reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@rasska dobrze, ze cześć badań masz szanse zrobić na NFZ już po 2 poronieniu. Tylko sprawdź jak z terminami. Może się okazać, ze na kariotypy będziesz czekać miesiącami. Choć szczerze, one chyba najrzadziej wychodzą źle jako sprawcy poronień. Zdecydowana większość ludzi ma je prawidłowe. Mi, podobnie jak @roki_1991 pomoglo szukanie rozwiązań. Byłam po 3 poronieniu i skupiłam się na badaniach i próbach leczenia. Po każdym kolejnym zagłębialam się jeszcze bardziej w temat. Za 6 razem się udało i jest córeczka. Do szczepień daleka droga odpiczatku badań, wiec spokojnie na razie. Masz lekarza, który ogarnia temat poronień? Skąd jesteś?

reklama
@marshia, dzięki.
Jestem z okolic Katowic, mam lekarza, podobno dobry, po pierwszej starcie od razu na heparynę wskoczyć kazał. Poczekam prawie cierpliwie, bo i tak mój stan psychiczny wymaga dogłębnej regeneracji :(. Mam nerwicę lękową w pakiecie z problemami z utrzymaniem ciąży.

Szczerze gratuluję córeczki! Bardzo miło się czyta, jak po takich trudach udaje się spełnić marzenie! :)
Jesteście mega silnymi kobietami! <3

Cześć, dziewczyny, jestem właśnie po drugim poronieniu i tylko to forum daje mi jakieś nadzieje. Szukam przyczyn, bo wiem, że coś jest nie tak - i to nie przypadek. Na razie zbieram informacje o badaniach, będę mieć kariotyp z nfz, może zrobią też pod mutacje krzepliwości, a resztę ogarnę prywatnie. Trochę mnie przerażają ceny leczenia u profesora M. i szczepionkami i na razie mnie na nie nie stać :(. Dodatkowo nie wiem, jak Wy macie, ale siada mi psychika bardzo, po pierwszym poronieniu podniosłam się jakoś, teraz jest gorzej. Przestaję wierzyć, że dam radę znaleźć w sobie siły, żeby starać się dalej.
Pozdrawiam Was mocno i dzięki za to, że po Waszych sukcesach, dalej tu jesteście i wspieracie resztę :)
Cześć. Ja miesiąc temu straciłam 3 ciaze (2 na etapie 7/8 tc i jedno puste jajo płodowe). Ostatnia ciąża była heparynie +acard i również nie pomogło 😔
A jeśli chodzi o psychikę to u mnie z tym różnie. Raz przez kilka dni jest ok, a czasami mnie złapie dół, panika, żal, smutek.. Każdego dnia walczę aby było lepiej. I tak jak dziewczyny również skupiam się na badaniach i szukaniu problemu. Wszystkie jesteśmy mega silnymi kobietami!

Słuchajcie, jestem umówiona do Profesora Malinowskiego. A dzisiaj zastanawialam się czy nie zapisać się do Dr Paśnika. Czy któraś może była u jednego i drugiego Pana?

@Baksia ja chodziłam do Pasnika i mi nie pomógł on nie widział nic złego przy nk 22% i ostatecznie mówił że może szczepionki pomogą nawet sterydu mi nie przepisał jak byłam w ciąży która była biochemiczna właśnie przez te nk. Ja teraz już na pewno poszłabym do Malinowskiego nawet kiedyś miałam już wizytę u niego bo bardzo długo się czeka ale znalazłam innego lekarza.

@marshia, dzięki.
Jestem z okolic Katowic, mam lekarza, podobno dobry, po pierwszej starcie od razu na heparynę wskoczyć kazał. Poczekam prawie cierpliwie, bo i tak mój stan psychiczny wymaga dogłębnej regeneracji :(. Mam nerwicę lękową w pakiecie z problemami z utrzymaniem ciąży.

