reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja dzis po wizycie u gin. Szyjka na sprzęcie tym co zawsze to ok 5.5cm ale mozna ja tez zmierzyx jako 4.5 bo te 2cm to takie pracujące bo dziwnie sie uklada ale nie jest to rozwarcie tak czy tak gin mowi ze jest dobrze. Dzieciaki rozwijają sie prawidlowo. Amelka wazy 230g a Stas 201g ;) wychodzi ze sa starsze o killa dni niz wychodzi z OM. Ale zeby nie bylo kolorowo
To q ktoryms ze szpitali zarazilam sie bakteria.. wyszla w posiewie z moczu. I teraz ostrzegam wszystkich ! Moje badanie ogolne moczu nie wykazalo bakterii ! A w posiewie wyszedl staphylococcus haemolyticus... gronkowiec ktory jest wrazliwy na antybiotyki te ktore w ciazy sa zakazane... wiec cudownie. Gin mowi ze od tego mozw mnie bolec brzuch od tego moze tez szyjka pracowac... i trzeba uwazac. Problem taki ze jak tego nie wylezcze to nikt mi szwu nie zalozy nawet jak cos sie będzie dzialo. Plakac mi sie chce. Gin pobrala mi wymaz z szyjki dzis zawiozlam sobie do szpitalnego labu. Kazala powtorzyc posiew moczu i jak drugi raz w innym.labie wyjdzie to samo to da mi antybiotyk ale inny niz z antybiogramu taki ktory kiwdys sie podawalo. Nagle jest niby zakazany (amoksycilina..) ale jest bezpieczniejszy niz te co sa na antybiogramie... no i Zobaczymy. Poki co modle siw by ta swinska bakteria nie byla w szyjce i licze ze jednak jakos w magiczny sposob zniknie z posiewu moczu ktory bede robila jutro... eh. Zawsze musi byc cos nie tak... :(

reklama
Ja dzis po wizycie u gin. Szyjka na sprzęcie tym co zawsze to ok 5.5cm ale mozna ja tez zmierzyx jako 4.5 bo te 2cm to takie pracujące bo dziwnie sie uklada ale nie jest to rozwarcie tak czy tak gin mowi ze jest dobrze. Dzieciaki rozwijają sie prawidlowo. Amelka wazy 230g a Stas 201g ;) wychodzi ze sa starsze o killa dni niz wychodzi z OM. Ale zeby nie bylo kolorowo
To q ktoryms ze szpitali zarazilam sie bakteria.. wyszla w posiewie z moczu. I teraz ostrzegam wszystkich ! Moje badanie ogolne moczu nie wykazalo bakterii ! A w posiewie wyszedl staphylococcus haemolyticus... gronkowiec ktory jest wrazliwy na antybiotyki te ktore w ciazy sa zakazane... wiec cudownie. Gin mowi ze od tego mozw mnie bolec brzuch od tego moze tez szyjka pracowac... i trzeba uwazac. Problem taki ze jak tego nie wylezcze to nikt mi szwu nie zalozy nawet jak cos sie będzie dzialo. Plakac mi sie chce. Gin pobrala mi wymaz z szyjki dzis zawiozlam sobie do szpitalnego labu. Kazala powtorzyc posiew moczu i jak drugi raz w innym.labie wyjdzie to samo to da mi antybiotyk ale inny niz z antybiogramu taki ktory kiwdys sie podawalo. Nagle jest niby zakazany (amoksycilina..) ale jest bezpieczniejszy niz te co sa na antybiogramie... no i Zobaczymy. Poki co modle siw by ta swinska bakteria nie byla w szyjce i licze ze jednak jakos w magiczny sposob zniknie z posiewu moczu ktory bede robila jutro... eh. Zawsze musi byc cos nie tak... :(
Oby to byla pomylka labu. A od kiedy amoksycylina jest zakazana? Pol roku temu bralam i zarowno internista, jak i gin nic nie cudowali. Fakt, to bylo w 25tc.

Jak w zeszłym tygodniu dzwoniłam do gina z bolacym węzłem to mówił właśnie że wrazie co amoksycykline dostanę jak samo nie zejdzie. Jak spytałam czy bezpieczne to mówił że we wczesnej ciąży zdarza się że i dozylnie podaje.

Jak w zeszłym tygodniu dzwoniłam do gina z bolacym węzłem to mówił właśnie że wrazie co amoksycykline dostanę jak samo nie zejdzie. Jak spytałam czy bezpieczne to mówił że we wczesnej ciąży zdarza się że i dozylnie podaje.
Jakies najnowsze badania... :/ moja gin sama.mowi ze to czyjas fanaberia... ale ona mi go przepisze. Tylko ze akurat go nie ma na antybiogramie wiec ona bedzie na doswiadczeniu bazowac bo kazdy inny na antybiogramie jest zakazany...

Amoksycylina jest podobno właśnie w ciąży dozwolona. Ja mam tylko ten problem ze jestem na nią uczulona, więc u mnie jakby coś to i tak odpada

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie zastrzyków z heparyny. Robiłyscie do końca w brzuch czy są do tego jakieś przeciwwskazania na przykład?? Pamiętam że to różnie u was było, ale chodzi mi o to czy lekarz mówił wam że od jakiegoś tc nie wolno w brzuch?
A z innej beczki, u mnie dziś studniówka ;)
Ja robiłam i w brzuch i w uda i w ramiona [emoji6]

@Hatice ja też tak panikowalam co będzie jak pożegnam Malinę przeciagnelamm z 24 na jeszcze 1 wizytę w 30 tc co w sumie było zupełnie niepotrzebne. Miejscowy robił co trzeba badał przepływy pod koniec wizyty co tydzień nawet 2 x chcial mnie kłaść do szpitala na wszelki wypadek ale ja antyszpitalna więc nie byłam.
Parę dni po pozytywnym teście dostałam plamienie i szybko do gina i tak poznałam mojego miejscowego i już zostałam.
@Hatice dużo rzeczy trzeba mieć w d... np czy poczekalnia pełna 20 latek ja chodziłam na USG co 2 tyg bo mi to dawało psychiczny spokój
Ale to już wiadomo jak czujesz

@Oczekujaca123 dopóki nie ma ewidentnych oznak że coś źle typu krwawienia, skurcze dobrze unikać szpitali właśnie Z powodu że tam pełno bakterii.

@marshia ja miałam APTT ok 23-24 ddimery takie jak Ty Malina nie widział żadnego powodu zwiększenie clexane.
Ja bym się bardZiej bała krwotoku przy CC tym bardziej że Ty nie masz zespołu APS i waga tez na 60tke

reklama
Dzięki @Auri_a i @iveo :* utwierdziłyście mnie. Ja tez się właśnie boję przy 0,8 krwotoku w tej sytuacji. A przed chwilą znalazłam nawet wytyczne Pasnika: 0,6 do 12 tc, a potem 0,4. Dobrze, ze mój doktorek ufa mi, a nie dokumentom zebranym w kompie czy teczce ;). Bo te wytyczne przecież rok temu po wizycie w Łodzi mu dałam :)
@Nadzieja2018 ja pierwsze słyszę o takim badaniu.

Do góry