest go za dużo ( ja też tyle brałam) to zbadaj homocysteinę i bedziesz miała jasność ja w ciąży badałam ją 2 razy w 12 tygodniu i 20 tygodniu na zlecenie lekarza ale raczej nie kazdy lekarz myśli i tym aby to badanie robić ciąży .

To o czym piszesz z krwiakami to zupełnie normalne, że niestety w jeden dzień go nie widać w następnym już jest u mnie też tak było czy bierzesz witaminy dla kobiet ? Myślę o tym , że masz mało uszczelnione żyły i może niedobór witaminy c przez to predyspozycje do tych krwiaków. Ja w pierwszej ciąży miałam je do 20 tygodnia ciazy krwawienia plamienia itd przeleżałam od lutego do czerwca niestety i wyszłam na dwór w lato niepocieszyłam ale tak się niestety zdarza. Pilnuj badań na krzepliwość bierz heparynę przy leżeniu to podstawa i odstaw acard. Duzo cierpliwośći ,wytrwałości bo wierzę że masz już dość ale cel " dziecko" niech doda siły.

reklama
Do góry