reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A zawsze macie siniaki po clexane ? Ja ostatnio dociskam miejsce robienia zastrzyków i zauwazylam ze siniaki mi nie wychodzą / albo wychodzą b.rzadko hmm i teraz się zastanawiam czy nie za szybko krzepnie mi krew / czy to efekt tego dociskania ... :oops: jutro idę badać

reklama
@roki1991 taak tylko teraz sprawdzilam i u mnie mialby byc to amoksiklav i w polaczenii jest z kwasem kalwulanowyn i chyba o.to chodzi ale i tak te polaczenie mimo ze srednio bezpieczne jest bardziej bezpieczne niz kazde inne z antybiogramu :( eh...
Do du..py

@iveo ja bylam w szpitalu bo doslownie zwijalam sie z bolu... wiec za 1 i za 2gim razem jechałam juz naprawde w kiepskim stanie... wyboru nie bylo. A czekabie na krwawienie w moim przypadku jest bez sensu... bo ja mialam.lekko rozowe plamienie trafilam na IP i pecherz byl w pochwie a 3 dni pozniej urodzilam... wiec nie ma reguly... gdybym nie musiala to bym tam nie lezala.. chox teraz mysle ze chyba umreee z bolu zanim znow pojade na jakakolwiek IP ...

@marshia przy twoich d-dimerach to clexan 0,6 aż, aż. Co do zaleceń raczej nie zmniejsza się heparyny w ciąży tylko ewentualnie zwiększa jeśli jest taka potrzeba ale to tak ba marginesie.

@Oczekujaca123 kochana parka super serdecznie gratuluję. Co do bakterii ja też zawsze coś łapie w szpitalu ale trzeba się zastanowić do lepsze bakteria czy poronienie ewentualnie. Myślę ze nikt nie lubi leżeć w szpitalu ale jak mus to mus. Co do samej bakterii wiesz myślę ze może lepiej , ze ja wykryli bo przynajmniej wiesz z czego cię boli. Mam nadzieje ze szybko wyleczysz i zapomnisz.

@anna_kat priv

@roki1991 taak tylko teraz sprawdzilam i u mnie mialby byc to amoksiklav i w polaczenii jest z kwasem kalwulanowyn i chyba o.to chodzi ale i tak te polaczenie mimo ze srednio bezpieczne jest bardziej bezpieczne niz kazde inne z antybiogramu :( eh...
Do du..py

@iveo ja bylam w szpitalu bo doslownie zwijalam sie z bolu... wiec za 1 i za 2gim razem jechałam juz naprawde w kiepskim stanie... wyboru nie bylo. A czekabie na krwawienie w moim przypadku jest bez sensu... bo ja mialam.lekko rozowe plamienie trafilam na IP i pecherz byl w pochwie a 3 dni pozniej urodzilam... wiec nie ma reguly... gdybym nie musiala to bym tam nie lezala.. chox teraz mysle ze chyba umreee z bolu zanim znow pojade na jakakolwiek IP ...
Augmentin wlasnie bralam w tej większej dawce i moja gin (spec od patologii ciazy) nawet kazała mi przeciągnąć kuracje z tygodnia na 10 dni, bo powiedziala,ze lepiej doleczyc na 100%. Nie martw sie tym, zastosuj sie do zaleceń Twojej lekarki. Trzymam kciuki za ujemne posiewy.

Wpadam tylko na słówko bo pomimo choroby dyr. "prosila" żebym juz wróciła do pracy :/
Pytalyscie o męża. Niestety mężu mój ma nienajlepsze wyniki od nefrolog i badania teraz ma robić co miesiąc nie co pół roku razem z usg. Nasuwa mi się tylko jedna myśl teraz: "kochajcie i dbajcie o nich, bo może nie są idealni ale są, a życie zapierd@la nieubłagalnie" ♡

@nafoczka zdrówka dla męża

Dziewczyny, robiłam dziś badania. W morfologi leukocyty 12.7, mocz okej bo tylko nieliczne bakterie. Ddimery spadły z 0.56 na 0.45, aptt też spadło niestety poniżej normy i jest 25.1, toxo ujemne, przeciwciała hbs 296 po szczepieniu, a dwa lata temu było ponad 800. Chyba nie jest najgorzej, co myślicie moje mądre główki? :)

