reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@babydust mialam intralipid, encorton 40mg, clexane 80, duphaston 3x2tab :) ale musze być uczciwa i napisać ze w tej ciąży miałam zasniad częściowy więc ciąża była nieprawidłowa i z góry skazana na porażkę więc równie dobrze gdyby nie chory zarodek to ciąża mogła się utrzymać na tym zestawie.
@marshia ile czekałaś na wyniki nifty ?? :)

reklama
Dziewczyny ktore chodza do Dr Janosz moze glupie pytanie jak szybko odp na emaile??
Pewnie ma swira bo moj malz dostaje furii juz jak ciagle o tym gadam ale poslalam hej na email wyniki z genetycznego po poronieniu i oczywiscie rozpiske kiedy zribie jakie badanie (z datami bo ja taki zadaniowiec jestem) i mi jeszcze nie odpisala i nie wiem czy dostala wszystko czy nie....wiem wiem nie ma czasu. Sms tez wyslalalam ze wyslalam email. Moj mi mowi daj spokoj zbierz wszystkie wyniki jak beda gotowe w jeden email i wyslij wiesz ile ona ma takich dziewczyn jakby kazda pisala z pojedynczym badaniem to by dostala swira.
Ok ja sie z nim zgadzam a Wy jak robilyscie 😯😯 glupie pytanie wiem
Ide zrobic dla mojego sledzie w curry uwielbia bo dzisiaj na tym badaniu nasienia .......powiedzial mi po z wzrokiem mordercy "moja kochana więcej tego nie zrobie" należy się mu...😆😆
Ja też raz o to pytałam bo czekałam na odpowiedź ponad półtora miesiąca. Ale czekałam i czekałam. Potem ponownie napisałam i smsa też. I dopiero chyba za drugim smsem że czekam na odpowiedź odpisała. A na inne moje maile odpisywał do 4 dni.

Ja też raz o to pytałam bo czekałam na odpowiedź ponad półtora miesiąca. Ale czekałam i czekałam. Potem ponownie napisałam i smsa też. I dopiero chyba za drugim smsem że czekam na odpowiedź odpisała. A na inne moje maile odpisywał do 4 dni.
@Apsik1981 więc czekam cierpliwie ...ja jestem jakaś niestety popyrtana i wszystko chce wiedziec już i dokładnie .....nie uwierzysz jak rozpisałam badania kiedy ktore a na dodatek objezdzilam laboratoria u nas plus internet gdzie ktore zrobie w przyzwoitej cenie wiecie co na jednym badania są różnice 19- 30 zł jak ich masz 8?? Może przesadzam no ale starych drzew sie nie zmienia☺

@dagmarie25 równo 7 dni. W środę dawałam krew po prenatalnych i w kolejną środę był wynik. Odbierałam te wyniki razem. Tzn. najpierw odebrałam nifty i już znałam wynik, więc prenatalne to była formalność u lekarza. U mnie tak to wyglądało.

@Apsik1981 więc czekam cierpliwie ...ja jestem jakaś niestety popyrtana i wszystko chce wiedziec już i dokładnie .....nie uwierzysz jak rozpisałam badania kiedy ktore a na dodatek objezdzilam laboratoria u nas plus internet gdzie ktore zrobie w przyzwoitej cenie wiecie co na jednym badania są różnice 19- 30 zł jak ich masz 8?? Może przesadzam no ale starych drzew sie nie zmienia☺
No to wypisz wymaluj jesteś moje ksero 😀😀😀 jak poszlam do lekarza zeby mi wypisal receptę na leki i miałam całą listę to już obok wypisalam sobie wszystkie ceny i on się pyta a to co jest ? To mu mówię, że cena danego leku on oczy zrobił zapytal a to Ty już wszystko zdążyłaś posprawdzać. Na co mój mąż a jak już wszystko wie w jakiej aptece co i jak. Ale nie ma się co dziwić. Ja brałam leki na miesniaki 28 szt. prawie 700 zł. płaciłam w swojej aptece A w innych nawet ponad 900 zł kosztowało to opakowanie.
Teraz Intralipid też dowiedziałam się co i jak ma wypisać lekarz zamówiłam w aptece, zakupiłam wszystko co trzeba zamówiłam pielęgniarkę do domu. I pierwszy wlew za mną 😀😀😀

