reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny melduje się ze jestem już po kolejnych szczepieniach i ostatnich ogólnie nic nie bolało pani która dawała szczepienia bardzo miła
Teraz w niedziele jade do dr Przybycień na monitoring i badanie sono hsg ( czy jak to się tam nazywa ) i teraz najlepsze wizytę mam na 22
Boje się ogólnie tego badania bo nie wiem czy będzie bolec
Mam tez nadzieje ze monitoring pokaże ładne pecherzyki
@Marthi przytulam mocna
A tak pozatym mój mąż wczuł się tak w nasze starania diete ze cały czas mówi żeby mu ziółka robić na jego nasienie i leki dawać do łykania

reklama
@Marthi ja miałam p/plemnikowe tzn mąż i bral steryd - ja wierzę że to ma duże znaczenie.
Masz mętlik w głowie odwiedzilas bardzo dużo specjalistów a każdy gada co innego i to tak jest . Ja byłam w 4 ciążach a odwiedzilam we wszystkich 4 łącznie 5 lekarzy bo to tak że trzeba komuś zaufać i iść tą drogą choć nikt nam nie gwarantuje sukcesu. Im więcej zbadamy tym więcej wyjdzie a mimo to ciąże się udają . Trochę się trzeba własną intuicja pokierować dr P też nie zawsze ma rację choć wielu z nas pomógł.

@dagmarie25 - oj kochana, chciałabym wierzyć w to wszystko, co piszesz i pewnie masz w tym trochę racji. Terminacja ciąży to dla mnie bardzo trudny temat i NIGDY PRZENIGDY w życiu nie chciałabym stanąć przed tym wyborem... jak pewnie każda z nas.

@roki_1991 - aj dziekuje kochana, aż mi się autentycznie łezka zakręciła w oku... Dziekuje, dziekuje i dziekuje. [emoji173]️

@Pami123 - dziękuję i powodzenia. Ja sono usg miałam jakieś 1,5 roku temu, nie u dr P, tylko w innej klinice, ale mogę Ci powiedzieć, ze pomimo wielu opinii jak to cholernie boli - wcale mocno to nie bolało. Mi lekarka poleciła wziąć przed jakieś przeciwbólowe leki, wzięłam 1 ibuprom. Chwilami czuło się takie „kłucie” jak czasem w podbrzuszu w pierwszych dniach okresu, wiec nic strasznego. Ja miałam akurat drożne, wynik wyszedł ok, ale podstawa to myśle dobre nastawienie i nie myślenie o bólu. [emoji8]

@iveo - dziękuje. [emoji8]

@Marthi słońce niestety doktor bywa bezpośredni. Mi też na pierwszej wizycie powiedział że pewnie mam słaby podział chromosomow i w "najlepszym ukladzie" poronie kolejny raz. Bardzo mocno nad tym rozmawiałam czy nie miał czasem racji gdy wyszła trysomia 1:35. I pamietaj Wiktor jest zdrowy :) ale niestety nie każda z nas może zostać mama ale może i takie drogi są dobre. Trzymaj się skarbie i myśl pozytywnie bo życie szybko ucieka ♡ całuje
Ps @Porzeczka1234 I glaskam brzuszek :*

Cześć dziewczyny, ja znowu będę prosiła o pomoc z wynikami. Idąc za moja forumową edukacja zrobiłam na własna rękę profil limfocytarny. Tylko nie byłam na czczo bo w diagnostyce za pierwszym razem coś złe pobrali i kazali przyjść jeszcze raz na zamknięcie. I nie wiem czy one maja sens w Związku z tym ale może któraś będzie w stanie ocenić. Bo ja widzę co z wysokie a co za niskie względem normy ale nie wiem co to znaczy ws sumie :(

Załączniki

• 39645F3B-1CDB-4D76-92B3-E2484947694C.png
    39645F3B-1CDB-4D76-92B3-E2484947694C.png
    75,6 KB · Wyświetleń: 95
@Marthi tak jak już pisałam doktora się albo kocha albo nienawidzi :( bardzo mocno Cię przytulam
emoji173.png
pamiętaj, ze u mnie tez miało się nie udac... i tez to ja byłam ta „zła” (wiec cały ten ciężar czułam na swoich plecach) bo mąż wyniki wręcz idealne

@olaa90 - nie mam poczucia, ani że go nie lubię/nienawidzę albo, że kocham... nie przywiązałam się do niego w żaden sposób bo po prostu sam powiedział, że nie mamy po co więcej przyjeżdżać, bo w Poznaniu mamy dobre kliniki i potraktowałam tę wizytę typowo konsultacyjnie... także to nie tak :) Nie czuję do niego żadnych emocji, ani tych negatywnych, ani pozytywnych. Poza tym u nas mąż wcale nie ma idealnych wyników i tutaj trochę mnie to podejście zaskoczyło... bo pozostali lekarze mówią zupełnie inaczej niż on. Kto ma racje? Pewnie Bóg jeden wie. I co ma być to będzie, a co nie to nie :)

@Pami123 - mi dr P. zlecił też badanie Allo MLR ale ja nie miałam szczepień. Podpowiedz proszę czy to bada się w jakimś określonym dniu cyklu?

reklama
@olaa90 - nie mam poczucia, ani że go nie lubię/nienawidzę albo, że kocham... nie przywiązałam się do niego w żaden sposób bo po prostu sam powiedział, że nie mamy po co więcej przyjeżdżać, bo w Poznaniu mamy dobre kliniki i potraktowałam tę wizytę typowo konsultacyjnie... także to nie tak :) Nie czuję do niego żadnych emocji, ani tych negatywnych, ani pozytywnych. Poza tym u nas mąż wcale nie ma idealnych wyników i tutaj trochę mnie to podejście zaskoczyło... bo pozostali lekarze mówią zupełnie inaczej niż on. Kto ma racje? Pewnie Bóg jeden wie. I co ma być to będzie, a co nie to nie :)

@Pami123 - mi dr P. zlecił też badanie Allo MLR ale ja nie miałam szczepień. Podpowiedz proszę czy to bada się w jakimś określonym dniu cyklu?
Ja tego badania nie robiłam w żadnym szczególnym dniu cyklu tylko wiem tyle ze nie można się wtedy starać ale to dopiero powiedział mi dr Sacha i przez to musiałam powtarzać badanie bo za pierwszym razem mój wynik 39.8 % i wtedy nie zabezpieczalam sie z mężem a potem gdy juz uważałam mój wynik wyszedł 18%

Do góry