reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny melduje się ze jestem już po kolejnych szczepieniach i ostatnich ogólnie nic nie bolało pani która dawała szczepienia bardzo miła
Teraz w niedziele jade do dr Przybycień na monitoring i badanie sono hsg ( czy jak to się tam nazywa ) i teraz najlepsze wizytę mam na 22
Boje się ogólnie tego badania bo nie wiem czy będzie bolec
Mam tez nadzieje ze monitoring pokaże ładne pecherzyki
@Marthi przytulam mocna
A tak pozatym mój mąż wczuł się tak w nasze starania diete ze cały czas mówi żeby mu ziółka robić na jego nasienie i leki dawać do łykania

reklama
@Marthi ja miałam p/plemnikowe tzn mąż i bral steryd - ja wierzę że to ma duże znaczenie.
Masz mętlik w głowie odwiedzilas bardzo dużo specjalistów a każdy gada co innego i to tak jest . Ja byłam w 4 ciążach a odwiedzilam we wszystkich 4 łącznie 5 lekarzy bo to tak że trzeba komuś zaufać i iść tą drogą choć nikt nam nie gwarantuje sukcesu. Im więcej zbadamy tym więcej wyjdzie a mimo to ciąże się udają . Trochę się trzeba własną intuicja pokierować dr P też nie zawsze ma rację choć wielu z nas pomógł.

@dagmarie25 - oj kochana, chciałabym wierzyć w to wszystko, co piszesz i pewnie masz w tym trochę racji. Terminacja ciąży to dla mnie bardzo trudny temat i NIGDY PRZENIGDY w życiu nie chciałabym stanąć przed tym wyborem... jak pewnie każda z nas.

@roki_1991 - aj dziekuje kochana, aż mi się autentycznie łezka zakręciła w oku... Dziekuje, dziekuje i dziekuje. [emoji173]️

@Pami123 - dziękuję i powodzenia. Ja sono usg miałam jakieś 1,5 roku temu, nie u dr P, tylko w innej klinice, ale mogę Ci powiedzieć, ze pomimo wielu opinii jak to cholernie boli - wcale mocno to nie bolało. Mi lekarka poleciła wziąć przed jakieś przeciwbólowe leki, wzięłam 1 ibuprom. Chwilami czuło się takie „kłucie” jak czasem w podbrzuszu w pierwszych dniach okresu, wiec nic strasznego. Ja miałam akurat drożne, wynik wyszedł ok, ale podstawa to myśle dobre nastawienie i nie myślenie o bólu. [emoji8]

@iveo - dziękuje. [emoji8]

@Marthi słońce niestety doktor bywa bezpośredni. Mi też na pierwszej wizycie powiedział że pewnie mam słaby podział chromosomow i w "najlepszym ukladzie" poronie kolejny raz. Bardzo mocno nad tym rozmawiałam czy nie miał czasem racji gdy wyszła trysomia 1:35. I pamietaj Wiktor jest zdrowy :) ale niestety nie każda z nas może zostać mama ale może i takie drogi są dobre. Trzymaj się skarbie i myśl pozytywnie bo życie szybko ucieka ♡ całuje
Ps @Porzeczka1234 I glaskam brzuszek :*

Cześć dziewczyny, ja znowu będę prosiła o pomoc z wynikami. Idąc za moja forumową edukacja zrobiłam na własna rękę profil limfocytarny. Tylko nie byłam na czczo bo w diagnostyce za pierwszym razem coś złe pobrali i kazali przyjść jeszcze raz na zamknięcie. I nie wiem czy one maja sens w Związku z tym ale może któraś będzie w stanie ocenić. Bo ja widzę co z wysokie a co za niskie względem normy ale nie wiem co to znaczy ws sumie :(

Załączniki

• 39645F3B-1CDB-4D76-92B3-E2484947694C.png
    39645F3B-1CDB-4D76-92B3-E2484947694C.png
    75,6 KB · Wyświetleń: 97
@Marthi tak jak już pisałam doktora się albo kocha albo nienawidzi :( bardzo mocno Cię przytulam
emoji173.png
pamiętaj, ze u mnie tez miało się nie udac... i tez to ja byłam ta „zła” (wiec cały ten ciężar czułam na swoich plecach) bo mąż wyniki wręcz idealne

@olaa90 - nie mam poczucia, ani że go nie lubię/nienawidzę albo, że kocham... nie przywiązałam się do niego w żaden sposób bo po prostu sam powiedział, że nie mamy po co więcej przyjeżdżać, bo w Poznaniu mamy dobre kliniki i potraktowałam tę wizytę typowo konsultacyjnie... także to nie tak :) Nie czuję do niego żadnych emocji, ani tych negatywnych, ani pozytywnych. Poza tym u nas mąż wcale nie ma idealnych wyników i tutaj trochę mnie to podejście zaskoczyło... bo pozostali lekarze mówią zupełnie inaczej niż on. Kto ma racje? Pewnie Bóg jeden wie. I co ma być to będzie, a co nie to nie :)

@Pami123 - mi dr P. zlecił też badanie Allo MLR ale ja nie miałam szczepień. Podpowiedz proszę czy to bada się w jakimś określonym dniu cyklu?

reklama
@olaa90 - nie mam poczucia, ani że go nie lubię/nienawidzę albo, że kocham... nie przywiązałam się do niego w żaden sposób bo po prostu sam powiedział, że nie mamy po co więcej przyjeżdżać, bo w Poznaniu mamy dobre kliniki i potraktowałam tę wizytę typowo konsultacyjnie... także to nie tak :) Nie czuję do niego żadnych emocji, ani tych negatywnych, ani pozytywnych. Poza tym u nas mąż wcale nie ma idealnych wyników i tutaj trochę mnie to podejście zaskoczyło... bo pozostali lekarze mówią zupełnie inaczej niż on. Kto ma racje? Pewnie Bóg jeden wie. I co ma być to będzie, a co nie to nie :)

@Pami123 - mi dr P. zlecił też badanie Allo MLR ale ja nie miałam szczepień. Podpowiedz proszę czy to bada się w jakimś określonym dniu cyklu?
Ja tego badania nie robiłam w żadnym szczególnym dniu cyklu tylko wiem tyle ze nie można się wtedy starać ale to dopiero powiedział mi dr Sacha i przez to musiałam powtarzać badanie bo za pierwszym razem mój wynik 39.8 % i wtedy nie zabezpieczalam sie z mężem a potem gdy juz uważałam mój wynik wyszedł 18%

Do góry