reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kasiula222 spokojnie masz czas na wizyte do endokrynologa. 2 z groszami jest ok. Trzeba tylko pilnowac czy nie wzrosnie. Oczywiscie tak jak dziewczyny pisza, najlepiej ok 1-1,5. Na poczatku ciazy czesto skacze dlatego trzeba monitorowac. A 25 jest ok. Sprawdz tylko co dla ciebie lepsze eutyrox, czy letrox. U mnie tylko letrox dziala

reklama
Ja tez im dalej tym siniaki były mniejsze. Po 30 tc już wcale się nie robiły, jak brzuch naprawdę wyskoczył. Nie wiem od czego to zależało.
@olaa90 jak Ci???? Napisz :)
@Oczekujaca123 jak twinsy się mają?
@dżoasia a u Was??? [emoji3531][emoji3531]
A dziękujemy, dobrze :)
Rosniemy - Staś 3760 A Amelka 3030 , taka waga zakończyli swój 1szy miesiąc [emoji7]
Byliśmy też na 1szej wizycie u pediatry - wszystko ok ale ale to wcześniaki dostaliśmy skierowania do okulisty neurologa poradnik patologii noworodka i na rehabilitację... szczepienia dopóki neurolog nie stworzy indywidualnego planu szczepień odroczone [emoji54] cieszę się, że pediatra podchodzi do wszystkiego rzetelnie i oby tak zostało
Oczywiście prawie wszystko musimy załatwić prywatnie... No ale albo terminy mega długie albo termin jest ale lekarz nie ogarnia wcześniaków... A to jednak ma znaczenie.. No także szykujemy się na częste wizyty i duże wydatki:p
Ostatnio byliśmy na usg bioderek tu akurat z nfz [emoji15] i wszystko ok Kolejne mamy we wrześniu.
A co u Ciebie ? Jak Maja ? :) widziałam foty na zamkniętym- cudne jesteście !

@kasiula222 - ja już Ci wczoraj na priv pisałam. TSH w ciąży fizjologicznie rośnie (zreszta sama ostatnio miałaś 0.29 a teraz już ponad 2,5), dlatego należałoby je obniżyć (zaleca się by miało 1-1.5). Zbadalabym tez anty TPO i anty TG. Do brania jest np. Euthyrox albo Letrox.

@Oczekujaca123 - no i jak pięknie się rozwijają Twoje bliźniaki [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

A dziękujemy, dobrze :)
Rosniemy - Staś 3760 A Amelka 3030 , taka waga zakończyli swój 1szy miesiąc [emoji7]
Byliśmy też na 1szej wizycie u pediatry - wszystko ok ale ale to wcześniaki dostaliśmy skierowania do okulisty neurologa poradnik patologii noworodka i na rehabilitację... szczepienia dopóki neurolog nie stworzy indywidualnego planu szczepień odroczone [emoji54] cieszę się, że pediatra podchodzi do wszystkiego rzetelnie i oby tak zostało
Oczywiście prawie wszystko musimy załatwić prywatnie... No ale albo terminy mega długie albo termin jest ale lekarz nie ogarnia wcześniaków... A to jednak ma znaczenie.. No także szykujemy się na częste wizyty i duże wydatki:p
Ostatnio byliśmy na usg bioderek tu akurat z nfz [emoji15] i wszystko ok Kolejne mamy we wrześniu.
A co u Ciebie ? Jak Maja ? :) widziałam foty na zamkniętym- cudne jesteście !

Pięknie maluchy rosną. Maja na miesiąc miała 3050 :). Tez z racji urodzenia 37+1 zaliczyłyśmy usg bioderek, usg przezciemiączkowe (bo szpitalu musiała powtorzyc po 3 tygodniach), okulistę, neurologa, kardiologa. Od razu Ci poradzę - gdzue się da zapisuj się na NFZ, na 1 wiz idź prywatnie (bo rzadko się uda odcrazu na NFZ), ale kontrolna wizyta już się załapie na państwówce. Okulistę pewnie trzeba bedzue skontrolować po 3 miesiącu, my kardiologa po 6 dodatkowo. Na rehab czekamy na NFZ, ale zaczynamy jyz staż prywatnie, żeby czas nue uciekał. Kombinuj, bo przy dwójce to ogromne wydatki.

Co do Tsh - ono fizjologicznie to się „zmienia”. Nie tylko rośnie. Ja w życiu nie miakam problemów z tarczycą, a spadło mi już na samym poczatku ciąży do 0,02. W moim labie był to sam dół. FT 4 za to poszybowało i było zagrożenie Gravesem Basedowem. Badałam co tydzuen w 1 trym i ciagle było w tych granicach. Poszło w dobrym kuerunku dopiero w 2. Także Tsh zdecydowanie kontrlowac trzeba :)

reklama
Do góry