Doszedł teraz antykoagulant tocznia wynik 30 referencja od 31 do 44 nie stwierdzono obecności LACześć dziewczyny dzisiaj odebrałam 2 wyniki badań z zespołu antyfosfolipidowego.
Pani DR zleciła w celu weryfikacji zespołu ASP ( antykoagulant tocznia, p/c przeciwko beta 2 glikoproteinie IgG i IgM, p/c przeciwko karfdilipidowe).
Zrobiłam jak radzilyscie wczesniej 5 tyg po poronieniu i te ostatnie wyszly Ujemne czyli jest OK??
Czekam na 3 pozostale i pakiet wysylam do pani DR.
Czekam na jej odp w sprawie immunofenotypy i komorek NK na poziomie 23%
Dzieki za rady ❤❤❤
reklama
o rety ale dzisiaj to miod na moje serce takie stwierdzenie@dagmarie25 zacytuję Malinę- jak ktoś zachodzi to donosi - kwestia diagnozy i odpowiednich leków.
dagmarie25
Fanka BB :)
@Marthi nawet nie wiem co ci napisać ;( sama walczę i jestem obiektem nie odkrytym i nie zbadanym do końca .
Wiesz , że wybrałam Malinę i chyba dobrze zrobiłam, choć nigdy nie ma gwarancji ze będzie już dobrze !
, że będę w zdrowej szczęśliwej ciąży!
Malin jest moim ostatnim ratunkiem i moja ostatnia szansą jeśli się nie uda to koniec !
Nie mam ani czasu , ani siły a o kasie nie wspomnę !
Kochana znajdź swój złoty środek tej sytuacji i wierze ,jest jeszcze szansa i wyjście z sytuacji
Uda i wam się .
Wiesz , że wybrałam Malinę i chyba dobrze zrobiłam, choć nigdy nie ma gwarancji ze będzie już dobrze !
Malin jest moim ostatnim ratunkiem i moja ostatnia szansą jeśli się nie uda to koniec !
Kochana znajdź swój złoty środek tej sytuacji i wierze ,jest jeszcze szansa i wyjście z sytuacji
Uda i wam się .
gorąco s to wierzę tylko musisz odpocząć i przemyśleć .@Marthi nawet nie wiem co ci napisać ;( sama walczę i jestem obiektem nie odkrytym i nie zbadanym do końca .
Kochana znajdź swój złoty środek tej sytuacji i wierze ,że jest jeszcze szansa i wyjście z sytuacji
Uda i wam się .
A myślałaś kiedyś o adopcji ?
dagmarie25
@ovli22 uda sie, zobaczysz i jestem pewna ze u @Marthi też będzie ok jak mąż dostanie steryd ale tak jak Porzeczka pisała ja bym wzięła jeszcze accofil dla wszystkiego
Dziewczyny a ja mam dość głupie pytanie..... czy wy w ciąży robiłyście hybrydy i farbowałyście włosy? Ja czekałam na II trymestr, jest II a ja dalej z odrostem i bez hybryd bo sie boje xD
Dziewczyny a ja mam dość głupie pytanie..... czy wy w ciąży robiłyście hybrydy i farbowałyście włosy? Ja czekałam na II trymestr, jest II a ja dalej z odrostem i bez hybryd bo sie boje xD
Bylam wczoraj na usg w klinice i jestem mega zla bo maja fatalnej jakosci usg@babydust a jak u Ciebie??
Owszem pecherzyk bylo widac 8mm odppwiadal 5t2d a ja wczoraj bylam 5t1d ale nic wiecej widac nie było wcale to usg mnie nie uspokoilo bo dalej nie wiem czy wszystko ok czy pecherzyk zoltkowy jest i czy wszystko dobrze wyglada...kurcze 15 lat temu mialam lepszej jakosci usg niz wczoraj ...