Szczerze gratuluję córeczki! Bardzo miło się czyta, jak po takich trudach udaje się spełnić marzenie! :)
Jesteście mega silnymi kobietami! <3

Że Śląska jest tu kilka dziewczyn jeśli chcesz zapytać do kogo chodzą ;) popularna jest dr Janosz Ale teraz idzie na l4 bo będzie rodzić za niedługo. Ale jakby coś to na pewno podpowiedza

Cześć dziewczyny , byłam dzisiaj u ginekologa , pod koniec miesiąca mam wizytę w klinice bo podchodzimy do in vitro . Moja gin powiedziała ze skoro mam dodatnie ana to da mi encorton a na mutacje heparynę ale to dopiero jak test ciążowy będzie pozytywny . Mam brać teraz metylowany kwas foliowy i acard ale to biorę już rok. Mam nadzieje ze heparyna i encorton pomogą . Przeszłam już pozamaciczna , puste jajo i biochem . Jeśli te wspomagacze zawiodą to czeka mnie badanie mrl z mężem i decyzja o Pasniku . Jak narazie tak chce spróbować bo moje komórki nk to 13.

Cześć. Ja miesiąc temu straciłam 3 ciaze (2 na etapie 7/8 tc i jedno puste jajo płodowe). Ostatnia ciąża była heparynie +acard i również nie pomogło [emoji17]
A jeśli chodzi o psychikę to u mnie z tym różnie. Raz przez kilka dni jest ok, a czasami mnie złapie dół, panika, żal, smutek.. Każdego dnia walczę aby było lepiej. I tak jak dziewczyny również skupiam się na badaniach i szukaniu problemu. Wszystkie jesteśmy mega silnymi kobietami!

Słuchajcie, jestem umówiona do Profesora Malinowskiego. A dzisiaj zastanawialam się czy nie zapisać się do Dr Paśnika. Czy któraś może była u jednego i drugiego Pana?

Hej ja byłam u Profesora Malinowskiego póki co to była pierwsza wizyta 28.11.2019 kazał zrobić badania mi i mężowi które zrobiliśmy odrazu u niego. Badania dość kosztowne ale cóż. Sporo badań miałam już swoich łącznie z cała genetyka ponieważ poroniłam już 4 razy (3 ciąża zatrzymanie serca 7 tydzień 1 dzień badanie genetyczne kosmowki wykazała triploidia, 4 ciąża heterotopowa czyli maciczna i pozamaciczna jednocześnie pierwsze 2 poronienia samoistne nie znana przyczyna). Pierwsza wizyta u Profesora to tak jak sam powiedział my mówimy on słucha na drugiej będzie odwrotnie. Zapoznał się z wszystkimi wynikami jakie mieliśmy i skierował na kolejne. Druga wizytę mamy 13.01.2020 i zobaczymy co wyjdzie z wyników badań Profesor stwierdził ze znajdziemy przyczynę poronień ale czy już na kolejnej wizycie to nie wiem.. po tej wizycie w styczniu będę mogła napisać Ci coś więcej na temat profesora. Jakaś nadzieje mam ze znajdziemy przyczynę poronien ale nie chce się nakręcać żeby się nie rozczarować.. Bardzo mi przykro z powodu twoich strat wiem niestety co czujesz mam tak samo są dni lepsze i gorsze ale próbuje walczyć dalej.. najgorzej jest jak dowiaduje się ze kolejne bliskie mi osoby są w ciąży a ja dalej w punkcie wyjścia... [emoji20] Kiedy jesteś umówiona na wizytę do Profesora. ? Jeśli chodzi do którego lepiej Paśnik czy Malinowskiego to z tego co czytałam to chyba bym bardziej poleciła Malinowskiego dlatego ze sporo kobiet po leczeniu u Pasnika i tak na końcu wyładowało u Malinowskiego wiec może żeby nie tracić czasu lepiej zostać przy wizycie u Malinowskiego

reklama
@rasska dobrze, ze cześć badań masz szanse zrobić na NFZ już po 2 poronieniu. Tylko sprawdź jak z terminami. Może się okazać, ze na kariotypy będziesz czekać miesiącami. Choć szczerze, one chyba najrzadziej wychodzą źle jako sprawcy poronień. Zdecydowana większość ludzi ma je prawidłowe. Mi, podobnie jak @roki_1991 pomoglo szukanie rozwiązań. Byłam po 3 poronieniu i skupiłam się na badaniach i próbach leczenia. Po każdym kolejnym zagłębialam się jeszcze bardziej w temat. Za 6 razem się udało i jest córeczka. Do szczepień daleka droga odpiczatku badań, wiec spokojnie na razie. Masz lekarza, który ogarnia temat poronień? Skąd jesteś?
A jakie mialas leki w udanej ciazy a jakie przy poronionych?

Do góry