reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Gannka ja też pamiętam gratuluję serdecznie.

@Oczekujaca123 ja miałam dusplazję szyjki cin III kolposkopię potem zabieg usuwania części szyjki nic się nie martw wszystko będzie dobrze. Ps robiłam to przed ciąża z Zosia. Może to infekcja daj znać

@Oczekujaca123 spokojnie wszystko będzie dobrze. Jak widzisz różne są przypadłości. Ty miałaś szew czy tylko passar? Niestety po tym czasto jest coś nie tak. Też mialam zakażenie ale też 2 tyg w szpitalu

Profesor od razy wysłał mnie do ginekologa -cytologa A że akurat ta lekarka przyjmowała w jego klinice to jestem już po konsultacji. No więc cytologia powtórzona, pobrali też powiew, bo może to być infekcja bo mam uplawy... na wyniku mam coś o ewentualnym HPV no i Cin 1. Więc teoretycznie nie najgorzej. Na oko nic tam nic widać.... Ale jak znów wyjdzie niepewna cytologia to idę na kolposkopie do szpitala:( wszystkiego dowiem się za tydzień we wtorek

@nafoczka miałam szew, ale później wszystkie.posiewy czyste aż do porodu.. po porodzie tylko ta cytologia ... I dziś powiew i powtórka cytologia. Zobaczymy...

A @Porzeczka1234 jak wygląda ta koposkopia? Ile się czeka na wyniku ? Długo się jest w szpitalu ?

Mam nadzieję, ale i tak jak znów wyjdzie taki wynik to będę miała dokładniejsze badania w szpitalu, lekarka ta cytolog mówiła, żeby tego nie lekceważyć ... że trzeba sprawdzić wszystko .
@Oczekujaca123 to zakazenie hpv i cin najczesciej ustepuje samoczynnie a nawet jesli nie to dostaniesz jakies leki i szybko zapomnisz o wszystkim

Profesor od razy wysłał mnie do ginekologa -cytologa A że akurat ta lekarka przyjmowała w jego klinice to jestem już po konsultacji. No więc cytologia powtórzona, pobrali też powiew, bo może to być infekcja bo mam uplawy... na wyniku mam coś o ewentualnym HPV no i Cin 1. Więc teoretycznie nie najgorzej. Na oko nic tam nic widać.... Ale jak znów wyjdzie niepewna cytologia to idę na kolposkopie do szpitala:( wszystkiego dowiem się za tydzień we wtorek

@nafoczka miałam szew, ale później wszystkie.posiewy czyste aż do porodu.. po porodzie tylko ta cytologia ... I dziś powiew i powtórka cytologia. Zobaczymy...

A @Porzeczka1234 jak wygląda ta koposkopia? Ile się czeka na wyniku ? Długo się jest w szpitalu ?
Kolposkopia to takie badanie na fotelu wziernik polewa czymś szyjkę i jak zabarwia się na biało to znaczy ,że sa jakieś zmiany i pobiera wycinki tzn zawsze pobiera wycinki. I tyle. Ja szczerze dziwię się że Ci to robią w szpitalu ja dostałam skierowanie do Katowic na Żelazną i tam na parterze robią trwało to moze 15 min i pojechałam sama samochodem do domu. Trochę się krwawi musisz zabrać ze sobą podpaski i czekałam na wynik ok 7-10 dni nie pamiętam dokładnie. U mnie ciny sie potwierdziły zrobiłam cięcie na zimno szyjki ok 1,5 cm też w Katowicach na Łubinowej polecam oczywiście na Nfz u ordynatora Bystrzejewski Sławomir złoty lekarz od krojenia jak to mówię

reklama
Do góry