Jutro mam mozliwosc isc na inne usg i nie wiem czy isc...czy poczekac w nerwach tydzien..
burczuś
Witaj @Doradora . Przykro mi z powodu strat. Przede wszystkim jeśli chcesz diagnozować przyczynę poronień, to musisz nastawić się na koszty. Prawda jest taka,że bez prywatnych badań nie wiele się dowiesz. Napiasz mniej więcej skąd jesteś, to podpowiemy, gdzie się udać, byś trafiła na dobrego lekarza, który Cię pokieruje, porobi badania i zdiagnozuje. Wiele z nas jeździ po kilkaset km by dotrzeć do lekarza, któremu udaje się dobrze zdiagnozować przyczynę poronień.Hej.. Może z któraś z Was mogłaby mi pomóc... Jestem po 3 poronieniach.. Pierwsze to puste jajo 2 lata temu a dwie kolejne miały miejsce 2 i 1 Msc temu. Były to ciąże biochemiczne.. Żaden lekarz nie wpadł na to żebym wykonała jakiekolwiek badania, aż do tej chwili. Byłam u lekarza który stwierdził że 3 poronienia z. Rzędu to nie przypadek. Zrobił usg i stwierdził dwuroznosc macicy ale nie był przekonany że to może być przyczyną poronien. Zlecił wszystkie badania hormonalne, dziś je zrobiłam na NFZ ponieważ dowiedziałam się że po 3 poronieniach należy mi się nieodpłatne badania. Miałam. Także glukoze..przede mną jeszcze badania u hematologa oraz w poradni genetycznej. Na to również dostałam skierowanie. Jednak dzisiaj dzwoniłam do poradni hematologicznej i najbliższy wolny termin to za 2 Msc. A bardzo chciałabym wiedzieć jaki jest powód moich poronien. Lekarz mówił że dzidzia ma problem żeby się zagnieżdżic więc bardzo możliwe że ma. To związek z krzepliwoscia krwi. Hormony wykonałam na NFZ więc badania hematologiczne wykonam już na własny koszt.. Ale tu pojawia się problem. Nie wiem od. Czego zacząć w tej kwestii. Czy któras z. PAŃ robiła badania w tym kierunku?
@iveo fajana perspektywa z tym donoszeniem
roki_1991
Ja hybrydy robiłam cała ciążę, to nie jest szkodliwe farby też szkodliwe nie są, może tylko nie wyjść taki kolor jak zawsze, ale ja nie farbowałam. Ale nie dlatego że byłam w ciąży tylko dlatego że mi włosy wypadałw i nie chciałam ich bardziej obciążać@ovli22 uda sie, zobaczysz i jestem pewna ze u @Marthi też będzie ok jak mąż dostanie steryd ale tak jak Porzeczka pisała ja bym wzięła jeszcze accofil dla wszystkiego
Jeśli obraz usg odpowiadał 5+2 a ty miałaś wg om 5+1 to co więcej chciałaś tam zobaczyć? ale na poważnie. Jeśli masz się stresować i denerwować przez tydzień to idź na to drugie usg. Chociaż wg mnie nic nie zobaczysz więcej, ale może cię to uspokoi, bo tydzień nerwów nie jest dobry dla ciebieBylam wczoraj na usg w klinice i jestem mega zla bo maja fatalnej jakosci usg
Owszem pecherzyk bylo widac 8mm odppwiadal 5t2d a ja wczoraj bylam 5t1d ale nic wiecej widac nie było wcale to usg mnie nie uspokoilo bo dalej nie wiem czy wszystko ok czy pecherzyk zoltkowy jest i czy wszystko dobrze wyglada...kurcze 15 lat temu mialam lepszej jakosci usg niz wczoraj ...
Jutro mam mozliwosc isc na inne usg i nie wiem czy isc...czy poczekac w nerwach tydzien..
reklama
dagmarie25
@roki_1991 dzieki za odp :* to chyba dzisiaj się pokusze o hybryde mi za to męskie hormonki tak "stymulują" owłosienie że niedługo będę chodzić jak yeti, niestety rosną nie tylko te na głowie
@babydust Idź na usg żeby sie nie stresowac, chociaż też mi sie wydaje ze obraz usg jak najbardziej prawidłowy na ten moment dlatego ja na pierwsze usg poszlam w 6t3d xD
@babydust Idź na usg żeby sie nie stresowac, chociaż też mi sie wydaje ze obraz usg jak najbardziej prawidłowy na ten moment dlatego ja na pierwsze usg poszlam w 6t3d xD
Podziel się: