reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@babydust mialam intralipid, encorton 40mg, clexane 80, duphaston 3x2tab :) ale musze być uczciwa i napisać ze w tej ciąży miałam zasniad częściowy więc ciąża była nieprawidłowa i z góry skazana na porażkę więc równie dobrze gdyby nie chory zarodek to ciąża mogła się utrzymać na tym zestawie.
@marshia ile czekałaś na wyniki nifty ?? :)

reklama
Dziewczyny ktore chodza do Dr Janosz moze glupie pytanie jak szybko odp na emaile??
Pewnie ma swira bo moj malz dostaje furii juz jak ciagle o tym gadam ale poslalam hej na email wyniki z genetycznego po poronieniu i oczywiscie rozpiske kiedy zribie jakie badanie (z datami bo ja taki zadaniowiec jestem) i mi jeszcze nie odpisala i nie wiem czy dostala wszystko czy nie....wiem wiem nie ma czasu. Sms tez wyslalalam ze wyslalam email. Moj mi mowi daj spokoj zbierz wszystkie wyniki jak beda gotowe w jeden email i wyslij wiesz ile ona ma takich dziewczyn jakby kazda pisala z pojedynczym badaniem to by dostala swira.
Ok ja sie z nim zgadzam a Wy jak robilyscie 😯😯 glupie pytanie wiem
Ide zrobic dla mojego sledzie w curry uwielbia bo dzisiaj na tym badaniu nasienia .......powiedzial mi po z wzrokiem mordercy "moja kochana więcej tego nie zrobie" należy się mu...😆😆
Ja też raz o to pytałam bo czekałam na odpowiedź ponad półtora miesiąca. Ale czekałam i czekałam. Potem ponownie napisałam i smsa też. I dopiero chyba za drugim smsem że czekam na odpowiedź odpisała. A na inne moje maile odpisywał do 4 dni.

Ja też raz o to pytałam bo czekałam na odpowiedź ponad półtora miesiąca. Ale czekałam i czekałam. Potem ponownie napisałam i smsa też. I dopiero chyba za drugim smsem że czekam na odpowiedź odpisała. A na inne moje maile odpisywał do 4 dni.
@Apsik1981 więc czekam cierpliwie ...ja jestem jakaś niestety popyrtana i wszystko chce wiedziec już i dokładnie .....nie uwierzysz jak rozpisałam badania kiedy ktore a na dodatek objezdzilam laboratoria u nas plus internet gdzie ktore zrobie w przyzwoitej cenie wiecie co na jednym badania są różnice 19- 30 zł jak ich masz 8?? Może przesadzam no ale starych drzew sie nie zmienia☺

@dagmarie25 równo 7 dni. W środę dawałam krew po prenatalnych i w kolejną środę był wynik. Odbierałam te wyniki razem. Tzn. najpierw odebrałam nifty i już znałam wynik, więc prenatalne to była formalność u lekarza. U mnie tak to wyglądało.

@Apsik1981 więc czekam cierpliwie ...ja jestem jakaś niestety popyrtana i wszystko chce wiedziec już i dokładnie .....nie uwierzysz jak rozpisałam badania kiedy ktore a na dodatek objezdzilam laboratoria u nas plus internet gdzie ktore zrobie w przyzwoitej cenie wiecie co na jednym badania są różnice 19- 30 zł jak ich masz 8?? Może przesadzam no ale starych drzew sie nie zmienia☺
No to wypisz wymaluj jesteś moje ksero 😀😀😀 jak poszlam do lekarza zeby mi wypisal receptę na leki i miałam całą listę to już obok wypisalam sobie wszystkie ceny i on się pyta a to co jest ? To mu mówię, że cena danego leku on oczy zrobił zapytal a to Ty już wszystko zdążyłaś posprawdzać. Na co mój mąż a jak już wszystko wie w jakiej aptece co i jak. Ale nie ma się co dziwić. Ja brałam leki na miesniaki 28 szt. prawie 700 zł. płaciłam w swojej aptece A w innych nawet ponad 900 zł kosztowało to opakowanie.
Teraz Intralipid też dowiedziałam się co i jak ma wypisać lekarz zamówiłam w aptece, zakupiłam wszystko co trzeba zamówiłam pielęgniarkę do domu. I pierwszy wlew za mną 😀😀😀

