reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mojej znajomej, ale jej tu nie ma, aktualnie 18tc. Bierze też acard i heparyne , ma Trombofilie. Encorton też brała, ale nie wiem jaka dawkę.

A skoro nie masz mutacji , a lekarz zaleca heparyne to proponuje jakaś dawkę czy ty mu masz zasugerować? Pytam bo zwatpilam:p
Niestety co do dawki heparyny to chyba sama będę musiała zdecydować bo docent P sugerował 0.4 a gin 0.6 więc chyba zostanę przy 0.6, tylko kiedyś wyczytalam że przy dużych dawkach może popłynąć dlatego Was prosiłam o opinię.
@marshia ogromne gratulacje fajnie mieć takiego babelka obok siebie, ale 10 wlewow wow ja jestem po drugim i mam lekko dość strasznie mnie boli ręka a ostatni wlew schodził mi 10 godz. Jakie miałaś dawki intralipidu bo ja 10% w 500 ml. Hmm a może udało się w pierwszym cyklu z wlewami tylko tak długo w ciąży je bralas?
@dżoasia może u Ciebie szybciej te wlewy zaskoczyły czy też długo je bralas? A bliźniaki z inwitro czy tak po prostu podwójne szczęście? Trzymam kciuki aby dalej już było z górki, dosyć już się nastresowalas, czas się cieszyć miłością która nosisz pod serduszkiema co to znaczy że leżysz i inkubujesz?

reklama
Tak jeden cykl i jeden wlew. Moja lekarka stwierdziła że w ciąży zostaje sam encorton. Zaj jeden wlew płaciłam 400zl
Hmm a ja mam tak wlew 10% w 500 ml do 3 dc później w owu a kolejny czekam ma być po potwierdzonej bthcg. Robiłaś jakieś badania po wlewach? Ja mam Nk 32%. Super córeczka!

@dżoasia może u Ciebie szybciej te wlewy zaskoczyły czy też długo je bralas? A bliźniaki z inwitro czy tak po prostu podwójne szczęście? Trzymam kciuki aby dalej już było z górki, dosyć już się nastresowalas, czas się cieszyć miłością która nosisz pod serduszkiema co to znaczy że leżysz i inkubujesz?
Kochana u mnie ciąża z ivf, bo sama przez 7 lat nie zaszłam ani razu. Za to po ivf na 5 transferów tylko raz nie było ciąży. Ta jest pierwsza na takim etapie. Na intralipidzie podchodziłam pierwszy raz (miałam łącznie 4 wlewy), ale oprócz tego miałam szczepienia, accofil itp i tak naprawdę nie wiadomo co pomogło, może to po prostu przypadek, bo krwotok podobny do poprzednich poronień i tak był. A teraz leżę i inkubuję maluchy w brzuchu, bo szyjka nieciekawa, do tego moja dr z góry traktuje ciąże bliźniacze jako ciąże wysokiego ryzyka i zagrożone (sama urodziła bliźniaki i też nie miała łatwo, więc dobrze rozumie taką sytuację) i kazała większość czasu spędzać w łóżku. W środę idę sprawdzić co tam słychać, oczywiście już mam stres, bo ostatnio wizytę miałam 3 tyg temu i czytając jaką sytuację ma @Oczekujaca123 to trzęsę porami.

U nas coraz gorzej. Niby skurczy nie ma, leki nadal dostaje ale Staś nadal kopie w szwie. Żadnym sposobem nie chce wpaść wyżej.. tylko kieruje się do wyjścia.. Szyjka 1.4cm.. zagrożenie ogromnie. A 99% bedemusiala urodzić na dniach...
Nie mam siły.

Póki co odpadam....
Powodzenia dla wszystkich.

U nas coraz gorzej. Niby skurczy nie ma, leki nadal dostaje ale Staś nadal kopie w szwie. Żadnym sposobem nie chce wpaść wyżej.. tylko kieruje się do wyjścia.. Szyjka 1.4cm.. zagrożenie ogromnie. A 99% bedemusiala urodzić na dniach...
Nie mam siły.

Póki co odpadam....
Powodzenia dla wszystkich.
Mocno zaciskam kciuki o każdy dzień! ❤️

@Oczekujaca123 ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
Będę się za Was modlić aby jednak dzieci zostały w brzuszku trochę dłużej.

reklama
@Oczekujaca123 modlitwa kciuki i wszystko co możliwe kieruję w wasza stronę!!!! Wierzymy wszystkie że obojętnie jak będzie - czy Maluchy pojawia się już teraz czy za jakoś moment- będzie dobrze!!!!

Do góry