reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Z Wit c trzeba uważać, bo w nadmiarze ponoć może wywoływać skurcze, przy karmieniu spada ilość mleka, ale mimo to moja gin zawsze przy chorobie mi kazała dużo Wit c jeść ok 3000 na dobę. Wiadomo, że robisz to 2,3dni i koniec, bo jeśli nie ma poprawy to trzeba coś innego zrobić, np. antybiotyk. A sól podrażnia śluzówkę gardła jeszcze bardziej niż jest podrażniona i uzyskuje się odwrotny efekt. W Gliwicach polecali mi płukanki z soli. W Krakowie zdecydowanie odradzali lekarze.
A jak tak z ciekawości chciałam zapytać, jakie szkodliwe działanie ma płukanie woda z solą? Bo szczerze nigdy nie słyszałam... Co do witaminy C (dużych dawek), to rzeczywiście normalnie nie można przedawkować witaminy C, bo nadmiar się po prostu wysika.. ale w ciąży jest trochę inaczej, więc generalnie dużych dawek witaminy C się nie poleca ciężarnym.. jak byłam na studiach, to bardzo zapamiętałam że witamina C należy niestety do kategorii C leków.. może coś się zmieniło, ale ja bym się specjalnie nią nie wspomagała ;)

reklama
Słonko nie rób sobie krzywdy i nie plukak gardła solą. Nie można tego robić. To stare zalecenie wyrządzają w więcej szkody niż pożytku. Jeśli płukać to właśnie woda utleniona, szałwia, ja polecam na gardło cukierki z werbeny, Tantum Verde, ja też stosowałam glimbax (niby w ciąży nie polecany - tylko jedno płukanie działa cuda). Ale najczęściej codziennie rano pół szklanki ciepłej wody z sokiem z połowy cytryny, witamina c w dużej dawce min 1000. Do tego gorące mleko z miodem i czosnkiem piłam na hektolitry. Aż patrzyć już na to nie mogłam. Ale działało. Chleb z czosnkiem i pomidorem no i najlepsiejszy w działaniu syrop z cebuli

Te witaminę c polecałabym w postaci naturalnej dzikiej różu suszonej w niskiej temperaturze-3 łyżki dziennie (nie tabletki) -jak chcesz dam Ci namiary na Pana, który suszy.
Mleko nie jest dobre przy przeziębieniu, bo wzmaga wydzielanie śluzu, warto jeż zastąpić wodą lub napojem roślinnym.
Kurkuma-działa cuda. Możesz kupować świeża i ścierać. Ja robię pastę: pół szklanki kurkumy, szklanka wody, świeżo mielony czarny pieprz-podgrzewam by mieszanka zrobiła się bardzo gęsta, dodaję na koniec dwie łyżki oleju kokosowego i do słoika. Pije 1/2 do 1 łyżeczki z gorącym mlekiem roślinnym i łyżeczka miodu (lub bez).

Dziewczyny czy kwas foliowy można przedawkować w ciąży?
Mam PrenatalUno on ma w składzie metylowany kwas foliowy i coś tam jeszcze, ale zastanawiam się czy jak wezmę dodatkowo w ciągu dnia ActiFolin, który też ma 0,8mg folianu to mogę sobie lub dzidziusiowi zaszkodzić? ActiFolin zażywałam od początku stymulacji, ok miesiąc przed transferem, ale lekarka zasugerowała mi ten PrenatalUno i od ok tygodnia go zażywam.

