reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Witaj @fondie, rzeczywiście pamiętamy tu o tobie ;) powodzenia
@kas90 co u Ciebie?
@Porzeczka1234 @ovli22 jak się czujecie?
@Marthi myslami jestem tobą :*
@burczuś
@kasiula222 gdzie byłaś, zrobili Ci jakieś badania? Jak chcesz napisz prywatnie. Przytulam

@nafoczka ja się czuje nawet dobrze -dziękuje , że pytasz ;)
W nocy bolał mnie brzuch i to nawet mocno !! Nie wiem co mogło spowodować ten ból , nie miałam żadnych plamień .
Nie mdli mnie .
Tylko piersi bolą .
@porzeczka jak ty się czujesz ?

Potrzebuję pomocy. Teraz 33 tc ciąży skończony. Proszę o interpretację wyników. Szczególnie aptt, ddimery i inr. Inr i aptt poniżej normy. Ddimery powyżej. Biorę heparyne 0.6 i acard 150

Wyniki
IMG_20190706_125825.jpeg

Dawka 0.6 jeśli wazysz powyżej 60kg nie jest duża dawka. Ja waże jakieś 54kg i miałam clexan 80 mimo że nie mam żadnej mutacji i APS też nie mam. Nie wiem jak u Was z wiekiem ale wiadomo że im człowiek starszy tym gorszej jakości komórki jajowe.
A co profesor mówił wam odnośnie tych strat?
Ja teraz lecze się u Maliny, wcześniej u Paśnika. Jeśli miałabym do kogoś jechać po prof. Malinowskim to chyba tylko do Przybycienia....chociaż i tak myślę że leczenie jakie stosuje profesor to chyba jedyne leki jakie są.....
Jak poczytasz forum to nawet ostatnio jeśli się nie mylę kwiatuszek pisała że urodziła A miała (znowu mogę przekręcić) 7 poronien na wszystkich dostępnych lekach A 8 ciąża się udała.
Dawka zależna jest od wyników badań,ja wg profesora miałam bardzo dobre i sam mi przepisał dawke 0.6.

Ja miałam aptt cała ciąże poniżej normy... mimo zwiększenia dawki na 0,6 bo ja miałam 0,4 prawie cała ciąże... dopiero jakoś w 34 tc zwiekszona na 0,6 a mimo to aptt do końca było takie. Co do inr to na innym Wątku dziewczyna na dawce 0,4 miała inr takie jak Ty i gin jej powiedział, ze ta dawka jest profilaktyczna czyli tak jak by nie działa zbytnio na jej organizm tylko zabezpiecza dziecko. I ddimery miała w okolicach 1000. Ja bym zwiększyła na Twoim miejscu na 0,8 bo chyba niedługo już acard będziesz kochana odstawiać?

reklama
Do góry