reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja się nie znam na tcyh Kirach.
Czy to prawda, że to jest genetyka? I nie zmieniają się te kiry? Zastanawiam się czy nie zrobić tego badania w styczniu aby mieć więcej wyników przygotowanych na wizytę u Prof Malinowskiego. I po drugie nie mogę znaleźć gdzie można zrobic
Dziewczyny ja mam kiry aa - podobno gorsza opcja .. Ale tak naprawdę to za co one odpowiadają? Orientujecie się jak się to leczy?Bo wizytę mam dopiero w styczniu i tak myślę nad tym wszystkim , z góry dziękuję za odp :))
na kiry jest accofil.U kogo masx wizyte,bo w styczniu tex ide do Sydora bo mam kir aa

reklama
@Porzeczka1234 ja się zastanawiam czy nie jest za mało tego kwasu :) i zastanawiam się czy nie brać 2 dziennie zamiast 1. Homocysteinę miałam badaną przed transferem u Prof Malinowskiego i miałam 8. A jaka jest wartość prawidłowa w ciąży?

Dzięki dziewczyny za rady :) juz dzisiaj nie ma śladu po przeziebieniu :) za to mam jakieś dziwne kłucia w pochwie i jakby w lechtaczce ? Matko Bosko dziwne dolegliwości ma człowiek w ciąży.... nie bede robić z siebie wariatki i lecieć do lekarza. W pon byłam u Maliny bylo oki szyjka długa zamknięta, z macica tez ok to chyba nie ma co panikowac ?
Mi profesor kazal brac do 14tc modulator homocysteiny. Teraz biore femibion natal 2. Tam sa metyle i wit z grupy B ktore tez dobrze wpływają na homocysteine. A prawidłowa wartość w ciąży to ponozej 10. Ja mialam najpierw 6 później kolo 4 xd
@Destino jak Twoje dzieciaczki? Jak się ma dzielna córeczka?

Hej dziewczyny. ;) U mnie 20 tc i byłam na polowkowych. Będzie dziewczynka ❤😁 tak w kościach dobrze przeczuwalam.
Ale wczoraj miałam.bole brzucha i byłam na IP, tętno było określone na 147. A dzisiaj na prenatalnym na 145. Czy to ma jakieś znaczenie ?
Napalm też obwód główki wyliczony na 19 tc a długość głowy na 20 tc 😮 czy to coś dziwnego? Pani doktor mówiła że wszystko ok. ,zarówno doktor na pogotowiu jak i dzisiaj na prenatalnych. ;) wolę Was jeszcze zapytać ;)

@Porzeczka1234 teraz biorę femibion plus właśnie żeby witaminy uzupełnić. Odstswiona mam luteine dopochwowa biorę teraz podjezykowa nie wiem czy to dobra zmiana zobaczymy. Właśnie z tym acardem ciężko bo z lekarzem trochę boimy się odstawic ja wolałam nie i mówił żeby tylko połówkę brać.

Tak, tylko mleko ma wapno, które uszczelnia naczynia krwionośne dzięki czemu razem z Wit c i rutozydem daje dobrą ochronę przed wirusami i bakteriami. Poza tym w ciąży trzeba uważać z ostrymi przyprawami, bo ciało zupełnie inaczej funkcjonuje. W zasadzie to można by się licytować co jest lepsze, ale nie o to w tym chodzi. Raczej o to, co w miarę szybko i skutecznie zadziała.

@Wikunia7 [emoji110][emoji109][emoji2936][emoji2935][emoji109][emoji110]

Nie chodzi o licytacje, masz racje - w końcu chodzi o wymianę zdań. Kurkuma nie jest ostra. A „mleko” roślinne zawsze kupuje fortyfikować wapniem.

reklama
@Porzeczka1234 ja się zastanawiam czy nie jest za mało tego kwasu :) i zastanawiam się czy nie brać 2 dziennie zamiast 1. Homocysteinę miałam badaną przed transferem u Prof Malinowskiego i miałam 8. A jaka jest wartość prawidłowa w ciąży?
Myślę , że wystarczająco tego kwasu ja jak zaszłam w ciąże miałam cos koło 6 w 20 tygodniu ciąży czyli jakieś 17 tygodni temu 3,5 . Ja uważam , że dobra homocysteina to taka koło 7-4 . A bierzesz witaminy z grupy b metylowane?

Dzięki dziewczyny za rady :) juz dzisiaj nie ma śladu po przeziebieniu :) za to mam jakieś dziwne kłucia w pochwie i jakby w lechtaczce ? Matko Bosko dziwne dolegliwości ma człowiek w ciąży.... nie bede robić z siebie wariatki i lecieć do lekarza. W pon byłam u Maliny bylo oki szyjka długa zamknięta, z macica tez ok to chyba nie ma co panikowac ?
Mi profesor kazal brac do 14tc modulator homocysteiny. Teraz biore femibion natal 2. Tam sa metyle i wit z grupy B ktore tez dobrze wpływają na homocysteine. A prawidłowa wartość w ciąży to ponozej 10. Ja mialam najpierw 6 później kolo 4 xd
@Destino jak Twoje dzieciaczki? Jak się ma dzielna córeczka?
To normalne co czujesz jesli nue jest to stały nieustający ból. Mnie teraz tak boli krocze , że szału można dostać pomaga tylko leżenie z nogami w górze chodź 10 min i przechodzi na godzinę dwie i znów to samo a szyjka 2,5 cm. 7 idę do szpitala chyba , ze mnie szybciej złapie.

Hej dziewczyny. ;) U mnie 20 tc i byłam na polowkowych. Będzie dziewczynka ❤😁 tak w kościach dobrze przeczuwalam.
Ale wczoraj miałam.bole brzucha i byłam na IP, tętno było określone na 147. A dzisiaj na prenatalnym na 145. Czy to ma jakieś znaczenie ?
Napalm też obwód główki wyliczony na 19 tc a długość głowy na 20 tc 😮 czy to coś dziwnego? Pani doktor mówiła że wszystko ok. ,zarówno doktor na pogotowiu jak i dzisiaj na prenatalnych. ;) wolę Was jeszcze zapytać ;)
Kochana różnice sa ok i będą sie zdarzać co usg dziecko nie rosnie równomiernie. Zresztą jedno ma dlugie nogi drugie krótkie itd to inna długość kości udowej. Charlotte no sama wiesz , że 145-147 to nie ma znaczenia . Gratuluję córeczki ciesz się i wierz lekarzowi.
@Porzeczka1234 teraz biorę femibion plus właśnie żeby witaminy uzupełnić. Odstswiona mam luteine dopochwowa biorę teraz podjezykowa nie wiem czy to dobra zmiana zobaczymy. Właśnie z tym acardem ciężko bo z lekarzem trochę boimy się odstawic ja wolałam nie i mówił żeby tylko połówkę brać.
Wiesz, co to jeśli bierzesz ciagle acard to niestety możesz długo krwawić bo on powoduje , ze plytki krwi się niezlepiają i ciagle coś Ci tam peknie naczynko i krwiak krwotok i historia się powtarza.

Ostatnia edycja:
Do góry