reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

zrobilam dzisiaj ponownie wyniki NK :) i ta immunolog miala racje troche za wczesnie po poronieniu moglam je zrobic
z 16% spadly do 9% :) :) ufff ciesze sie bardzo :) bo moj lekarz i tak by nie przepisal sterydu :(

Tylko pytanie czy to nie będzie tak że w ciąży znowu poszybuja w górę i będą mogły zaszkodzić?? Sama nie badałam tego, ale może jest tak jak z zespołem antyfosfolipidowym i ten wynik 16% jednak świadczy że w ciąży coś się dzieje? Nie chce straszyć,tylko "głośno myślę"

reklama
@ovli22 - gdzie nie czytałam to piszą żeby nie trzymać zbyt długo w lodowce, a przede wszystkim po wyjęciu z lodówki odczekać ze zrobieniem zastrzyku z heparyny. Kiedyś sama robiłam jak Ty, ale teraz wiem, ze to blad. Ja trzymam w szafce w łazience Clexane. Mam tam obecnie 25-26 stopni. Niby powinno się przechowywać w temperaturze pokojowej właśnie 15-25 stopni. U mnie czasem trochę przekracza ale sama nie wiem czy lepsze to czy lodówka... rok temu mnie dziewczyny nastraszyły i w lodowce już nie trzymam. Co do ceny - ja z refundacja za 10 szt Clexane płace chyba ok 70-77 zł.

@olaa90 @marzycielka81 to prawda, są mega tępe.

@babydust - 9% to dobry wynik :) ale warto spojrzeć całościowo na inne wyniki jeszcze pod katem sterydu.

A widzisz a ja do lodówki dawałam . W takim razie nie będę tak robić ;(. Dzięki

@Malinkaa123 - ja na żadnym opakowaniu Clexane 0.6 ani 0.4 nie miałam napisane by trzymać w lodowce. A już pare razy to sprawdzałam. Jest napisane tylko, żeby trzymać w temperaturze pokojowej - a taka temperatura to 15-25 stopni. Pytalam tez ostatnio o to w 3 aptekach z uwagi na upały i żadna z Pań farmaceutek nie zalecała mi chować tego leku w lodowce. W aptekach, w których byłam, tez nie trzymali leku w lodowce.

Niemniej, kiedyś gdzieś czytałam w necie, ze heparynę można trzymać w lodowce określony czas, tak jak napisała @marzycielka81, ale w najwyższej możliwej temperaturze jaka daje lodówka. Może inne leki, niż Clexane, można trzymać, ale Clexane się nie powinno jeśli to możliwe, a już na pewno nie wstrzykiwać od razu po wyjęciu z lodówki.

Jeśli chodzi o heparyne. To są zalecenia z opakowania
IMG_20190626_221050.jpeg

Można ale nie dłużej niż 1 miesiąc. A ja wykupuje na bieżąco po 1 opakowaniu.

Załączniki

• Screenshot_20190626-221402_Drive.jpg
    Screenshot_20190626-221402_Drive.jpg
    236,8 KB · Wyświetleń: 116
reklama
Do góry