reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzięki dziewczyny za kciuki :) za gratulacje jeszcze nie dziekuje :)
To moja 4ta ciąża i pierwsza tak daleko wiec stres jest duży o tego maluszka :)
@Wikunia7 wiem co przeżywasz bo ja w tej ciąży też plamilam na samym początku i byłam przerażona, juz mojemu mówiłam ze po ptokach i na pewno biochemiczna xd

reklama
Ja intralipid mialam w trzeciej ciazy co 4 dni i mi nie pomogl.... ciaza obumarla w 8tc.
Teraz mialam szczepienia, accofil, encorton, clexane, acard, luteina i duphaston i aktualnie 13tc :)

Dziewczyny te ktore używały detektora tętna jak często podsluchujecie malucha ?? :D ja wczoraj pierwszy raz użyłam i słychać bylo ładnie i teraz najchętniej codziennie bym sprawdzała a troche mi go szkoda męczyć :(

Ja intralipid mialam w trzeciej ciazy co 4 dni i mi nie pomogl.... ciaza obumarla w 8tc.
Teraz mialam szczepienia, accofil, encorton, clexane, acard, luteina i duphaston i aktualnie 13tc :)
o kurde co4 dni ... mi powiedzieli ze co 2 tyg a ja sie martwie ze za malo :(
pierwszy wlew mialam w 21dc w cyklu poprzedzajacym starania
drugi tuz przed owu a trzeci zaraz po pozytywnej becie ...

Wiesz ja akurat nie jestem "fanką" intralipidu bo po 1 mi nie pomógł po 2 mi lekarz powiedział ze to placebo.... ale są dziewczyny którym pomógł więc trzeba wierzyć ze zadziała :)

Dziewczyny te ktore używały detektora tętna jak często podsluchujecie malucha ?? :D ja wczoraj pierwszy raz użyłam i słychać bylo ładnie i teraz najchętniej codziennie bymr sprawdzała a troche mi go szkoda męczyć :(

Ja używałam codziennie prawie z Zosią mi powedziała dr lokalna ,że nic sie nie stanie i Zosia zdrowa. Bardziej powiedziała żeby dlugo nie trzymać glowicy czyli znaleźć serce( co nie zawsze mi sie udawało niestety) posłuchać kilka sekund i tyle.

Intralipid na jednych działa na innych nie tak jak szczepienia każde chwali to co jej pomogło. Warto szukać próbować mam nadzieję, że kazda znajdzie sposob na siebie i urodzi zdrowe różowe bobo.

reklama
ja miałam robiony immunofenotyp i mam tutaj między innymi określony poziom komórek NK dokładnie to jest tak napisane CD16+ CD56+ (komórki NK).
Pytałam w jaki dzień cyklu mam je zrobić odpowiedź immunologa, że nie ma to znaczenia. Za to płaciłam jakoś 400 zł. Dokładnej kwoty teraz nie pamiętam (mogło to być ok 400 zł lub np. 420 zł) bo robiłam wtedy więcej tych badań od immunologa
@Apsik1981 ja na świeżo robiłam dzisiaj immunofenotyp i badanie basienia z fragmentacja badanie w katowicach na bichenskiego 400 zl DR Janosz powiedziala ze najlepiej w 2 czesci cyklu ja nie wiem ktora czesc mam bo jestem 4 tygodnie po poronieniu i Dr powiedziala ze w takim wypadku to bez znaczenia

Do góry