reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hatice uff dobrze ze malina szybko zareagowal. Polezysz troche i pozniej wrocisz do gda na spokojnie

Paula no dokładnie kamien z serca. Ja juz 2 @ mialam i tak pięknie spadly

Ovli mi immunolog nie zleciła innych badan genetycznych przy ktorych steryd trzeba by bylo brac bo mam juz dzieci. Tylko nk mi "bruzdzily" [emoji16] i tak jak paula pisze moj (paula ma tego samego) gin i tak by mi go nie zapisal ze wzgledu na IO i glucophage ktory biore. On uwaza ze branie obu lekow jest wykluczone

Hatice uff dobrze ze malina szybko zareagowal. Polezysz troche i pozniej wrocisz do gda na spokojnie

Paula no dokładnie kamien z serca. Ja juz 2 @ mialam i tak pięknie spadly

Ovli mi immunolog nie zleciła innych badan genetycznych przy ktorych steryd trzeba by bylo brac bo mam juz dzieci. Tylko nk mi "bruzdzily" [emoji16] i tak jak paula pisze moj (paula ma tego samego) gin i tak by mi go nie zapisal ze wzgledu na IO i glucophage ktory biore. On uwaza ze branie obu lekow jest wykluczone

Mam IO, brałam Gluckophage (do końca ciąży) i steryd 15 mg do 15 tc. Wiedziało o tym 3 ginekologów i Paśnik. Wiele z nas tutaj na IO lub hiperinsulinemie i każda bierze steryd. Także to nie jest tak, ze się kompletnie wyklucza.

Mam IO, brałam Gluckophage (do końca ciąży) i steryd 15 mg do 15 tc. Wiedziało o tym 3 ginekologów i Paśnik. Wiele z nas tutaj na IO lub hiperinsulinemie i każda bierze steryd. Także to nie jest tak, ze się kompletnie wyklucza.
Tak wiem ze jest wiele kobiet co bieze oba leki ale akurat ten lekarz wyklucza. A ze trafilam do niego niedawno i mi sie spodobal to postaram sie go trzymac

Tak wiem ze jest wiele kobiet co bieze oba leki ale akurat ten lekarz wyklucza. A ze trafilam do niego niedawno i mi sie spodobal to postaram sie go trzymac

Wiesz co ja nie chce wnikać w twojego lekarza itd itd
Ale wiem , że po takiej historii jaka masz dobrze by było brać ten steryd chociaż 10 mg on ci nie zaszkodzi a może pomoc ze względu na twoje poronienia to powinno być już z mety dane tobie .
Nie wiem czy wiesz ale jest dużo lekarzy , którzy nie akceptują sterydu ( uważają ze jest to głupie i nie potrzebne gdyż jest to jeszcze i inwazyjna metoda . Tak samo wlewy ) spotkałam się z takim lekarzem i wiem , ze niektóre dziewczyny miały 2 lekarzy . Załatwili sobie innego lekarza , który im przepisywał i nie było problemu .

A nie chciałabyś skonsultować się z lekarzem , który popiera steryd i wie że po poronieniach nawracających on jest niezbędny .

Ja biorę 25 mg i wiem że to jest moja ostatnia szansa , że bez tego nie dam rady bo już nie ma innych opcji ! Nie ma innych leków ! To już koniec ! Wyborów innych nie ma ! Tylko żelazny zestaw a po nim nie ma już nic !!

Miałam 4 ciąże i każda Stracona ! Jedna wcześniej druga późnej !
Żadna nie była na żelaznym !
Teraz ta ciąża jest ! I narazie czuje się najlepiej !
Mam wielka nadzieje , że dotrwam i wreszcie mi się poszczęści [emoji6]

Oczywiście nie straszę cię [emoji6]
Ty wiesz lepiej jak się czujesz i co ci jest potrzebne [emoji6]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, gdyby któraś była chętna mam do odsprzedania: 13 zastrzyków clexane 0,4, 1 opakowanie duphastonu i 2 opakowania progesteron besins ;)

reklama
Do góry