reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Wika23 bardzo mi przykro :( A co profesor na to wszystko? Skoro maluchy były zdrowe to tym bardziej boli. A nie masz za malych dawek heparyny? Profesor zlecal tak małe dawki ?
A ile masz lat jeśli mogę zapytać?

reklama
Jestem właśnie w trakcie 4 poronienia z rzędu. Mam już prawie 6-letnią córeczkę i ciąża była totalnie bezproblemowa. A teraz w ciągu 1,5 roku straciłam 4 ciąże:no: Wszystkie kończą się na wczesnym etapie - mój organizm zabija każdy zarodek. Lekarze w moim mieście nie są już w stanie mi pomóc, badania które robiłam do tej pory : hormonalne, wirusologiczne, bakteriologiczne, genetyczne, tarczycowe, związane z krzepliwością - wszystkie w porządku. Została mi jeszcze autoimmunologia. Zapisałam się na wizytę do Gynemedu i prof. Malinowskiego. Szukam kobiet po podobnych przeżyciach jak ja, które przeszły serie badań immunologicznych i szczepienia. Czy Wam sie udało??? Jak to wszystko wygląda i jaki jest przybliżony koszt kuracji?? Czekam z niecierpliwością na Was:-)
Ja lecze sie u profesora od 2015 roku i pierwsza ciaza zakonczyla sie sukcesem,ale kolejne 4 niestety nie. W sumie pod okiem profesora mam jedną udaną ciążę i 4 poronienia.

Dawka 0.6 jeśli wazysz powyżej 60kg nie jest duża dawka. Ja waże jakieś 54kg i miałam clexan 80 mimo że nie mam żadnej mutacji i APS też nie mam. Nie wiem jak u Was z wiekiem ale wiadomo że im człowiek starszy tym gorszej jakości komórki jajowe.
A co profesor mówił wam odnośnie tych strat?
Ja teraz lecze się u Maliny, wcześniej u Paśnika. Jeśli miałabym do kogoś jechać po prof. Malinowskim to chyba tylko do Przybycienia....chociaż i tak myślę że leczenie jakie stosuje profesor to chyba jedyne leki jakie są.....
Jak poczytasz forum to nawet ostatnio jeśli się nie mylę kwiatuszek pisała że urodziła A miała (znowu mogę przekręcić) 7 poronien na wszystkich dostępnych lekach A 8 ciąża się udała.

@Marthi myslę ze spokojnie jesteś w moim wieku. Ja daje sobie czas wiem ze nibyim streasze tym gorsze komorki ale mysle ze zalezy to tez od supli i od diety. Będzie dobrze kiedys musi nie mozemy tylko caly czas cierpiec
Jak patrze na ten swiat to mysle ze trzebaq byc bezwzgledna su*a wtedy wszystkosie udaje...

2 lata u nas trwało żeby moje limfocyty wróciły do normy ciągle miała za wysokie. Mówią że 3 lata szczepinia się utrzymują . A co ze sterydami ? Czy myślicie że one takie obojętne ? Ja miałam zablokowane nadnercza kręciło mi się w głowie ja myslam że zwariuje i umrę i też kilka miesięcy minelo zanim doszłam do siebie a inne leki ? Myślicie że obojętne ? Przecież przy niskim mrl każdy przeszczep by się odrzuciło . Ja wolalam się szczepić niż żyć ciągle nie szczeliwa a wyniki i tak wróciły do normy po jakimś czasie. Każde leki mają wpływ na coś a lamette ? Na nowotwór gastrofil ja akurat nie miałam ale one wcale nie są obojętne niż wstrzyknięcie jednej fiołki limfocytów które hartują organizm ja ciągle powtarzałam badania i mówię 2 lata się regenrowalam. Gorrzej chyba steryd na mnie działa na tarczycę która spieprzył itp.

Dziewczyny znowu ja. Zapomniałam, że w ciąży z maja szprycowalam się witaminami metylowymi zapomniałam o tym zupełnie. Biorę femibion natal 1 ale jakie to były b6, B12 i folia tak to b9 to były jakieś metylocoba...coś tam ? Napiszcie albo linki dajcie najlepiej to zakupie bo zapomniałam już.

reklama
Do góry