reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia - dużo sił dla Was i dziewczynek... [emoji8] Jeśli chodzi o mnie, to niestety [emoji22][emoji22][emoji22] Straciłam moje maleństwo... znowu [emoji24][emoji24][emoji24]

@SheWolf - dziekuje... trzymam za Ciebie kciuki. Wałcz dalej.

@Porzeczka1234 - idziesz jak burza, będzie dobrze. Urodzisz to dziecko, wiem to.

reklama
@Porzeczka1234 a w jakim badaniu Ci to wyszlo? Z Prenatalnych? Bo ja mowie o badaniu fibronektyny plodowej. To jest takie bialko, ktore znajduje sie dookola plodu. Jesli zacznie sie wydzielac, to znaczy, ze membrany otaczajace dziecko sie zaczynaja rozpadac. Nie wiem czy dokladnie to tlumacze. W kazdym razie, jesli te bialka znajduja sie w kanale rodnym, a co za tym idzie w szyjce, to jest zagrozenie porodem przedwczesnym. Oczywiscie to nie jest tak, ze na pewno do niego dojdzie, ale w moim konktetnym przypadku jest 2,2% ryzyka, ze to stanie sie w ciagu 4 tygodni, a ryzyko wzrasta do 9%, ze urodze przed 30tc. Dla jednych to moze byc malo, a dla mnie to duzo :(

@fondie nie bede podawala tu swojego imienia, w kazdym razie jestem mama Bulki :p
A co tu robie? No jak my wszystkie - jestem po poronieniach :p

@dżoasia kochana mam nadzieję , że cierpienia Twoje a przede wszystkim dziewczynek będzie coraz mniejsze. Bardzo Ci współczuję przeżyć wiem , że nie jest Ci łatwo ale liczę, że niedługo to się skończy i pojedziecie wszyscy do domu.
Kochana urosły twoje dziewczynki ile ważą nie wiem czy to istotne pytanie ale dla mnie jako laika wyobrażenie jakiej wielkości moga być ?
Bardzo mocno przytulam i wspieram wirtualnie .

@SheWolf to było inne badanie ale mi tych procet wyszło duzo wiecej chyba ze 20 ileś. Nie myśl o tym to może a nie musi sie zdarzyć . Jesli posiadamy juz taka wiedzę wykorzystamy ją w dobrym kierunku odpoczywaj, oszczedzaj się i myśl pozytywnie to dużo daje. Musi być dobrze i kropka ;):)

@Marthi chciałabym mieć taka pewność ....Czasem bardzo się boję... pewnie jak każda z nas.. Przytulam

@fondie ja to tak pozytywnie śmieje się z Twojej "paniki "przypomniało mi się z ostatnuej Twojej ciąży z Mają. Mnie tu nie przeszkadza panika po prostu Cię rozumiem i wiem, że łatwo nie jest ale na pewno łatwiej niż z 1ciąża Malinową pewno i u Ciebie i u mnie.

@nafoczka kochana u nas dobrze, aż dziw i trochę czuje sie zdezorientowana czy tak bedzie do końca wyglądać ta ciąża i czy wytrzymam do końca mam nadzieję , że tak. Jak u Was?

@SheWolf co to znaczy zagrożenie przedwczesnym porodem u mnie wyszlo 1:274 że urodzę ok 34 tydzień donosiłam do 38 i cc było. Ile Ci wyszło wiesz, ze to tylko statystyka wyliczana na podstawie historii położniczej która u nas delikatnie mówiąc dość skomplikowana

@ovli22 mnie tez czasem pobolewa brzuch biore wtedy 2 magnezy. U mnie mdłości po każdym posiłku . Dziś powiedziałam mamie o ciąży bo się obrazi w końcu . Aktualnie 12+6 . wczoraj mialam usg bo chodzę do medicover jeszcze do gin po skierowanie na badania itd.
Dziewczyny ok 32 lata laik całkowity probował udawać że sie zna ale ciężko było haha byłam madrzeja od niego biedny. Ale fraxi na R pisze

@porzeczka ja się czuje dość dobrze ! Nie mam żadnych specjalnie objawów i to mnie martwi ! Jestem tylko ciagle śpiąca i piersi bolą ( ale teraz tak mniej )nie wiem czy to dobrze czy źle . Wizytę mam w czwartek wtedy będzie 8+1 . Mam nadzieje , że jeszcze serduszko bije [emoji173]️

@ovli22 ja w szczęśliwej ciąży tez nie miałam objawów a nawet bym Powiedziała,ze miałam „te” złe. Bóle brzucha , plamienia i krwawienia... a to wszystko sprawka macicy dwuroznej ;/

@Porzeczka1234 @ovli22 trzymam mocno kciuki ♡
U mnie teraz życie staje na głowie ale z innych powodów.. zaglądam tu do was z sentymentu bo nie wiem co bez tego wsparcia by było.
Generalnie chłopcy rosną. Wikus od września idzie do przedszkola. Obaj mają zaburzenia SI więc pracuje nad nimi dużo i wszystko kosztuje.
Ja jestem w trakcie zmiany pracy od 1.08 W starej jest niefajnie bo dyr to nie na rękę A nowa... coz czas pokaże. Musiałam zmienić otoczenie dla swojego i rodzinnego dobra :)
Sprzątam, wciąż sprzątam rzeczy i sprawy po sobie :)
W czwartek jedziemy na Chorwację a potem 3 dni w pracy i zmiana :D może przeżyje ;)
Całuje was mocno ♡

reklama
@Porzeczka1234 @ovli22 trzymam mocno kciuki ♡
U mnie teraz życie staje na głowie ale z innych powodów.. zaglądam tu do was z sentymentu bo nie wiem co bez tego wsparcia by było.
Generalnie chłopcy rosną. Wikus od września idzie do przedszkola. Obaj mają zaburzenia SI więc pracuje nad nimi dużo i wszystko kosztuje.
Ja jestem w trakcie zmiany pracy od 1.08 W starej jest niefajnie bo dyr to nie na rękę A nowa... coz czas pokaże. Musiałam zmienić otoczenie dla swojego i rodzinnego dobra :)
Sprzątam, wciąż sprzątam rzeczy i sprawy po sobie :)
W czwartek jedziemy na Chorwację a potem 3 dni w pracy i zmiana :D może przeżyje ;)
Całuje was mocno ♡

@nafoczka zmiany są dobre ;)
Miłych wakacji wam życzę ;)
I zaglądaj do nas w wolnych chwilach i wyślij fotki z Chorwacji ;) [emoji485][emoji8][emoji1433][emoji274][emoji274][emoji482][emoji305]

Do góry