@Oczekujaca123 czytam z doskoku ale jedno co napiszę to to zebys się nie bała antybiotyku, bo inaczej bakterii nie zwlaczysz, a bakteria to zagrożenie dla Twoich maluszków, choć jesteś tego świadoma to pisze raz jeszcze bierz antybiotyk czym prędzej!!! i amoksycilona jest bezpieczna, i dożylna i w tabletce

@Oczekujaca123 czytam z doskoku ale jedno co napiszę to to zebys się nie bała antybiotyku, bo inaczej bakterii nie zwlaczysz, a bakteria to zagrożenie dla Twoich maluszków, choć jesteś tego świadoma to pisze raz jeszcze bierz antybiotyk czym prędzej!!! i amoksycilona jest bezpieczna, i dożylna i w tabletce
Dzieki. Ja wiem ze amoksycylina jest bezpieczna ale juz z kwasem kawulonowym to sa podzielone zdania, no i ogolnie to nie ma tego na antybiogramie wiex to bedzie leczenie z doswiadczenia gin bo wszystko co jesy natybiogramie jest całkowicie zakazane i szkodliwe.:( no zobaczymy. Czekam na wynik drugiego posiewu i wymazu z szyjki i zobaczymy

Dzieki. Ja wiem ze amoksycylina jest bezpieczna ale juz z kwasem kawulonowym to sa podzielone zdania, no i ogolnie to nie ma tego na antybiogramie wiex to bedzie leczenie z doswiadczenia gin bo wszystko co jesy natybiogramie jest całkowicie zakazane i szkodliwe.:( no zobaczymy. Czekam na wynik drugiego posiewu i wymazu z szyjki i zobaczymy
ja miałam amoksycyline z kwasem kawulonowym i dożylnie i wa tabletkach podawaną, nic mi gin nie mówił że nie jest bezpieczny kwas kaw.

reklama
@Hatice ja w zeszlym tygodniu jak czekałam na wizytę to myślalam, że zwymiotuję i to wcale nie był objaw ciążowy. To trochę jak egzamin - nie pójdziesz - nie zdasz. Nie ominie Cię to, a jeśli masz być chociaż odrobine spokojniejsza to warto. Zresztą nie wiesz kto z czym przychodzi, sama też kiedyś byłam 20-latką w poczekalni u zwykłego gina, może niejedna myślała, że przyszłam pewnie po receptę na antyki albo, że jestem w ciąży (swego czasu się tak zapuściłam i przy moim pcos tak mi bebech wywalio, że mi nieraz w autobusie ludzie miejsca ustępowali, to dopiero było upokarzające). Co do objawów - ja w trzypaku, co w domyśle nieraz oznacza rzyganie x2, a też nie mam żadnych objawów, kilka razy mnie zemdliło, a od niedzieli nic a nic, kompletnie. :huh:
@olaa90 to dociskanie to mój sposób właśnie na brak siniaków ;) więc wszystko raczej jest ok. :yes:
@nafoczka zdrówka dla całej rodzinki, prykro mi z powodu wyników męża :/ mnie czasem nachodzą durne myśli, np co bym zrobiła jakby mojego M nagle zabrakło i chyba nigdy nie obeszło się bez łzy w oku. Nie wiem skąd takie myśli :oops:
@Oczekujaca123 kurde nieciekawie z tymi bakteriami, ale ponoć często zdarzają się jakieś zanieczyszczenia próbek. Mi kiedyś w zwykłym badaniu moczu wyszły bardzo liczne bakterie a na drugi dzień tak samiuśko pobierałam próbke na posiew i posiew wyszedł czyściutki. Dziewczyny do ivf też często muszą robić posiewy, bo to transferów muszą być czyste, często za jednym razem wychodza jakieś bakterie, grzybolce cuda, paskudztwa a już w następnym nic. Mam nadzieję, że i u Ciebie na strachu się obejdzie. A bóle zaczęły się w domu i dlatego pojechalaś do szpitala, a nie na odwrót więc to może nie byc ich przyczyną (przynajmniej te pierwsze)

Ja dzisiaj po wizycie. Wszystko ponoć idealnie :) Fajnie, bo teraz miałam tydzien po tygodniu, a następna dopiero za 2 tyg i nie wiem jak wytrzymam ;P dziś 7+4

Załączniki

• pukpuk.jpg
    pukpuk.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 107
  • serduszka.jpg
    serduszka.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 99
Do góry