reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia pięknie, pięknieee!!!!!! Moje gratulacje!! Malutka jest prześliczna, rzęsy i brwi "na bank" ściemnieją i rzęsy się wydłużą :D Już my kobiety mamy na to swoje sposoby haha Tobie dużo zdrówka i szybkiego powrotu do pełni sił! Ojj fajnie tak urodzić spontanicznie - człowiek się nie nastresuje, tylko szybciutko bach i po sprawie! :)
Witaj na świecie mała dzielna Kruszynko :)

Kobietki, nie wiem czy już o to kiedyś nie pytałam, ale czy któraś z Krakowianek ma jakieś sprawdzone miejsce, gdzie bez problemu podłączą intralipid? Ewentualnie jakąś znajomą pielęgniarkę?

A ja mam kolejne wyniki ANA2 HEP-2 typ swiecenia ziarnisty chromosomow w mianie 1:640. ANA3 Ro-52 rekombinat(52) +, AMA-M2 +, DFS70+++, kontrola(ws)+++. Reszta ujemna. Nie mam pojecia o co tu chodzi po co reumatoidalne? Po co do zachodzenia w ciążę ? Pewnie Wy ekspertki wiecie.

@marshia kochana moje gratulacje!!! Super wiadomości dzisiejszego dnia :) ekstra, bardzo się cieszę. Masz swój wywalczony cud, cały i zdrowy, już przy sobie :)

A ja mam kolejne wyniki ANA2 HEP-2 typ swiecenia ziarnisty chromosomow w mianie 1:640. ANA3 Ro-52 rekombinat(52) +, AMA-M2 +, DFS70+++, kontrola(ws)+++. Reszta ujemna. Nie mam pojecia o co tu chodzi po co reumatoidalne? Po co do zachodzenia w ciążę ? Pewnie Wy ekspertki wiecie.

To dsf70 podobno wielu osobom wychodzi i nie jest to straszne. Ama-m2 nie mam pojęcia szczerze mówiąc za co odpowiada, natomiast to antyro52 to jakieś coś od zapalenia stawów jeśli dobrze pamiętam?? Te przeciwciała super miała ogarnięte @Totois30 ale dawno jej nie widziałam na forum, nie wiem czy jeszcze tu zagląda. W każdym razie proponuję z tymi wynikami udać się do reumatologa. Najczęściej na ana dostaje się steryd, czyli encorton, a te antyro52 mogą w ciąży przenikac przez łożysko i powodować wady serduszka dziecka. Mówię to nie po to żeby straszyć tylko po to, żebyś wiedziała że w ciąży trzeba to częściej kontrolować poprzez echo serca płodu. Totois30 właśnie na takie badania chodziła częściej w ciąży, a kilka miesięcy temu urodziła swój mały, zdrowy cud ;)

@marshia matko święta!! Już się nie dziwie dlaczego @Marthi cala w skowronkach od rana była ;* z całego serca gratuluje! Dużo zdrówka dla Majeczki i dla Mamusi dużo siły, niech się rana szybko goi i mleko samo leci :D ;*******

@marshia Kochanie cudowna wiadomosc [emoji7][emoji178] Majeczka piekna. Duzo sil, zdrowka i rzeki mleka. Pierwszy dzien po porodzie dzieci zawsze spia [emoji1]

Helenka wazy juz ponad 2,5kg. Sliczna jest. Chcialabym ja juz w domu. Wczoraj opuscila inkubator i znow wrocila do lozeczka. Antybiotyk bedzie lecial az do wyjalowienia moczu. Dzis juz ma go 6dobe. Na szczescie apetyt jej nie opuszcza. W inkubatorku wydaje sie duza. W lozeczku malenka. Powoli zaczyna uczyc sie jesc. I jak odruch ssania nawet dziala, to nie oddycha wtedy i ciagle sie krztusi. Pani rehabilitantka jutro z nia popracuje nad jedzeniem z butelki

reklama
@Destino super wieści :) dzielna, cudowna siłaczka :) dobrze ze ktoś będzie pracował nad tym żeby ładnie umiała jeść. Zobaczysz że to wszystko się dobrze skończy. Nie ma innej opcji :) jeszcze troszkę i będziecie w domu wszyscy razem

Do góry