reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 ja sie chyba boje słuchać codziennie xd chociaż nie ukrywam ze najchętniej bym tak robiła. No nic myślę ze do poniedziałku wytrzymam bez podsluchiwania.
Co do intralipidu to moim zdaniem u nas to bylo za mało poza tym teraz mąż miał sterydy na przeciwciała a to one mogły też sporo mieszać.... w kazdym razie sa na forum dziewczyny którym intralipid pomógł :)

reklama
@dagmarie25 ooo widzisz :D To ja zaciskam kciuki za owocny rozwój :) napisz jak będziesz gotowa:) ale po Twoich postach widzę,że Cię kusi,ale się boisz,ale Cię kusi :) Ja mam bystre oko :D
Pogratulujesz mi jak zgubię te upragnione jeszcze 7 :D i utrzymam:)
@burczuś gratulacje 10 jg to super wynik masz jakiś tajny sekret ja teraz chcialabym sie dopriwadzic do porzadku bo jak bede musuala wrocic do korpo w styczniu to chcialabym jakos wygladac mnie niestety tylko na dabrowskiej udalo sie zrzucic 12 kg ale teraz to nie wiem czy chce takie drastyczne metody no i nie wiem czy nie ma to wplywu na badania ☺ zaczelam robic wszystkie zalecone

@Porzeczka1234 ja sie chyba boje słuchać codziennie xd chociaż nie ukrywam ze najchętniej bym tak robiła. No nic myślę ze do poniedziałku wytrzymam bez podsluchiwania.
Co do intralipidu to moim zdaniem u nas to bylo za mało poza tym teraz mąż miał sterydy na przeciwciała a to one mogły też sporo mieszać.... w kazdym razie sa na forum dziewczyny którym intralipid pomógł :)
@dagmarie25 moje gratulacje te Wasze historie to taki motor do dzialania ze sie udaje i ...ściskam i trzymam kciiuki

a w poprzedniej ciazy jak mialas intralipid to jakie leki mialas ?

ja sie stresuje :( to moja pierwsza ciazma na tym, do tego sterydy i heparyne mam wdrozona w wiekszych dawkach i duzo wczesniej, no i mefrormine mam zmieniona z tej dlugodzialajacej na 3xdziennie na krotkodzialajaca zeby lepiej ogarniala moja hiperinsulinemie ..

@Apsik1981 ja na świeżo robiłam dzisiaj immunofenotyp i badanie basienia z fragmentacja badanie w katowicach na bichenskiego 400 zl DR Janosz powiedziala ze najlepiej w 2 czesci cyklu ja nie wiem ktora czesc mam bo jestem 4 tygodnie po poronieniu i Dr powiedziala ze w takim wypadku to bez znaczenia
Ja też u dr. Janosz byłam. Ale ja nie byłam po poronieniu. A faktycznie teraz mi się przypomniało że dr. powiedziała że nie ma znaczenia a chyba też na Bochenskiego robiłam to mi powiedzieli że w drugiej połowie cyklu. I tak też jechałam. Ja tam robiłam jeszcze homocysteine i trombofilie wrodzoną i ten immunofonetyp.

@dagmarie25 gratulacje!!!!! Wtedy na Intra się nie udało, ale teraz już jesteś tak daleko że na pewno wszystko okej. Też robiłam niw ty. Trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji.
@babydusy mi intra pomógł. Miskam co 4 dni, potem co 7, co 10 i co 14, łącznie do 16 tc. Dzięki niemu mam dziewięciomiesięczną córeczką ♥️
@burczuś kciuki za dalsze gubienie kg i gratulacje wyniku! Meeeega wynik! Brawo Ty ♥️♥️♥️
Strasznie dawno mnie tutaj nie było, od października, doczytałam pięć ostatnich stron. Jeśli są jeszcze inne nowe ciążę to trzymam kciuki. I oczywiście kciuki za nasze niezmordowane staraczki :)

reklama
Dziewczyny ktore chodza do Dr Janosz moze glupie pytanie jak szybko odp na emaile??
Pewnie ma swira bo moj malz dostaje furii juz jak ciagle o tym gadam ale poslalam hej na email wyniki z genetycznego po poronieniu i oczywiscie rozpiske kiedy zribie jakie badanie (z datami bo ja taki zadaniowiec jestem) i mi jeszcze nie odpisala i nie wiem czy dostala wszystko czy nie....wiem wiem nie ma czasu. Sms tez wyslalalam ze wyslalam email. Moj mi mowi daj spokoj zbierz wszystkie wyniki jak beda gotowe w jeden email i wyslij wiesz ile ona ma takich dziewczyn jakby kazda pisala z pojedynczym badaniem to by dostala swira.
Ok ja sie z nim zgadzam a Wy jak robilyscie 😯😯 glupie pytanie wiem
Ide zrobic dla mojego sledzie w curry uwielbia bo dzisiaj na tym badaniu nasienia .......powiedzial mi po z wzrokiem mordercy "moja kochana więcej tego nie zrobie" należy się mu...😆😆

Do góry