@kasiula222 spokojnie masz czas na wizyte do endokrynologa. 2 z groszami jest ok. Trzeba tylko pilnowac czy nie wzrosnie. Oczywiscie tak jak dziewczyny pisza, najlepiej ok 1-1,5. Na poczatku ciazy czesto skacze dlatego trzeba monitorowac. A 25 jest ok. Sprawdz tylko co dla ciebie lepsze eutyrox, czy letrox. U mnie tylko letrox dziala
reklama
aspekt
Fanka BB :)
A moze to upal i tracisz za duzo wody? Mnie w 30 tc dali kroplowke z elektrolitami (nie magnez) i przeszly skurcze, wytrzymalam jeszcze miesiac. Zwiekszylam też luteine.Byłam na ktg i skurcze znowu się pisały. Dostałam na stałe nospe i boję się to dopiero 31 tc
Oczekujaca123
A dziękujemy, dobrzeJa tez im dalej tym siniaki były mniejsze. Po 30 tc już wcale się nie robiły, jak brzuch naprawdę wyskoczył. Nie wiem od czego to zależało.
@olaa90 jak Ci???? Napisz
@Oczekujaca123 jak twinsy się mają?
@dżoasia a u Was??? [emoji3531][emoji3531]
Rosniemy - Staś 3760 A Amelka 3030 , taka waga zakończyli swój 1szy miesiąc [emoji7]
Byliśmy też na 1szej wizycie u pediatry - wszystko ok ale ale to wcześniaki dostaliśmy skierowania do okulisty neurologa poradnik patologii noworodka i na rehabilitację... szczepienia dopóki neurolog nie stworzy indywidualnego planu szczepień odroczone [emoji54] cieszę się, że pediatra podchodzi do wszystkiego rzetelnie i oby tak zostało
Oczywiście prawie wszystko musimy załatwić prywatnie... No ale albo terminy mega długie albo termin jest ale lekarz nie ogarnia wcześniaków... A to jednak ma znaczenie.. No także szykujemy się na częste wizyty i duże wydatki
Ostatnio byliśmy na usg bioderek tu akurat z nfz [emoji15] i wszystko ok Kolejne mamy we wrześniu.
A co u Ciebie ? Jak Maja ? widziałam foty na zamkniętym- cudne jesteście !
Marthi
@kasiula222 - ja już Ci wczoraj na priv pisałam. TSH w ciąży fizjologicznie rośnie (zreszta sama ostatnio miałaś 0.29 a teraz już ponad 2,5), dlatego należałoby je obniżyć (zaleca się by miało 1-1.5). Zbadalabym tez anty TPO i anty TG. Do brania jest np. Euthyrox albo Letrox.
@Oczekujaca123 - no i jak pięknie się rozwijają Twoje bliźniaki [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
@Oczekujaca123 - no i jak pięknie się rozwijają Twoje bliźniaki [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
marzycielka81
marshia
A dziękujemy, dobrze
Rosniemy - Staś 3760 A Amelka 3030 , taka waga zakończyli swój 1szy miesiąc [emoji7]
Byliśmy też na 1szej wizycie u pediatry - wszystko ok ale ale to wcześniaki dostaliśmy skierowania do okulisty neurologa poradnik patologii noworodka i na rehabilitację... szczepienia dopóki neurolog nie stworzy indywidualnego planu szczepień odroczone [emoji54] cieszę się, że pediatra podchodzi do wszystkiego rzetelnie i oby tak zostało
Oczywiście prawie wszystko musimy załatwić prywatnie... No ale albo terminy mega długie albo termin jest ale lekarz nie ogarnia wcześniaków... A to jednak ma znaczenie.. No także szykujemy się na częste wizyty i duże wydatki
Ostatnio byliśmy na usg bioderek tu akurat z nfz [emoji15] i wszystko ok Kolejne mamy we wrześniu.
A co u Ciebie ? Jak Maja ? widziałam foty na zamkniętym- cudne jesteście !
Pięknie maluchy rosną. Maja na miesiąc miała 3050 . Tez z racji urodzenia 37+1 zaliczyłyśmy usg bioderek, usg przezciemiączkowe (bo szpitalu musiała powtorzyc po 3 tygodniach), okulistę, neurologa, kardiologa. Od razu Ci poradzę - gdzue się da zapisuj się na NFZ, na 1 wiz idź prywatnie (bo rzadko się uda odcrazu na NFZ), ale kontrolna wizyta już się załapie na państwówce. Okulistę pewnie trzeba bedzue skontrolować po 3 miesiącu, my kardiologa po 6 dodatkowo. Na rehab czekamy na NFZ, ale zaczynamy jyz staż prywatnie, żeby czas nue uciekał. Kombinuj, bo przy dwójce to ogromne wydatki.
Co do Tsh - ono fizjologicznie to się „zmienia”. Nie tylko rośnie. Ja w życiu nie miakam problemów z tarczycą, a spadło mi już na samym poczatku ciąży do 0,02. W moim labie był to sam dół. FT 4 za to poszybowało i było zagrożenie Gravesem Basedowem. Badałam co tydzuen w 1 trym i ciagle było w tych granicach. Poszło w dobrym kuerunku dopiero w 2. Także Tsh zdecydowanie kontrlowac trzeba
Karolinaaaa
Aktywna w BB
Wczoraj poszedł w ruch filmik z YT o iniekcji heparyny i dziś żadnego śladu ;D ;D oby to nie była przed wczesną radość...
kasiula222
Jak robisz zastrzyk bo ja mam dół brzucha cały w siniakachWczoraj poszedł w ruch filmik z YT o iniekcji heparyny i dziś żadnego śladu ;D ;D oby to nie była przed wczesną radość...
Karolinaaaa
Aktywna w BB
Któraś z dziewczyn wczoraj udostępniła i w moim przypadku się sprawdziło
reklama
Marthi
Wczoraj poszedł w ruch filmik z YT o iniekcji heparyny i dziś żadnego śladu ;D ;D oby to nie była przed wczesną radość...
Ja dziś tez próbowałam została mała kropeczka ale bolało mocno, chyba trafiłam częściowo w jakiś zrost
Podziel się: