reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A allo mlr Ci się podniosło dzięki tym leką czy już nie sprawdzałas ? Ja pierwsze dwie ciąże zachodziłam prze problemu a teraz mam już ponad roczne starania i nic.
Te leki nie podnoszą allo. One maja za zadanie wyciszyć organizm, żeby nie atakował dziecka. Ja zachodziłam w 2 ciąże po 1 bobosexie. Po 2 poronieniu staraliśmy się 3 cykle pod rząd i nic. Dr P powiedział, ze na bank mam niedrożne jajowody bo to niemożliwe, ze przestałam zachodzić. Tak jak @roki_1991 pisze. Zrobił mi zabieg hsg w gabinecie i okazalo się, ze oba jajowody były zapchane ;/ udało się je udrożnić i zaszłam w ciąże w tym samym cyklu wiec może faktycznie u ciebie tez ten trop ?

reklama
Pos
Może masz niedrozne jajowody? Jeśli miałaś zabiegi po poronieniu to mogło tak być. Właśnie tak miała @olaa90. Może warto sprawdzić ten trop :)

Kochana bierz magnez i na spokojnie! Dziewczyny dobrze mówią, wszystko jest okej :) jakbyś miała 20000 to źle, ale 58000 to super wynik. I proszę nie denerwować fasolki! :)
Postaram się !!! ❤

@Porzeczka1234 i ja tez byłam beznadziejnym przypadkiem. Jak siedziałam na poczekalni to słyszałam historie kobiet i zawsze konczylobsie na 3,6 szczepieniach a ja tez 13 czy 14 łącznie.... no ale efekt jest :) leZy sobie obok mnie :) @edloteh postaram się opisać swoją historie na fb. Czas rak szybko leci, człowiek zapomina o wielu szczegółach a warto opisać i pomoc dziewczynom. Sama korzystałam z takich opisów i dzięki tym historiom tutaj z tego forum zapisałam się do Maliny i zostałam mamą :)
Czekamy zatem aż napiszesz nam swoją opowiesc:) poniżej ♡

Dziewczyny! Jak na forum mogę znaleźć informację o instrukcji wbicia clexane? Czytałam ostatnio, że któraś z Was odsyłała do jakiegoś wątku, ale teraz ja nie mogę znaleźć tego wpisu :/ Pomocy !
Charlotte Ty też instrukcje do clexan możesz znaleźć z w/W linku :)

Drogie dziewczyny trochę mnie nie było. Jednak śledząc ostatnie 30 stron większość linkow pozostaje mi znana więc i ja wam obcą nie powinnam być :) wszystkie was serdecznie pozdrawiam i wciąż mocno kibicuje I jestem. Nie ukrywam że my zrezygnowaliśmy z kolejnych prób a im dalej zegar tyle tym serce ściska ale trzymam się decyzji chyba że... ;)
Nie było mnie trochę bo po pierwsze i najważniejsze pomagam przy "chorym szwagrze" Jest smutno, jest ciężko i jest boleśnie... I jeszcze 2 tygodnie...
Poza tym zmiana pracy i Wikus w przedszkolu pochłania mi czas

Postaram się częściej do was wpadać moje fajterki ♡

Witajcie. Trochę wchodzę w wątek ale wiem że macie ogromną wiedzę i może pomożecie
Otóż jestem w ciąży 15 tydz . Za sobą mam trzy straty na dość wczesnym etapie.
Aktualnie przyjmuje heparyne 0.6 ( wskazanie pai i mthfr).
Zrobilam kontrolnie aptt które wyszło poniżej normy bo 24 ( norma 26-36). D dimery w normie 361 (norma poniżej 500) i inr/pt też w normie . Badanie robiłam zaraz przed zastrzykiem.
Myślicie że mam się czym martwić czy spokojnie mogę poczekać na wizytę którą mam za tydzień? Czytałam że aptt fizjologiczne może rosnąć w ciazy ale obawa została.

Witajcie. Trochę wchodzę w wątek ale wiem że macie ogromną wiedzę i może pomożecie
Otóż jestem w ciąży 15 tydz . Za sobą mam trzy straty na dość wczesnym etapie.
Aktualnie przyjmuje heparyne 0.6 ( wskazanie pai i mthfr).
Zrobilam kontrolnie aptt które wyszło poniżej normy bo 24 ( norma 26-36). D dimery w normie 361 (norma poniżej 500) i inr/pt też w normie . Badanie robiłam zaraz przed zastrzykiem.
Myślicie że mam się czym martwić czy spokojnie mogę poczekać na wizytę którą mam za tydzień? Czytałam że aptt fizjologiczne może rosnąć w ciazy ale obawa została.

A bierzesz acard? Bo z moich obserwacji wynika że biorąc go właśnie aptt spada. I więcej nas tu takich było. Na pewno @olaa90 też tak miała w ciąży. A teraz nasze dzieci mają się dobrze ;) także myślę że nie masz co panikowac i poczekaj spokojnie na wizytę :)

Te leki nie podnoszą allo. One maja za zadanie wyciszyć organizm, żeby nie atakował dziecka. Ja zachodziłam w 2 ciąże po 1 bobosexie. Po 2 poronieniu staraliśmy się 3 cykle pod rząd i nic. Dr P powiedział, ze na bank mam niedrożne jajowody bo to niemożliwe, ze przestałam zachodzić. Tak jak @roki_1991 pisze. Zrobił mi zabieg hsg w gabinecie i okazalo się, ze oba jajowody były zapchane ;/ udało się je udrożnić i zaszłam w ciąże w tym samym cyklu wiec może faktycznie u ciebie tez ten trop ?
Pan Doktor Przybycień
A czy zabieg bolał Cię i był kosztowny ?
Czy odrazu po zabiegu można się starać ?

A bierzesz acard? Bo z moich obserwacji wynika że biorąc go właśnie aptt spada. I więcej nas tu takich było. Na pewno @olaa90 też tak miała w ciąży. A teraz nasze dzieci mają się dobrze ;) także myślę że nie masz co panikowac i poczekaj spokojnie na wizytę :)
Dziękuję . Acardu nie biorę. W poprzedniej ciąży przyjmowałam heparyne 0.4 i acard 75 ale miałam krwiaka giganta. I teraz mój lekarz zalecił mi wieksza dawkę heparyny ale bez acardu. W tej ciąży też się pojawiły dwa razy ale były małe i szybko się wchłaniały.

Pan Doktor Przybycień

A czy zabieg bolał Cię i był kosztowny ?
Czy odrazu po zabiegu można się starać ?
Płaciłam chyba 250 zł za zabieg :) lekko bolało bo miałam zapchane ale ja tez zjadłam przed tabl przeciwbólowa bo tak Pani z rejestracji radziła :) my staraliśmy się w tym samym cyklu

Płaciłam chyba 250 zł za zabieg :) lekko bolało bo miałam zapchane ale ja tez zjadłam przed tabl przeciwbólowa bo tak Pani z rejestracji radziła :) my staraliśmy się w tym samym cyklu
A zabieg wykonuje się w jakims dniu cyklu czy jest to obojętne ?
Bardzo Ci dziękuje za informacje jade do pana Doktora 5 października może akurat to by nam pomogło

reklama
Do góry