reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 - a no tak, wybacz, nie spojrzałam na godzinę dodania Twojego posta. Myślałam, że to z wczoraj..

@kasiula222 - Ja w 1 ciąży miałam krzywą ok, potem raz poza ciążą badałam i była ok, ale powtórzyłam głupia ją po 2 miesiącach bo w lab nie zbadali mi insulinowej i wtedy wyszła źle - możliwe, że za szybko powtórzyłam. Co robisz by mieć na czczo ok???

Dziewczyny, pytanko odnośnie LUTEINY dopochwowej - dziś @marzycielka81 napisała mi, że ponoć w ciąży nie można aplikować jej tą pipetką... a ja cały czas aplikuję nią bo po 1) jest to dla mnie wygodne, po 2) nic sobie nie uszkadzam tam/nie podrażniam, a palcem jak robiłam to nie raz się drasnęłam paznokciem, albo za płytko wsadziłam lek... Jak wy robiłyście? Czy rzeczywiście mogę sobie i dzidzi tą pipetką jakoś mocno zaszkodzić?

reklama
@Marthi raczej wątpię bo no pomysł czym bedziesz miała robione USG. Ja na Twoim etapie już miałam trzy bo zaraz po teście krwotok i mało przyrastajaca beta więc lekarz szukał ciąży poza macicznej... także jeżeli dla Ciebie jest to wygodne to moim zdaniem jest bezpieczne. Ja bym TSH i glukoze za rydzien powtórzyła. Tak dla pewności że np w tej ciąży nie szaleje z jakiejś dziwnej przyczyny..

@Auri_a - dziękuję za uspokojenie;* Też wydaje mi się, że nie powinno nam ta pipetka zaszkodzić... A wyniki tak - planuje powtórzyć po tygodniu:)

Właśnie mi endo napisał, że mam brać jeszcze teraz przez 7 dni Letrox N75 + Euthyrox N25 (czyli 100 mcg), a po tych 7 dniach Letrox 1 + 1/2 tabletki N75 czyli łącznie 112,5 mcg i przyjść na wizytę.

Ostatnia edycja:
@Auri_a - Ja się 1 dzień po teście obudziłam z przeczuciem, że to dziewczynka i cały czas takie mam... ale zobaczymy :) byle zdrowe było!!! Może to też takie moje myślenie, bo w końcu beta była taka ładna, a u mnie w rodzinie chłopcy zawsze byli poraniani (np. kuzynka urodziła 2 córki, w trzeciej ciąży była z chłopcem i poroniła) albo umierali zaraz po porodach - np. u siostry mojego taty - jej syn zmarł pare godzin po porodzie, u jego mamy (mojej babci) też - mojego taty brat zmarl, i prababci syn też. Tylko mój tata się urodził i był zdrowym chłopcem w tej rodzinie, a tak to wszystkie kuzynki w rodzinie itd. rodzą tylko dziewczynki. Chłopca miałam w 2 ciąży i była wada genetyczna... więc może ta męska płeć jest jakaś słabsza u nas? Kto wie... zobaczymy.

Co do krzepliwości, mam takie wyniki - oceń proszę czy są na pewno ok :)
1. APTT (czas kaolinowo-kefalinowy) - 26,7 przy normie 22,0 - 39,0
2. PT (czas protrombiowy) - 10,0 przy normie 9,6 - 14,4
3. INR - 0,84 przy normie 0,8 - 1,2.

@tęczowa89 - w necie właśnie znalazłam taki zapis na ulotce w pdf: "U ciężarnych, ze względu na rozpulchnioną szyjkę macicy, zaleca się aplikowanie leku Luteina palcem wskazującym..." - W sumie "zaleca się" ale zakazane używanie chyba nie jest.

@Marthi trzymam kciuki za wizytę chodź wiem ,że ciśnienie bedzie u mnie tez jest niestety zawsze. Co do luteiny wydaje mi sie ,że chodzi o ta pipetę zeby sie nią właśnie niepodrażnić ja to robię paluchem głęboko no nie jest to przyjemne ale traktuję to jako mus. Co do tsh przyznam , że mi cała ciąże ciagle skakało myślę , ze dużą tą dawkę masz ja też skonczyłam na 100 . U mnie wczoraj lekkie plamienie myślę , że po 2 ale acard odstawiłam bo zauważyłam , żedawka 150 to chyba dla mnie za dużo nic spróbuje za 3-4 dni 75 dziś czysto.

U nas też same kobiety mój tatuś to jedyny chłopak haha

@justkaki gratuluje ♥♥♥ oby do przodu

@marzycielka81 może ten dzyndzelek był tylko info o szyjce i doszukujesz się mhhh nie wiem co doradzić

@Marthi TSH zawsze rośnie na początku ciąży to normalne ale tzreba kontrolować obniżać
Pipetką dlatego nie że szyjka rozpulchniona od byle nacisku możesz mieć plamienie i niepotrzebny stres palcem po prostu bezpiecznej

reklama
@marshia @bertha i inne dziewczyny z Wrocławia
Dostałam skierowanie do poradni immunologicznej i reumatologicznej. Czy możecie podpowiedzieć, do jakiej się zapisać (na NFZ)? Immunologiczne pokazują mi się tylko Grabiszyńska i Koszarowa. Mam dodatnie ANA i antykoagulant toczniowy.

Do góry