reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Przydałby się jakiś poradnik... jak nie zwariować w ciąży :D bo mi coraz bliżej do psychiatryka.... kciuki się przydadzą w każdej ilości :)
@Wikunia7 ja na pierwszym usg bylam w 6t3d potem po 2 tyg w 8t3d a później to juz co tydzień chodziłam xd teraz tez mam wizyte po tygodniu a od grudnia obiecałam sobie ze juz bede grzecznie chodziła co 2 tyg :)

reklama
@dagmarie25 ja myalam że mam już 6t tak po miesiączkę ale na usg 4 ale ja dość późno mam też owulacje dlatego tak mogło być. Najgorsze ze teraz to objawów nie mam i idzie zwariowac:d ale ten co nie przeżył tyle co my to nie wie jaki dla nas to strach czy wszystko tym razem ok.

Dziewczyny, a mogę Was zapytać, jak dokładnie nazywają się badania komórek NK? Bo zrobiłabym je na własną rękę, ale nie wiem, czy robi się to w konkretnym dniu cyklu, czy w ciąży, czy po poronieniu, czy niezależnie od ciąży i jak się to konkretnie nazywa i ile mniej więcej kosztuje?

@dagmarie25 gratulacje i oby tak dalej 3mam kciuki!
No to nie dawno ta wizyta . Myślę , ze dlatego lekarz ustawił Ci wizytę za 3 tygodnue aby mieć pewność. Musisz wytrzymać. W tej ciąży mam wizyty co 4 tygodnie w zeszlej co 2 także myślę ,że nie ma reguły moja dr mówi , że spokój kobiety najważniejszy.

@dagmarie25 fajnie, że powiedziałaś hihi bedzie łatwiej sie wspierać kochana

Dziewczyny, a mogę Was zapytać, jak dokładnie nazywają się badania komórek NK? Bo zrobiłabym je na własną rękę, ale nie wiem, czy robi się to w konkretnym dniu cyklu, czy w ciąży, czy po poronieniu, czy niezależnie od ciąży i jak się to konkretnie nazywa i ile mniej więcej kosztuje?
ja miałam robiony immunofenotyp i mam tutaj między innymi określony poziom komórek NK dokładnie to jest tak napisane CD16+ CD56+ (komórki NK).
Pytałam w jaki dzień cyklu mam je zrobić odpowiedź immunologa, że nie ma to znaczenia. Za to płaciłam jakoś 400 zł. Dokładnej kwoty teraz nie pamiętam (mogło to być ok 400 zł lub np. 420 zł) bo robiłam wtedy więcej tych badań od immunologa

Ostatnia edycja:
@burczuś no kusi kusi.... bo zawsze łatwiej się wygadać :) a zresztą co mi tam.... jesteśmy w 13tc po prenatalnych, maluch wyglada na zdrowego.... jutro robie nifty pro :) mam nadzieje ze juz bedzie dobrze chociaż nadal boje sie jak cholera...

@Wikunia7 teraz to nie ma sensu iść na usg bo moze nic nie wniesc, póki co mozesz bete sprawdzić jeśli sie martwisz :)
Dagmnerie tak myslalam skoro intralipid nie byl ci potrzebny :) baaardzo sie ciesze i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :)

fenotyp komorek NK , robilam na 2 dni przed planowanym terminem @
placilam ok 270 zl , immunnulog kazala mi zrobic min w 3 cyklu po poronieniu bo wczesniej moga wyjsc falszywie podzyszone

reklama
@burczuś no kusi kusi.... bo zawsze łatwiej się wygadać :) a zresztą co mi tam.... jesteśmy w 13tc po prenatalnych, maluch wyglada na zdrowego.... jutro robie nifty pro :) mam nadzieje ze juz bedzie dobrze chociaż nadal boje sie jak cholera...

@Wikunia7 teraz to nie ma sensu iść na usg bo moze nic nie wniesc, póki co mozesz bete sprawdzić jeśli sie martwisz :)
Serdeczne gratulacje!!!! Takie wiadomości budują :)!!!

Do góry