roki_1991
Fanka BB :)
Ostatnio pytałam doktor w szpitalu w którym chcę rodzić o to, to powiedziała ze ta dawka jest bardzo profilaktyczna żebym się nie martwiła. W sumie i tak zrobię na wszelki wypadek krew na krzepliwosc. Przynajmniej wiem, na czym stoję- mój doktor tylko kazal nie brać jak coś się zacznie dziać bo 24h musza upłynąć od zastrzyku.. Tylko to pierwsza ciąża donoszona gdzie niewiem jak to będzie wyglądać jak coś się zadzieje. Aa można odstawić te zastrzyki przed porodem czy raczej sie je bierze zawsze di rozwiązania i chwilę po?
Witaj.
Tu faktycznie wiele dziewczyn na heparynie. To nie jest takie straszne, przecież nie jesteś w stanie przewidzieć kiedy będzie poród. Heparyny wcześniej nie odstawiaj w żadnym wypadku. Jakby coś to anestezjolog sobie poradzi nawet jeśli będzie mniej niż 24h od zastrzyku.
U mnie była taka sytuacja ze wzięłam zastrzyk w środę wieczór, w czwartek na ktg coś było nie tak, więc z obawy przed cc w czwartek heparyny nie wzięłam. W piątek zostałam w szpitalu i kazali już nie brać zastrzyku. Do piątku wszystko było okej z przepływami. W sobotę na usg już przepływy źle i cc na cito robili. Mój wniosek był taki ze to przez odstawienie heparyny zaczęły się pogarszac przepływy.