Jestem po wizycie u swojego lekarza znowu się pojawił krwiak:( dziwne że wczoraj go nie było w szpitalach widać. Lekarz mówił że o tyle dobrze ze on jest podkosmoekowy i ma łatwe wyjście. Mały ma się dobrze na szczęście. Nic czeka mnie znowu strach i leżenie całkowite plackiem:(

Jestem po wizycie u swojego lekarza znowu się pojawił krwiak:( dziwne że wczoraj go nie było w szpitalach widać. Lekarz mówił że o tyle dobrze ze on jest podkosmoekowy i ma łatwe wyjście. Mały ma się dobrze na szczęście. Nic czeka mnie znowu strach i leżenie całkowite plackiem:(
Masz sporo "przygod". Mam nadzieję, że ten krwiak zejdzie i potem już tylko z górki będzie;*

Te witaminę c polecałabym w postaci naturalnej dzikiej różu suszonej w niskiej temperaturze-3 łyżki dziennie (nie tabletki) -jak chcesz dam Ci namiary na Pana, który suszy.
Mleko nie jest dobre przy przeziębieniu, bo wzmaga wydzielanie śluzu, warto jeż zastąpić wodą lub napojem roślinnym.
Kurkuma-działa cuda. Możesz kupować świeża i ścierać. Ja robię pastę: pół szklanki kurkumy, szklanka wody, świeżo mielony czarny pieprz-podgrzewam by mieszanka zrobiła się bardzo gęsta, dodaję na koniec dwie łyżki oleju kokosowego i do słoika. Pije 1/2 do 1 łyżeczki z gorącym mlekiem roślinnym i łyżeczka miodu (lub bez).
Tak, tylko mleko ma wapno, które uszczelnia naczynia krwionośne dzięki czemu razem z Wit c i rutozydem daje dobrą ochronę przed wirusami i bakteriami. Poza tym w ciąży trzeba uważać z ostrymi przyprawami, bo ciało zupełnie inaczej funkcjonuje. W zasadzie to można by się licytować co jest lepsze, ale nie o to w tym chodzi. Raczej o to, co w miarę szybko i skutecznie zadziała.

@Wikunia7 [emoji110][emoji109][emoji2936][emoji2935][emoji109][emoji110]

Dziewczyny ja mam kiry aa - podobno gorsza opcja .. Ale tak naprawdę to za co one odpowiadają? Orientujecie się jak się to leczy?Bo wizytę mam dopiero w styczniu i tak myślę nad tym wszystkim , z góry dziękuję za odp :))

Ja się nie znam na tcyh Kirach.
Czy to prawda, że to jest genetyka? I nie zmieniają się te kiry? Zastanawiam się czy nie zrobić tego badania w styczniu aby mieć więcej wyników przygotowanych na wizytę u Prof Malinowskiego. I po drugie nie mogę znaleźć gdzie można zrobic to badanie w Trójmieście 😬

Dziewczyny czy kwas foliowy można przedawkować w ciąży?
Mam PrenatalUno on ma w składzie metylowany kwas foliowy i coś tam jeszcze, ale zastanawiam się czy jak wezmę dodatkowo w ciągu dnia ActiFolin, który też ma 0,8mg folianu to mogę sobie lub dzidziusiowi zaszkodzić? ActiFolin zażywałam od początku stymulacji, ok miesiąc przed transferem, ale lekarka zasugerowała mi ten PrenatalUno i od ok tygodnia go zażywam.
Raczej nie przedawkujesz kwasu ale jak uważasz , że jest go za dużo ( ja też tyle brałam) to zbadaj homocysteinę i bedziesz miała jasność ja w ciąży badałam ją 2 razy w 12 tygodniu i 20 tygodniu na zlecenie lekarza ale raczej nie kazdy lekarz myśli i tym aby to badanie robić ciąży .

To o czym piszesz z krwiakami to zupełnie normalne, że niestety w jeden dzień go nie widać w następnym już jest u mnie też tak było czy bierzesz witaminy dla kobiet ? Myślę o tym , że masz mało uszczelnione żyły i może niedobór witaminy c przez to predyspozycje do tych krwiaków. Ja w pierwszej ciąży miałam je do 20 tygodnia ciazy krwawienia plamienia itd przeleżałam od lutego do czerwca niestety i wyszłam na dwór w lato niepocieszyłam ale tak się niestety zdarza. Pilnuj badań na krzepliwość bierz heparynę przy leżeniu to podstawa i odstaw acard. Duzo cierpliwośći ,wytrwałości bo wierzę że masz już dość ale cel " dziecko" niech doda siły.

reklama
Do góry