reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 - a no tak, wybacz, nie spojrzałam na godzinę dodania Twojego posta. Myślałam, że to z wczoraj..

@kasiula222 - Ja w 1 ciąży miałam krzywą ok, potem raz poza ciążą badałam i była ok, ale powtórzyłam głupia ją po 2 miesiącach bo w lab nie zbadali mi insulinowej i wtedy wyszła źle - możliwe, że za szybko powtórzyłam. Co robisz by mieć na czczo ok???

Dziewczyny, pytanko odnośnie LUTEINY dopochwowej - dziś @marzycielka81 napisała mi, że ponoć w ciąży nie można aplikować jej tą pipetką... a ja cały czas aplikuję nią bo po 1) jest to dla mnie wygodne, po 2) nic sobie nie uszkadzam tam/nie podrażniam, a palcem jak robiłam to nie raz się drasnęłam paznokciem, albo za płytko wsadziłam lek... Jak wy robiłyście? Czy rzeczywiście mogę sobie i dzidzi tą pipetką jakoś mocno zaszkodzić?

reklama
@Marthi raczej wątpię bo no pomysł czym bedziesz miała robione USG. Ja na Twoim etapie już miałam trzy bo zaraz po teście krwotok i mało przyrastajaca beta więc lekarz szukał ciąży poza macicznej... także jeżeli dla Ciebie jest to wygodne to moim zdaniem jest bezpieczne. Ja bym TSH i glukoze za rydzien powtórzyła. Tak dla pewności że np w tej ciąży nie szaleje z jakiejś dziwnej przyczyny..

@Auri_a - dziękuję za uspokojenie;* Też wydaje mi się, że nie powinno nam ta pipetka zaszkodzić... A wyniki tak - planuje powtórzyć po tygodniu:)

Właśnie mi endo napisał, że mam brać jeszcze teraz przez 7 dni Letrox N75 + Euthyrox N25 (czyli 100 mcg), a po tych 7 dniach Letrox 1 + 1/2 tabletki N75 czyli łącznie 112,5 mcg i przyjść na wizytę.

Ostatnia edycja:
@Auri_a - Ja się 1 dzień po teście obudziłam z przeczuciem, że to dziewczynka i cały czas takie mam... ale zobaczymy :) byle zdrowe było!!! Może to też takie moje myślenie, bo w końcu beta była taka ładna, a u mnie w rodzinie chłopcy zawsze byli poraniani (np. kuzynka urodziła 2 córki, w trzeciej ciąży była z chłopcem i poroniła) albo umierali zaraz po porodach - np. u siostry mojego taty - jej syn zmarł pare godzin po porodzie, u jego mamy (mojej babci) też - mojego taty brat zmarl, i prababci syn też. Tylko mój tata się urodził i był zdrowym chłopcem w tej rodzinie, a tak to wszystkie kuzynki w rodzinie itd. rodzą tylko dziewczynki. Chłopca miałam w 2 ciąży i była wada genetyczna... więc może ta męska płeć jest jakaś słabsza u nas? Kto wie... zobaczymy.

Co do krzepliwości, mam takie wyniki - oceń proszę czy są na pewno ok :)
1. APTT (czas kaolinowo-kefalinowy) - 26,7 przy normie 22,0 - 39,0
2. PT (czas protrombiowy) - 10,0 przy normie 9,6 - 14,4
3. INR - 0,84 przy normie 0,8 - 1,2.

@tęczowa89 - w necie właśnie znalazłam taki zapis na ulotce w pdf: "U ciężarnych, ze względu na rozpulchnioną szyjkę macicy, zaleca się aplikowanie leku Luteina palcem wskazującym..." - W sumie "zaleca się" ale zakazane używanie chyba nie jest.

@Marthi trzymam kciuki za wizytę chodź wiem ,że ciśnienie bedzie u mnie tez jest niestety zawsze. Co do luteiny wydaje mi sie ,że chodzi o ta pipetę zeby sie nią właśnie niepodrażnić ja to robię paluchem głęboko no nie jest to przyjemne ale traktuję to jako mus. Co do tsh przyznam , że mi cała ciąże ciagle skakało myślę , ze dużą tą dawkę masz ja też skonczyłam na 100 . U mnie wczoraj lekkie plamienie myślę , że po 2 ale acard odstawiłam bo zauważyłam , żedawka 150 to chyba dla mnie za dużo nic spróbuje za 3-4 dni 75 dziś czysto.

U nas też same kobiety mój tatuś to jedyny chłopak haha

@justkaki gratuluje ♥♥♥ oby do przodu

@marzycielka81 może ten dzyndzelek był tylko info o szyjce i doszukujesz się mhhh nie wiem co doradzić

@Marthi TSH zawsze rośnie na początku ciąży to normalne ale tzreba kontrolować obniżać
Pipetką dlatego nie że szyjka rozpulchniona od byle nacisku możesz mieć plamienie i niepotrzebny stres palcem po prostu bezpiecznej

reklama
@marshia @bertha i inne dziewczyny z Wrocławia
Dostałam skierowanie do poradni immunologicznej i reumatologicznej. Czy możecie podpowiedzieć, do jakiej się zapisać (na NFZ)? Immunologiczne pokazują mi się tylko Grabiszyńska i Koszarowa. Mam dodatnie ANA i antykoagulant toczniowy.

Do góry