reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia @bertha i inne dziewczyny z Wrocławia
Dostałam skierowanie do poradni immunologicznej i reumatologicznej. Czy możecie podpowiedzieć, do jakiej się zapisać (na NFZ)? Immunologiczne pokazują mi się tylko Grabiszyńska i Koszarowa. Mam dodatnie ANA i antykoagulant toczniowy.

Byłam raz u immuno na Grabiszyńskiej, wiem że kolejki tam były przeogromne, ale jakoś po znajomościach udało mi się załatwić termin na „już”. Mi zależało akurat na skierowaniu na badania za free, nie dostałam ich, bo immunolog stwierdził, że może warto przestać się starać. Bo skoro tyle razy nie wychodzi i jeszcze mam SM to może powinnam odpuścić. Bo po co dziecku niepełnosprawna matka. Zapytałam czy uważa, patrząc na mnie, że jestem niepełnosprawna? Więcej się tam nie pojawiłam.

reklama
@Porzeczka1234 - nie dziękuję! A ja właśnie wolę pipetką bo jakoś nią nie podrażniam tam nic, a palcem miałam wrażenie, że ciągle paznokciem coś tam haczę. :/ Co do tsh - ja mam normalnie dawkę 75, więc te 112,5 docelowo mnie cieszy - wolę więcej niż za mało. Ojej, pewnie tym plamieniem się wystraszyłaś... :( Dobrze, że dziś już czysto! A może podrażniłaś coś tam przy aplikacji luteiną? A jeśli nie to może faktycznie, robiłaś dwójkę i jakieś naczynko poszło? Ja się nadal boje robić 2 :p Ale robię bo wiadomo, że trzeba. Niemniej schizy mam i co chwile patrzę do toalety, czy krew nie leci... Idziesz z tym plamieniem na kontrolę do gina? Ja biorę acard 75 + Clexane 0,6. Bałabym się, że przy moich wynikach 150 acardu to byłoby za dużo. A Ty jaką heparyny dawkę bierzesz? No to widzisz - u mnie tak samo z tatą :))

@marzycielka81 to normalne w naszym przypadku ściskam bądź czujna z umiarem na ile się da.

@Marthi mi tą dawkę dał Malina i fraxi 0,4 ale ja biore 0,6 tak ustalilam z moja lokalną gin Malina nic nie wie cóż taki klamczuszek ze mnie ale na 0,4 mi sie nie udawało. 3 tygodnie temu zrobiłam zespół antyfosfolidowy u maliny bo miałam dodatni w zeszłej ciąży powiedział ze jak wyjdziesz znow dodatni to da mi 0,6 to biorę juz 0,6 haha bo u mnie wyniki w ciąży zawsze do dup... ze tak powiem. To na pewno od acardu i 2 też mam stres no ale z natura nie wygrasz zresztą zatwardzenia też niedobre. I koło sie zamyka. Nie idę do kontroli bo to był brąz z luteina ze 3 godziny . Wiesz ja nawet w tej ciazy nie zrobiłam bety wychodzę z założenia ze głowa muru nie przebije biore leki to wszystko co moge zrszta w rekach Boga. Dziś poszedl w rych dedektor serce bije znalazłam po 1 minucie

@marshia walnieta baba współczuję. Slychaj ty sie leczysz ?w Kato w szpitalu na Ochojcu leczą sn " eksperymentalnie tzn badawczo lekami niedostenymi w Pl" ale tylko wtedy gdy człowiek jest sprawny super 3 lekarzy jest od sn dzwoniłam tam w sprawie ciotki . Moze to info Ci sie przyda

@marzycielka81 to normalne w naszym przypadku ściskam bądź czujna z umiarem na ile się da.

@Marthi mi tą dawkę dał Malina i fraxi 0,4 ale ja biore 0,6 tak ustalilam z moja lokalną gin Malina nic nie wie cóż taki klamczuszek ze mnie ale na 0,4 mi sie nie udawało. 3 tygodnie temu zrobiłam zespół antyfosfolidowy u maliny bo miałam dodatni w zeszłej ciąży powiedział ze jak wyjdziesz znow dodatni to da mi 0,6 to biorę juz 0,6 haha bo u mnie wyniki w ciąży zawsze do dup... ze tak powiem. To na pewno od acardu i 2 też mam stres no ale z natura nie wygrasz zresztą zatwardzenia też niedobre. I koło sie zamyka. Nie idę do kontroli bo to był brąz z luteina ze 3 godziny . Wiesz ja nawet w tej ciazy nie zrobiłam bety wychodzę z założenia ze głowa muru nie przebije biore leki to wszystko co moge zrszta w rekach Boga. Dziś poszedl w rych dedektor serce bije znalazłam po 1 minucie

Wow! Tak szybko detektor wyczuł??? :O Przecież ty masz jakiś 8tc dopiero tak? SZOK. Chyba tez kupię... jak będzie ok... Myślałam, ze to łapie dopiero gdzieś koło 12 - 13 tc dopiero.

Trzymam kciuki by nie było więcej plamien. Myśle, ze 0.6 to dobry wybór!

I ja tez się tych 2 boje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji85]

Wow! Tak szybko detektor wyczuł??? :O Przecież ty masz jakiś 8tc dopiero tak? SZOK. Chyba tez kupię... jak będzie ok... Myślałam, ze to łapie dopiero gdzieś koło 12 - 13 tc dopiero.

Trzymam kciuki by nie było więcej plamien. Myśle, ze 0.6 to dobry wybór!

I ja tez się tych 2 boje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji85]
Dzis mam jakoś 8-+3 tez byłam w szoku że wykryl a mam taki na prawdę za 100 zl ale wyraźnie było słychać

reklama
Do góry