reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@justkaki stres wiadomo że jest i będzie cały czas. Nie da się go niestety wyłączyć... Jedyne co możesz zrobić to mimo tego myśleć pozytywnie :) czujesz już ruchy? Bo ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 20+0;)
@roki_1991
Ruchy od 17 tc, ale w pierwszej ciąży podobnie było. Coś czuję że mała zaś przemeblowanie zrobila. W piątek była poprzecznie a od wczoraj zaś na na pęcherzu czuje :)

@burczuś kochana cóż powiem tak czekam na @ ale znów jestem przeziebiona takze chyba bedziemy sie starać bo wątpię abym wyzdrowiała dopóty nie przyjdzie ciepła wiosna lub lato. A jak u Was?

@plastulinka ja myślę , że to pozytywne myślenie pozwala nam wierzyć , że nam sie uda ... a głowa nasze myślenie to też ważna sprawa w tym naszych staraniach i trudnych ciążach

@Oczekujaca123 kochana jak u Was 28+1 super . Kiedy usg ? Jak Ty sie czujesz?

@roki_1991 tak :D mały wszystko pakuje w siebie- robi masę po ojcu 8-)
@plastulinka u mnie dzisiaj 30+3 wiec jeśli Ty masz już 28+ to faktycznie jestem 2 tyg przed Tobą :D ja już nic nie wkręcam sobie, bo i tak mnie lekarz ostatnio nastraszył ze się wykrwawie bo na clexane 0,4 spadły mi ddimery z 300 na 189

@burczuś kochana cóż powiem tak czekam na @ ale znów jestem przeziebiona takze chyba bedziemy sie starać bo wątpię abym wyzdrowiała dopóty nie przyjdzie ciepła wiosna lub lato. A jak u Was?

@plastulinka ja myślę , że to pozytywne myślenie pozwala nam wierzyć , że nam sie uda ... a głowa nasze myślenie to też ważna sprawa w tym naszych staraniach i trudnych ciążach

@Oczekujaca123 kochana jak u Was 28+1 super . Kiedy usg ? Jak Ty sie czujesz?
Mam fatalny humor. Ciągle płacze.. mam dość...
Dziś miałam usg i dziecko przytylo 80g A drugie schudłao100g... przepływ u 1 super u drugiego słyszałam że dużo gorszy ale profesor twierdzi że w normie. Ja się oczywiście zdenerwowałam... widział to ale głupio żartował.. na badanie na fotelu weszłam pewnie z taka mina że już zgodził się na wszystko i powtórzy mi przepływy w czwartek A W piątek mogą mnie na chwilę odpiac z pompy i pójdę na echo serca...
Niby waga dzieci na dzień dzisiejszy 1020 i 1120 jest idealna jeśli chodzi o ciążę bliźniacza ale ja się martwię zbyt małym przyrostem i ta utrata/brakiem wzrostu wagi. Sam przyznał że co tydzień to i tak często mierzenie... więc może dlatego. Dzieci znów ułożone są inaczej bo teraz poprzecznie jeden na drugim więc badanie też inaczej mogło wyjść... no i taka jakaś zdolowana jestem...
Szew trzyma

To znowu ja i znowu z dobra wiadomością :) jestem po połówkowych w Łodzi i jest wszystko super !!!
Wada serduszka związana z zastawkami lekko się cofnęła, dziurka jest. Mam zalecenie rodzic w szpitalu o jak najwyższym stopniu referencyjności i dziecko od razu echo serca. Ale to jedyny stres. Reszta wszystko na usg bardzo dobrze ❤️ Cudowny lekarz robił mi usg, potem profesorek dodał otuchy, wszystko wyjaśnił. U profesorka będę do conajmniej 30 tygodnia bo u mnie ta immunologia ciagle w rozsypce i trzeba kontrolować.
Teraz jestem dopiero spokojna i może czas zacząć wierzyć ze będzie ok :)
Mam zacząć schodzić z luteiny, więcej magnezu, troszkę się anemia wkrada ale nie jest najgorzej. Ddimery niestety szaleją.
Co taka cisza tutaj? :)

reklama
@Oczekujaca123 bardzi ciężko o dobry humor gdy ciagle biedna leżysz w szpitalu.... ale pamietasz jak chciałaś dotrwać do tego tygodnia? Już tak mało zostało. Dzieciaczki już trochę ważą :) słyszałam ze taka waga to już ogromna szansa ze będzie wszystko dobrze. Moja kuzynka mi wczoraj opowiadała ze była niania dla dziewczynki z 24 tc i choć było ciężko na początku to teraz nic po małej nie widać.

Do góry