reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia pięknie, pięknieee!!!!!! Moje gratulacje!! Malutka jest prześliczna, rzęsy i brwi "na bank" ściemnieją i rzęsy się wydłużą :D Już my kobiety mamy na to swoje sposoby haha Tobie dużo zdrówka i szybkiego powrotu do pełni sił! Ojj fajnie tak urodzić spontanicznie - człowiek się nie nastresuje, tylko szybciutko bach i po sprawie! :)
Witaj na świecie mała dzielna Kruszynko :)

Kobietki, nie wiem czy już o to kiedyś nie pytałam, ale czy któraś z Krakowianek ma jakieś sprawdzone miejsce, gdzie bez problemu podłączą intralipid? Ewentualnie jakąś znajomą pielęgniarkę?

A ja mam kolejne wyniki ANA2 HEP-2 typ swiecenia ziarnisty chromosomow w mianie 1:640. ANA3 Ro-52 rekombinat(52) +, AMA-M2 +, DFS70+++, kontrola(ws)+++. Reszta ujemna. Nie mam pojecia o co tu chodzi po co reumatoidalne? Po co do zachodzenia w ciążę ? Pewnie Wy ekspertki wiecie.

@marshia kochana moje gratulacje!!! Super wiadomości dzisiejszego dnia :) ekstra, bardzo się cieszę. Masz swój wywalczony cud, cały i zdrowy, już przy sobie :)

A ja mam kolejne wyniki ANA2 HEP-2 typ swiecenia ziarnisty chromosomow w mianie 1:640. ANA3 Ro-52 rekombinat(52) +, AMA-M2 +, DFS70+++, kontrola(ws)+++. Reszta ujemna. Nie mam pojecia o co tu chodzi po co reumatoidalne? Po co do zachodzenia w ciążę ? Pewnie Wy ekspertki wiecie.

To dsf70 podobno wielu osobom wychodzi i nie jest to straszne. Ama-m2 nie mam pojęcia szczerze mówiąc za co odpowiada, natomiast to antyro52 to jakieś coś od zapalenia stawów jeśli dobrze pamiętam?? Te przeciwciała super miała ogarnięte @Totois30 ale dawno jej nie widziałam na forum, nie wiem czy jeszcze tu zagląda. W każdym razie proponuję z tymi wynikami udać się do reumatologa. Najczęściej na ana dostaje się steryd, czyli encorton, a te antyro52 mogą w ciąży przenikac przez łożysko i powodować wady serduszka dziecka. Mówię to nie po to żeby straszyć tylko po to, żebyś wiedziała że w ciąży trzeba to częściej kontrolować poprzez echo serca płodu. Totois30 właśnie na takie badania chodziła częściej w ciąży, a kilka miesięcy temu urodziła swój mały, zdrowy cud ;)

@marshia matko święta!! Już się nie dziwie dlaczego @Marthi cala w skowronkach od rana była ;* z całego serca gratuluje! Dużo zdrówka dla Majeczki i dla Mamusi dużo siły, niech się rana szybko goi i mleko samo leci :D ;*******

@marshia Kochanie cudowna wiadomosc [emoji7][emoji178] Majeczka piekna. Duzo sil, zdrowka i rzeki mleka. Pierwszy dzien po porodzie dzieci zawsze spia [emoji1]

Helenka wazy juz ponad 2,5kg. Sliczna jest. Chcialabym ja juz w domu. Wczoraj opuscila inkubator i znow wrocila do lozeczka. Antybiotyk bedzie lecial az do wyjalowienia moczu. Dzis juz ma go 6dobe. Na szczescie apetyt jej nie opuszcza. W inkubatorku wydaje sie duza. W lozeczku malenka. Powoli zaczyna uczyc sie jesc. I jak odruch ssania nawet dziala, to nie oddycha wtedy i ciagle sie krztusi. Pani rehabilitantka jutro z nia popracuje nad jedzeniem z butelki

reklama
@Destino super wieści :) dzielna, cudowna siłaczka :) dobrze ze ktoś będzie pracował nad tym żeby ładnie umiała jeść. Zobaczysz że to wszystko się dobrze skończy. Nie ma innej opcji :) jeszcze troszkę i będziecie w domu wszyscy razem

Do góry