reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

No to dr P tez kieruje na szczepienia chyba ze twardo mówisz ze nie chcesz to można próbować z lekami. @Kwiatuszekk23 chyba miała szczepienia. Ja się u dr P tez leczyłam, byłam na konsultacji u Sachy który powiedział ze bez szczepień nie będę mamą, pytałam go czy można próbować ze sterydem to powiedział ze się na pewno nie uda. Wróciłam do dr P, powiedziałam ze się boje szczepień i chce próbować ze sterydem i jeśli się nie uda to spróbujemy immunoglobulin. Ja się szczepień bałam no i niestety ja nie zbyt wierze w ich działanie... bo u dr Sachy są tylko szczepienia, które j tak często kończą się niepowodzeniem :( a u dr Malinowskiego są szczepienia + steryd i tutaj jest wiele sukcesów... Moje allo to 3,6%. Jesli chodzi o szczepienia to niestety jest to droga „zabawa”... seria to chyba 3 szczepionki każda po ok 700zl (ja interesowalam się tym rok temu, teraz pewnie jeszcze poszło do góry)...
A udało Ci się zajść w ciąże bez szczepień ?

reklama
Dziewczyny, a czy któraś z Was brała Acard w ciąży i jednocześnie karmiła piersią? Lekarz każe mi odstawić synka od piersi zanim zaczniemy się starać o drugie dziecko. To będzie moja 6 ciąża, 4 pierwsze zakończyły się poronieniem w I trymestrze, a za piątym razem udało się urodzic synka. Przyjmowałam acard, heparyne i encorton.

Ja w ciąże zachodziłam bez problemu... dwie straciłam, trzecia zakończyła się porodem 3 ms temu- mam synka. W ciąży brałam encorton, clexane, progesteron
A allo mlr Ci się podniosło dzięki tym leką czy już nie sprawdzałas ? Ja pierwsze dwie ciąże zachodziłam prze problemu a teraz mam już ponad roczne starania i nic.

No i chyba nic z tego....
Poszłam zrobić dzisiaj TSH bo bałam się że za mała dawkę biorę i zrobilam bete. Eh szkoda gadać.
11.09 było 12 000
21.09 jest 58 000
Leżę i rycze. Na to wygląda że może mamy skieprzone kardiotypy. Nie wiem jak się pozbierać. We wtorek miałam mieć wlew więc ustawiłem sobie USG aby potwierdzić że już nie potrzebuje kasy ladowac w kroplowki. Wiem że dr Janosz ki mówiła że wlew może zafalszowac wynik bety (Chociaż wydaje mi się to absurdalne) Ale nawet jeżeli byłaby to prawda to na pewno nie w przeciągu 1.5 tygodnia.

To będzie 3 poronienie w tym roku. Nie mam sił na to. Jestem na żelaznym zestawie. To musi być coś z genetyka. Kuzwa...

Poszłam zrobić dzisiaj TSH bo bałam się że za mała dawkę biorę i zrobilam bete. Eh szkoda gadać.
11.09 było 12 000
21.09 jest 58 000
Leżę i rycze. Na to wygląda że może mamy skieprzone kardiotypy. Nie wiem jak się pozbierać. We wtorek miałam mieć wlew więc ustawiłem sobie USG aby potwierdzić że już nie potrzebuje kasy ladowac w kroplowki. Wiem że dr Janosz ki mówiła że wlew może zafalszowac wynik bety (Chociaż wydaje mi się to absurdalne) Ale nawet jeżeli byłaby to prawda to na pewno nie w przeciągu 1.5 tygodnia.

To będzie 3 poronienie w tym roku. Nie mam sił na to. Jestem na żelaznym zestawie. To musi być coś z genetyka. Kuzwa...
A wiesz, że z czasem przyrost bety zwalnia?

Ja myślę że przy takich wartościach nie robi się już bety, przecież tak jak @Destino pisze, beta zwalnia... który to tc?
11.09 było 12 000
21.09 jest 58 000

Ja myślę że przy takich wartościach nie robi się już bety, przecież tak jak @Destino pisze, beta zwalnia... który to tc?
Dzisiaj jest dopiero 7t2d.
Czy beta naprawdę zwalnia ? I nie robi się już przystosu po uwidocznieniu akcji serca ? Ostatnio zrobiłam przyrost bety koło 7tc. I był właśnie niski i oznaczało to poronienie. Chociaż w poprzedniej ciąży od początku wszystko było nie tak.
Żałuję że zrobiłam bete. Ale jakoś tak wszystko się nachodzi. Brzuch mnie pobolewa trochę jak na okres od wczoraj i chyba przez to się wystraszyłam i zrobilam dzisiaj...
Nie wiedziałam że przyrost może zwalniać. Wszędzie piszą że conajmniej połowa co 48 H. ...

@Oczekujaca123 , @Destino Przepraszam dziewczyny za ta panikę...jak coś się dzieje powinnam telefon wyłączać. Po prostu wy bardziej rozumiecie mój strach. Nie jest faktycznie łatwo być w ciąży... po wczesniejszych stratach.
dziękuję za każdą odpowiedzieć ;*

reklama
Dzisiaj jest dopiero 7t2d.
Czy beta naprawdę zwalnia ? I nie robi się już przystosu po uwidocznieniu akcji serca ? Ostatnio zrobiłam przyrost bety koło 7tc. I był właśnie niski i oznaczało to poronienie. Chociaż w poprzedniej ciąży od początku wszystko było nie tak.
Żałuję że zrobiłam bete. Ale jakoś tak wszystko się nachodzi. Brzuch mnie pobolewa trochę jak na okres od wczoraj i chyba przez to się wystraszyłam i zrobilam dzisiaj...
Nie wiedziałam że przyrost może zwalniać. Wszędzie piszą że conajmniej połowa co 48 H. ...
Najczęściej od serduszka robi się tylko USG. Sprawdza się betę tylko wtedy jak coś jest nie tak. Brzuch może cię boleć nawet sporawo. Weź magnez i poleż chwilę, włącz głupawa komedie na odstresowanie. Będzie dobrze. Musisz tak myśleć jak długo jest szansa na zdrowego i zywego dzieciaczka

Do góry