reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@olaa90 Ty już blisko, coraz bliżej torbę pakuj powolutku :)
@Hatice cudne wieści ♥ bardzo się cieszę, ze z serduszkiem teochę lepiej.
@marzycielka81 super wygladasz :)
@plastulinka @justkaki kciuki za dalszy dobry rozwój.
@Oczekujaca123 wierzę, ze jest Ci ciężko, każdy by już psychicznie siadł w permanentnym stresie i obcym miejscu, jakim jest szpital. Na pewno nie stresuj się wagą maluszków. Na bank maluch nie „schudł”, tylko albo wtedy zrobiono za duży pomiar, albo teraz ciut mniejszy. Albo i to, i to. Te pomiaru to tylko orientacyjne. Mi maje w pon wyważyli na 2600, we wtorek inny lekarz na IP na 2670, a 5 godz później urodziła sue 2330. Także pomiary to często o kant d rozbić ;).

Cześć dziewczyny,
jestem tu nowa. Moja historia to 4 poronienia. Przy ostatnim byłam pacjentką profesor Jerzak. Brałam Clexane i nie pomogło. Teraz trafiłam do dr Paśnika. Zrobiłam badania i czekam na kolejną wizytę. Moje wyniki allo mlr to brak hamowania i cross match - odsetek limfocytów T (CD3+) wiążących p/ciała p/limfocytom (CD3+/IgG+) 22,3% . Co to oznacza?

Witaj @wikpaw . Przykro mi ,że trafiłaś tu z takiego powodu. No ale dobrze trafiłaś. Na pewno ktoś Ci odpisze z tymi limfocytami. Jeśli chodzi o brak hamowania, to zapewne już wiesz,że na to są szczepienia z limfocytów męża(partnera lub dawcy). Masz tu dużą ilość udanych ciąż po szczepieniach:) Poczekaj cierpliwie, na pewno któraś dziewczyna się odezwie :)
@Hatice wiesz,że ja się mega cieszę z Waszego pozytywnego rozwoju:)
Pozdrawiam resztę staraczek, zapylonych i tych co dopiero się przymierzają do zachodzenia.
p.s. u nas w czwartek mąż idzie w końcu na badania nasienia. No zobaczymy czy leki pomogły naprawić trochę ą chromatynę:/

Czytam Was zza krzakow, ale ostatnio nie mialam sil na nic. Po raz drugi w tej ciazy mialam zapalenie zatok, na ktore nie dostalam antybiotyku, ale jakos je pokonalam. Wymeczylo mnie to bardzo.
Leci nam 10tc, a w niedziele na USG wszystko bylo ksiazkowo. Dzidzius machal slodko raczkami i nozkami :)
Wczoraj niestety dowiedzialam sie, ze byc moze mam jakas bakterie w moczu, ale musialam dzis powtorzyc badanie, zeby sie upewnic. Teraz bede miala tydzien stresu zanim beda wyniki :/

Pozdrawiam Was, a szczegolnie wszystkie staraczki, bo cos znowu zamilkly....

U mnie te starania jakoś nie ida od dwuch lat. Nie zachodze w ciążę. Wlasnie skończyłam wykonywanie testów. 9 maja mam wyniki aż się boję. Chciałabym już zobaczyć na teście dwie wyraźne kreski i cieszyć się z ciąży, ale raczej to szybko nie będzie możliwe niestety.

@burczuś bardo często o Tobie i Angelice myśle :) pamietam to nasze spotkanko pod APC.... a teraz jestem w ciąży, ciagle nie dowierzam ;) póki nie zobaczę to chyba nie uwierzę ! ;)
Z całego serduszka życzę by wyniki męża się poprawiły i byście mogli działać :)

reklama
Cześć dziewczyny,
jestem tu nowa. Moja historia to 4 poronienia. Przy ostatnim byłam pacjentką profesor Jerzak. Brałam Clexane i nie pomogło. Teraz trafiłam do dr Paśnika. Zrobiłam badania i czekam na kolejną wizytę. Moje wyniki allo mlr to brak hamowania i cross match - odsetek limfocytów T (CD3+) wiążących p/ciała p/limfocytom (CD3+/IgG+) 22,3% . Co to oznacza?

Witaj. Chyba niewiele z nas robiło ten cross match, chociaż nazwę kojarzę, więc na pewno się tutaj przewinęła. Niestety wiele dziewczyn umknęło z Forum i wydaje mi się że któraś z nich robiła ten test. Dla większości z nas wyznacznikiem były badania: Allo, komórki NK, stosunek TFNF do interleukiny10 oraz Interferonu Gamma interleukiny 10. Już na podstawie tego Paśnik jest w stanie dobrać leczenie.
Napisz coś więcej o sobie. Jakie robiłaś badania oprócz tych, na jakim etapie kończyły się ciążę. Jakie wyszły ci mutacje i czy badałaś zarodek? I co z partnerem?

Do góry