reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@olaa90 Ty już blisko, coraz bliżej torbę pakuj powolutku :)
@Hatice cudne wieści ♥ bardzo się cieszę, ze z serduszkiem teochę lepiej.
@marzycielka81 super wygladasz :)
@plastulinka @justkaki kciuki za dalszy dobry rozwój.
@Oczekujaca123 wierzę, ze jest Ci ciężko, każdy by już psychicznie siadł w permanentnym stresie i obcym miejscu, jakim jest szpital. Na pewno nie stresuj się wagą maluszków. Na bank maluch nie „schudł”, tylko albo wtedy zrobiono za duży pomiar, albo teraz ciut mniejszy. Albo i to, i to. Te pomiaru to tylko orientacyjne. Mi maje w pon wyważyli na 2600, we wtorek inny lekarz na IP na 2670, a 5 godz później urodziła sue 2330. Także pomiary to często o kant d rozbić ;).

Cześć dziewczyny,
jestem tu nowa. Moja historia to 4 poronienia. Przy ostatnim byłam pacjentką profesor Jerzak. Brałam Clexane i nie pomogło. Teraz trafiłam do dr Paśnika. Zrobiłam badania i czekam na kolejną wizytę. Moje wyniki allo mlr to brak hamowania i cross match - odsetek limfocytów T (CD3+) wiążących p/ciała p/limfocytom (CD3+/IgG+) 22,3% . Co to oznacza?

Witaj @wikpaw . Przykro mi ,że trafiłaś tu z takiego powodu. No ale dobrze trafiłaś. Na pewno ktoś Ci odpisze z tymi limfocytami. Jeśli chodzi o brak hamowania, to zapewne już wiesz,że na to są szczepienia z limfocytów męża(partnera lub dawcy). Masz tu dużą ilość udanych ciąż po szczepieniach:) Poczekaj cierpliwie, na pewno któraś dziewczyna się odezwie :)
@Hatice wiesz,że ja się mega cieszę z Waszego pozytywnego rozwoju:)
Pozdrawiam resztę staraczek, zapylonych i tych co dopiero się przymierzają do zachodzenia.
p.s. u nas w czwartek mąż idzie w końcu na badania nasienia. No zobaczymy czy leki pomogły naprawić trochę ą chromatynę:/

Czytam Was zza krzakow, ale ostatnio nie mialam sil na nic. Po raz drugi w tej ciazy mialam zapalenie zatok, na ktore nie dostalam antybiotyku, ale jakos je pokonalam. Wymeczylo mnie to bardzo.
Leci nam 10tc, a w niedziele na USG wszystko bylo ksiazkowo. Dzidzius machal slodko raczkami i nozkami :)
Wczoraj niestety dowiedzialam sie, ze byc moze mam jakas bakterie w moczu, ale musialam dzis powtorzyc badanie, zeby sie upewnic. Teraz bede miala tydzien stresu zanim beda wyniki :/

Pozdrawiam Was, a szczegolnie wszystkie staraczki, bo cos znowu zamilkly....

U mnie te starania jakoś nie ida od dwuch lat. Nie zachodze w ciążę. Wlasnie skończyłam wykonywanie testów. 9 maja mam wyniki aż się boję. Chciałabym już zobaczyć na teście dwie wyraźne kreski i cieszyć się z ciąży, ale raczej to szybko nie będzie możliwe niestety.

@burczuś bardo często o Tobie i Angelice myśle :) pamietam to nasze spotkanko pod APC.... a teraz jestem w ciąży, ciagle nie dowierzam ;) póki nie zobaczę to chyba nie uwierzę ! ;)
Z całego serduszka życzę by wyniki męża się poprawiły i byście mogli działać :)

reklama
Cześć dziewczyny,
jestem tu nowa. Moja historia to 4 poronienia. Przy ostatnim byłam pacjentką profesor Jerzak. Brałam Clexane i nie pomogło. Teraz trafiłam do dr Paśnika. Zrobiłam badania i czekam na kolejną wizytę. Moje wyniki allo mlr to brak hamowania i cross match - odsetek limfocytów T (CD3+) wiążących p/ciała p/limfocytom (CD3+/IgG+) 22,3% . Co to oznacza?

Witaj. Chyba niewiele z nas robiło ten cross match, chociaż nazwę kojarzę, więc na pewno się tutaj przewinęła. Niestety wiele dziewczyn umknęło z Forum i wydaje mi się że któraś z nich robiła ten test. Dla większości z nas wyznacznikiem były badania: Allo, komórki NK, stosunek TFNF do interleukiny10 oraz Interferonu Gamma interleukiny 10. Już na podstawie tego Paśnik jest w stanie dobrać leczenie.
Napisz coś więcej o sobie. Jakie robiłaś badania oprócz tych, na jakim etapie kończyły się ciążę. Jakie wyszły ci mutacje i czy badałaś zarodek? I co z partnerem?

Do góry