No to wypisz wymaluj jesteś moje ksero 😀😀😀 jak poszlam do lekarza zeby mi wypisal receptę na leki i miałam całą listę to już obok wypisalam sobie wszystkie ceny i on się pyta a to co jest ? To mu mówię, że cena danego leku on oczy zrobił zapytal a to Ty już wszystko zdążyłaś posprawdzać. Na co mój mąż a jak już wszystko wie w jakiej aptece co i jak. Ale nie ma się co dziwić. Ja brałam leki na miesniaki 28 szt. prawie 700 zł. płaciłam w swojej aptece A w innych nawet ponad 900 zł kosztowało to opakowanie.
Teraz Intralipid też dowiedziałam się co i jak ma wypisać lekarz zamówiłam w aptece, zakupiłam wszystko co trzeba zamówiłam pielęgniarkę do domu. I pierwszy wlew za mną 😀😀😀
Niech sobie mowia co chca przynajmniej wiem co mogę wiedziec i nie przeplacam w takich wypadkach kiedy badania drogie leczenie drogie i dlugie lepiej sobie sprawdzić
Może jesteś inżynierem to czasem takie skrzywienie traktowanie wszystkiego jak zadanie.
Dla humoru chyba wiem dlaczego moj nie skorzystal z opcji "razem z towarzyszem" podczas pabrania matetialu do badania nasienia....chyba wiedzial ze jak podejde zadaniowo to skonczy sie dramatycznie☺

@dagmarie25 równo 7 dni. W środę dawałam krew po prenatalnych i w kolejną środę był wynik. Odbierałam te wyniki razem. Tzn. najpierw odebrałam nifty i już znałam wynik, więc prenatalne to była formalność u lekarza. U mnie tak to wyglądało.
@marshia więc polecasz?? Po pozytywnych winikach nie ma co sie juz bac prenatalnych?? Czy lepiej zrobic prenatalne a dla pewnosci nifty??
Moja ostatnia ciaza skonczyla sie wlasnie po prenatalnych (trisomia18) wiec w przyszlosci to bedzie moja ogromna bolaczka pewnie

@dagmarie25 byłam u ginekologa pęcherzyk na szczęście jest i to z cialkiem żółtym więc to dobrze ale powiedział że dość mocno plamie i teraz czas pokaże czy się obroni:(ale mówił że faktycznie też od tych leków mogę mieć to wszystko.a możliwe że na innych usg różni się wielkość pęcherzyka?

Ostatnia edycja:
reklama
To prawda bo nasienie do IUI jest oczyszczane i odżywianie. Wiesz ja w kazdej ciąży biore steryd do 20 tygodnia i tu prawie każda go bierze także działania niepożądane sa niestety zawsze nasza bolączką. Mężczyzna bierze ten steryd przez ok 10 dni w miesiącu takze to i tak nie jest najgorzej ale fakt mój mąż czuł się po nim niezbyt dobrze bo ma refluks ale za to ego mężczyzny szybowało do nieba haha. Róbcie tak , zeby było dla Was najlepiej. Te przeciwciała ktore masz faktycznie nie sa zbyt dobre heparyna i acard podstawa. Prof Malinowski pewnie by powiedział , że bez szczepień i sterydu bedzie trudno . Bo ja mimo , że jestem ze Śląska to leczyłam się właśnie u niego w Łodzi.

Byliśmy dzisiaj na pierwszej wizycie w klinice. Lekarz zlecił nam jeszcze AMH i chromatynę plemnikową. Jeśli będą ok to inseminacja, jeśli nie to in vitro. Ponoć taki jest plan działania, jeśli ma się endometriozę... Mam mieszane uczucia....

Do góry