No to wypisz wymaluj jesteś moje ksero 😀😀😀 jak poszlam do lekarza zeby mi wypisal receptę na leki i miałam całą listę to już obok wypisalam sobie wszystkie ceny i on się pyta a to co jest ? To mu mówię, że cena danego leku on oczy zrobił zapytal a to Ty już wszystko zdążyłaś posprawdzać. Na co mój mąż a jak już wszystko wie w jakiej aptece co i jak. Ale nie ma się co dziwić. Ja brałam leki na miesniaki 28 szt. prawie 700 zł. płaciłam w swojej aptece A w innych nawet ponad 900 zł kosztowało to opakowanie.
Teraz Intralipid też dowiedziałam się co i jak ma wypisać lekarz zamówiłam w aptece, zakupiłam wszystko co trzeba zamówiłam pielęgniarkę do domu. I pierwszy wlew za mną 😀😀😀
Niech sobie mowia co chca przynajmniej wiem co mogę wiedziec i nie przeplacam w takich wypadkach kiedy badania drogie leczenie drogie i dlugie lepiej sobie sprawdzić
Może jesteś inżynierem to czasem takie skrzywienie traktowanie wszystkiego jak zadanie.
Dla humoru chyba wiem dlaczego moj nie skorzystal z opcji "razem z towarzyszem" podczas pabrania matetialu do badania nasienia....chyba wiedzial ze jak podejde zadaniowo to skonczy sie dramatycznie☺

@dagmarie25 równo 7 dni. W środę dawałam krew po prenatalnych i w kolejną środę był wynik. Odbierałam te wyniki razem. Tzn. najpierw odebrałam nifty i już znałam wynik, więc prenatalne to była formalność u lekarza. U mnie tak to wyglądało.
@marshia więc polecasz?? Po pozytywnych winikach nie ma co sie juz bac prenatalnych?? Czy lepiej zrobic prenatalne a dla pewnosci nifty??
Moja ostatnia ciaza skonczyla sie wlasnie po prenatalnych (trisomia18) wiec w przyszlosci to bedzie moja ogromna bolaczka pewnie

@dagmarie25 byłam u ginekologa pęcherzyk na szczęście jest i to z cialkiem żółtym więc to dobrze ale powiedział że dość mocno plamie i teraz czas pokaże czy się obroni:(ale mówił że faktycznie też od tych leków mogę mieć to wszystko.a możliwe że na innych usg różni się wielkość pęcherzyka?

Ostatnia edycja:
reklama
To prawda bo nasienie do IUI jest oczyszczane i odżywianie. Wiesz ja w kazdej ciąży biore steryd do 20 tygodnia i tu prawie każda go bierze także działania niepożądane sa niestety zawsze nasza bolączką. Mężczyzna bierze ten steryd przez ok 10 dni w miesiącu takze to i tak nie jest najgorzej ale fakt mój mąż czuł się po nim niezbyt dobrze bo ma refluks ale za to ego mężczyzny szybowało do nieba haha. Róbcie tak , zeby było dla Was najlepiej. Te przeciwciała ktore masz faktycznie nie sa zbyt dobre heparyna i acard podstawa. Prof Malinowski pewnie by powiedział , że bez szczepień i sterydu bedzie trudno . Bo ja mimo , że jestem ze Śląska to leczyłam się właśnie u niego w Łodzi.

Byliśmy dzisiaj na pierwszej wizycie w klinice. Lekarz zlecił nam jeszcze AMH i chromatynę plemnikową. Jeśli będą ok to inseminacja, jeśli nie to in vitro. Ponoć taki jest plan działania, jeśli ma się endometriozę... Mam mieszane uczucia....

Do góry