reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 ja mam termin wg okresu na 23 sieprnia a wg ostatniego usg na 17 sierpnia. Teraz jestem w 16 tc ( czyli 15 skończony ). A Ty na kiedy masz termin ? :)
Ja się dziś tak dobrze czuje.... szok.... :)
Strasznie męczą mnie koszmary.... staram się przed snem tylko pozytywne myśleć ale koszmary i tak przychodzą. Rano zanim się ogarnę ze to nieprawda to chwile trwa.

Miłego dnia wszystkim !
@burczuś @Oczekujaca123 mam nadzieje ze na wszystko odpowiedziałam bo ja jestem taka zakręcona a spadek inteligencji totalny ;)
@kasiula222 no to zaciskam kciuki ;* nie wiem jaka jest norma hemoglobiny glikowanej, bo chyba tylko raz robiłam na początku ciąży i było ok , a teraz diabetolog nie zaleca, bo moje cukry nadal sa ok. Gdzieś mi się obiło o uszy, że ok 5 ale pewnie masz.podana dokładną normę

@Hatice chyba przegapiłam, że pisałaś nam imię:p ale teraz szukam i jak dobrze widzę to Marysia ? :) mu też rozważaliśmy Marysie, ale edzie Staś i Amelka , no więc witamy się z Marysia ;)

@marzycielka81 Kochana tak samo będziesz kochać czy to chłopczyk czy dziewczynka (teraz doczytałam, że Ci smutno).nawet tak nie myśl. Musimy się cieszyć z tego co jest nam dane, po naszych doświadczeniach. Ja się bałam, że edzie znów chłopczyk.. Ale to nie wynikało z marzeń, bałam się, że nie będę potrafiła myśleć o Nim jako o drugim dziecku.. że będzie ciągle kojarzył mi się z Frankiem że będę ich porównywać czy byliby podobni, czy to samo by robili, lubili itp.. I nadal się tego boje, dlatego od początku nadalam imiona. Nawet jak ich nie używałam to wiedziałam, że w to jest Staś i Amelka. Całkiem inne, "nowe " moje kolejne dzieci.[emoji7]

reklama
Ja uważam że 0,6 przy wadze 51 kg to za dużo . Masz mutacje ? Stwierdzoną trombofilię? Reszta leków myślę ok . Ale ja brałam encorton 15 mg
hejka, nie mam mutacji ani trombofili ale clexane i acard nie zaszkodzą a kiedyś lekarz mi powiedział, że nie jesteśmy sprawdzić wszystkich mutacji jakie występują więc wolę się obstawić wszystkim co mogę aby tylko się powiodło. co do encortonu 10 to niby dlatego że biorę intralipid. Przepraszam a Tobie sie udało na 15 encortonu?

@Hatice gratuluje, że się udało ;) a to ja pytałam o clexane 0,6 przy wadze 51 tylko że nie mam stwierdzonej żadnej choroby tylko nk 32%, zastanawiałam się czy jajeczko nie popłynie jak dam 0,6 clexanu? a acard też brałaś, ja po owu biorę 2x1 po 75 mg i zastanawiam się właśnie ile włączyć clexane po pozytywnym teście.

@marzycielka81 nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba miałaś problem aby znależć lekarza u kogo się udało bo widzę że jest dobrze ;) a płeć naprawdę nie ma znaczenia ;)

a wiecie może komu się udało po wlewach z intralipidu?

hejka, nie mam mutacji ani trombofili ale clexane i acard nie zaszkodzą a kiedyś lekarz mi powiedział, że nie jesteśmy sprawdzić wszystkich mutacji jakie występują więc wolę się obstawić wszystkim co mogę aby tylko się powiodło. co do encortonu 10 to niby dlatego że biorę intralipid. Przepraszam a Tobie sie udało na 15 encortonu?

@Hatice gratuluje, że się udało ;) a to ja pytałam o clexane 0,6 przy wadze 51 tylko że nie mam stwierdzonej żadnej choroby tylko nk 32%, zastanawiałam się czy jajeczko nie popłynie jak dam 0,6 clexanu? a acard też brałaś, ja po owu biorę 2x1 po 75 mg i zastanawiam się właśnie ile włączyć clexane po pozytywnym teście.

@marzycielka81 nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba miałaś problem aby znależć lekarza u kogo się udało bo widzę że jest dobrze ;) a płeć naprawdę nie ma znaczenia ;)

a wiecie może komu się udało po wlewach z intralipidu?
Mojej znajomej, ale jej tu nie ma, aktualnie 18tc. Bierze też acard i heparyne , ma Trombofilie. Encorton też brała, ale nie wiem jaka dawkę.

A skoro nie masz mutacji , a lekarz zaleca heparyne to proponuje jakaś dawkę czy ty mu masz zasugerować? Pytam bo zwatpilam:p

@Kudi81 mi się udało :) 15 mg encortonu, 0,6 clexane, Aspirin cardio, 10 wlewow z intralipidu, Gluckophage 500, metyle. Dziś mamy miesiąc i 1 dzień ♥️♥️♥️ :) :) :) Ale mi zleciało - omg

reklama
Do góry