reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

kasiula kciuki :)

dzisiaj wyczytalam takie cos

"Powtarzające się poronienia jako przyczyna niepłodności

Istnieje wiele możliwych przyczyn powtarzających się strat ciąż, ale około 85% wszystkich poronień jest spowodowana nieprawidłowościami chromosomalnymi. Jednakże, jeżeli pacjentka doświadcza straty ciąży po stwierdzeniu tętna płodu, bardziej prawdopodobne jest, że poronienia wynikają z nieprawidłowości autoimmunologicznych matki, niż z genetycznych nieprawidłowości płodu"

hmm u mnie nie bylo serduszka :( wszystko konczylo sie wczesniej ...

reklama
Dzięki . A u mnie były serduszka i teraz jestem na encortonie mimo że Ana wyszły ok . Ale zleciła mi ginka .

Istnieje wiele możliwych przyczyn powtarzających się strat ciąż, ale około 85% wszystkich poronień jest spowodowana nieprawidłowościami chromosomalnymi. Jednakże, jeżeli pacjentka doświadcza straty ciąży po stwierdzeniu tętna płodu, bardziej prawdopodobne jest, że poronienia wynikają z nieprawidłowości autoimmunologicznych matki, niż z genetycznych nieprawidłowości płodu"

@Marthi może być za wcześnie na serduszko u mnie ledwo co było widoczne a jestem o tydzień do przodu .. wiem że my byśmy chciały wszystko na już ...a tak się nie da ..jak się czeka to czas się dłuży ...

Hmmm, u mnie w 1 i 2 ciąży były serduszka. 1 ciąża nie wiem dlaczego utracona. 2 - obumarła, wada genetyczna synka, 3 biochem. Każda tak naprawdę mogła być z innego powodu...

Dziewczyny byłam na wizycie ! Jest jest serduszko 6+2 według USG. Cieszę się ale też się boje bo ostatni też było ...
Kasiu ogromnie się cieszę, byłaś u Jadzki?
Co mówiła?
U mnie jutro 5+4 wiec bardzo wcześnie. Niby wiem, ze serduszka może jeszcze nie być, ale jak nie będzie to pewnie będę trochę schizowac, ze może jednak coś jest nie tak :(
@Porzeczka1234 wami też przeogromnie ♡ ♡♡ oj jak ja bym chciala... całym ♡ ale oddałam walkę bo głos rozsądku jest silniejszy :*

@nafoczka nie byłam do niej najbliższy termin na 19 mnie wsadziły ,a ja schizowałam bo bolał mnie trochę jajnik i poszłam tu do gina na miejscu . Teraz muszę się do diabetologa dostać bo jestem na diecie bo cukier podwyższony tylko o e chcą krzywa a ja się jej boje robić bo wiem że jest problem z cukrem .

@nafoczka nie byłam do niej najbliższy termin na 19 mnie wsadziły ,a ja schizowałam bo bolał mnie trochę jajnik i poszłam tu do gina na miejscu . Teraz muszę się do diabetologa dostać bo jestem na diecie bo cukier podwyższony tylko o e chcą krzywa a ja się jej boje robić bo wiem że jest problem z cukrem .
To faktycznie jak już wiesz że jest problem z cukrem to musisz to zrobić pod kontrolą. Mogę Ci podać do niej nr i napis SMS bo raczej nie odbierze.

@kasiula222 gratuluje. Jeśli masz problemy cukrem idź do diabetologa i zrób krzywa ogtt

@Marthi kciuki

A ja w panice. Wczoraj twardnial mi brzuch. Klucia czuje ale to pewnie normalne. Natomiast jak aplikowalam luteine poczułam coś pod palcem. Taki dzyndzelek

@kasiula222 - a jakie masz cukry? Ja jak mierze po posiłkach w domu to mam zwykle w normie, raz miałam wyrzut na 162 na glukometrze po mamusi obiadku, ale jak sama robię to mam 115-125. Na czczo badam wyrywkowo i w domu zawsze ok, a wczoraj w lab. na badaniach wyskoczyło mi 93 :( tyle, ze nie wiem czy wkur*** jaki mnie wziął przed wejściem na pobranie nie podwyższył tego poziomu... Bo była nieprzyjemna sytuacja :/ W sensie - recepcjonistka zapytała mi się czy jestem w ciąży, ja odpowiedziałam, że tak a ona, że mam wejść w takim razie pierwsza bo mam takie prawo. Nie ukrywam, ucieszyłam się, bo chciałam wziąć szybko po clexane i steryd (po śniadaniu ofc). Oprócz mnie była jeszcze jedna ciężarna, więc ustawiłam się za nią w kolejce (a wiary full) i babka z recepcji mówi, ze Panie wchodzą pierwsze. Oczywiście, co do czego jeden dziad wlazł pierwszy (pacjent poradni przyszpitalnej) i udawał ze nie wie o co chodzi, a recepcjonistka wyleciała za biurka i wywaliła go z labu... tak się wkurzyła na niego, ze jej nie posłuchał, że byłam w szoku... No, ale stresik się u mnie pojawił bo ludzi pełno i oczywiście co poniektórzy zaczęli na mnie i tę laskę krzwo patrzeć i się burzyć, ze oni tez są w ciąży i chcą być 1 w kolejce... że my nie mamy wielkich brzuchów więc co to za wpychanki... potem jacyś faceci zaczęli brzuchy pokazywać i się śmiać, ale tak na złość przez nerwy, że to oni są w ciąży, itd.. :( Ehh mówie zdenerwowałam się lekko... miałam ochotę im odpyskować i powiedzieć, co myślę, ale się powstrzymałam... Niemniej w środku cała się trzęsłam i podejrzewam, że w TSH i Glukozie mi się to lekko odbiło... Glukoza 93, TSH 1,71 (a jeszcze 6.05. bylo 0,7), mocz na szczęście ok, krzepliwość ok. Kiedy masz kolejną wizytę? Mnie chyba zaczyna ogarniać stres od rana... :(

@marzycielka81 - dziwne, co to ten dzyndzelek... ? Jak dziś sytuacja?

reklama
To faktycznie bezczelni ludzie ..w głowie się nie mieści . Ja od początku jestem na diecie bo już przed ciążą był stan przedcukrzycowy . Ogólnie po jedzeniu jest ok gorzej na czczo ale chyba zaczynam ogarniać . Lekarza mam 19 pewnie da mi skierowanie na krzywa i do diabetolog .A biorę glucophage chodź chwilę zrobiłam przerwę ale teraz biorę i nawet w normie wszystko . Przy tej glukozie ci ty masz to mi wyszła w tamtej ciąży krzywa źle . :(

Sent from my SLA-L22 using Forum BabyBoom mobile app

Do góry