reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A zawsze macie siniaki po clexane ? Ja ostatnio dociskam miejsce robienia zastrzyków i zauwazylam ze siniaki mi nie wychodzą / albo wychodzą b.rzadko hmm i teraz się zastanawiam czy nie za szybko krzepnie mi krew / czy to efekt tego dociskania ... :oops: jutro idę badać

reklama
@roki1991 taak tylko teraz sprawdzilam i u mnie mialby byc to amoksiklav i w polaczenii jest z kwasem kalwulanowyn i chyba o.to chodzi ale i tak te polaczenie mimo ze srednio bezpieczne jest bardziej bezpieczne niz kazde inne z antybiogramu :( eh...
Do du..py

@iveo ja bylam w szpitalu bo doslownie zwijalam sie z bolu... wiec za 1 i za 2gim razem jechałam juz naprawde w kiepskim stanie... wyboru nie bylo. A czekabie na krwawienie w moim przypadku jest bez sensu... bo ja mialam.lekko rozowe plamienie trafilam na IP i pecherz byl w pochwie a 3 dni pozniej urodzilam... wiec nie ma reguly... gdybym nie musiala to bym tam nie lezala.. chox teraz mysle ze chyba umreee z bolu zanim znow pojade na jakakolwiek IP ...

@marshia przy twoich d-dimerach to clexan 0,6 aż, aż. Co do zaleceń raczej nie zmniejsza się heparyny w ciąży tylko ewentualnie zwiększa jeśli jest taka potrzeba ale to tak ba marginesie.

@Oczekujaca123 kochana parka super serdecznie gratuluję. Co do bakterii ja też zawsze coś łapie w szpitalu ale trzeba się zastanowić do lepsze bakteria czy poronienie ewentualnie. Myślę ze nikt nie lubi leżeć w szpitalu ale jak mus to mus. Co do samej bakterii wiesz myślę ze może lepiej , ze ja wykryli bo przynajmniej wiesz z czego cię boli. Mam nadzieje ze szybko wyleczysz i zapomnisz.

@anna_kat priv

@roki1991 taak tylko teraz sprawdzilam i u mnie mialby byc to amoksiklav i w polaczenii jest z kwasem kalwulanowyn i chyba o.to chodzi ale i tak te polaczenie mimo ze srednio bezpieczne jest bardziej bezpieczne niz kazde inne z antybiogramu :( eh...
Do du..py

@iveo ja bylam w szpitalu bo doslownie zwijalam sie z bolu... wiec za 1 i za 2gim razem jechałam juz naprawde w kiepskim stanie... wyboru nie bylo. A czekabie na krwawienie w moim przypadku jest bez sensu... bo ja mialam.lekko rozowe plamienie trafilam na IP i pecherz byl w pochwie a 3 dni pozniej urodzilam... wiec nie ma reguly... gdybym nie musiala to bym tam nie lezala.. chox teraz mysle ze chyba umreee z bolu zanim znow pojade na jakakolwiek IP ...
Augmentin wlasnie bralam w tej większej dawce i moja gin (spec od patologii ciazy) nawet kazała mi przeciągnąć kuracje z tygodnia na 10 dni, bo powiedziala,ze lepiej doleczyc na 100%. Nie martw sie tym, zastosuj sie do zaleceń Twojej lekarki. Trzymam kciuki za ujemne posiewy.

Wpadam tylko na słówko bo pomimo choroby dyr. "prosila" żebym juz wróciła do pracy :/
Pytalyscie o męża. Niestety mężu mój ma nienajlepsze wyniki od nefrolog i badania teraz ma robić co miesiąc nie co pół roku razem z usg. Nasuwa mi się tylko jedna myśl teraz: "kochajcie i dbajcie o nich, bo może nie są idealni ale są, a życie zapierd@la nieubłagalnie" ♡

@nafoczka zdrówka dla męża

Dziewczyny, robiłam dziś badania. W morfologi leukocyty 12.7, mocz okej bo tylko nieliczne bakterie. Ddimery spadły z 0.56 na 0.45, aptt też spadło niestety poniżej normy i jest 25.1, toxo ujemne, przeciwciała hbs 296 po szczepieniu, a dwa lata temu było ponad 800. Chyba nie jest najgorzej, co myślicie moje mądre główki? :)

@Oczekujaca123 czytam z doskoku ale jedno co napiszę to to zebys się nie bała antybiotyku, bo inaczej bakterii nie zwlaczysz, a bakteria to zagrożenie dla Twoich maluszków, choć jesteś tego świadoma to pisze raz jeszcze bierz antybiotyk czym prędzej!!! i amoksycilona jest bezpieczna, i dożylna i w tabletce

@Oczekujaca123 czytam z doskoku ale jedno co napiszę to to zebys się nie bała antybiotyku, bo inaczej bakterii nie zwlaczysz, a bakteria to zagrożenie dla Twoich maluszków, choć jesteś tego świadoma to pisze raz jeszcze bierz antybiotyk czym prędzej!!! i amoksycilona jest bezpieczna, i dożylna i w tabletce
Dzieki. Ja wiem ze amoksycylina jest bezpieczna ale juz z kwasem kawulonowym to sa podzielone zdania, no i ogolnie to nie ma tego na antybiogramie wiex to bedzie leczenie z doswiadczenia gin bo wszystko co jesy natybiogramie jest całkowicie zakazane i szkodliwe.:( no zobaczymy. Czekam na wynik drugiego posiewu i wymazu z szyjki i zobaczymy

Dzieki. Ja wiem ze amoksycylina jest bezpieczna ale juz z kwasem kawulonowym to sa podzielone zdania, no i ogolnie to nie ma tego na antybiogramie wiex to bedzie leczenie z doswiadczenia gin bo wszystko co jesy natybiogramie jest całkowicie zakazane i szkodliwe.:( no zobaczymy. Czekam na wynik drugiego posiewu i wymazu z szyjki i zobaczymy
ja miałam amoksycyline z kwasem kawulonowym i dożylnie i wa tabletkach podawaną, nic mi gin nie mówił że nie jest bezpieczny kwas kaw.

reklama
@Hatice ja w zeszlym tygodniu jak czekałam na wizytę to myślalam, że zwymiotuję i to wcale nie był objaw ciążowy. To trochę jak egzamin - nie pójdziesz - nie zdasz. Nie ominie Cię to, a jeśli masz być chociaż odrobine spokojniejsza to warto. Zresztą nie wiesz kto z czym przychodzi, sama też kiedyś byłam 20-latką w poczekalni u zwykłego gina, może niejedna myślała, że przyszłam pewnie po receptę na antyki albo, że jestem w ciąży (swego czasu się tak zapuściłam i przy moim pcos tak mi bebech wywalio, że mi nieraz w autobusie ludzie miejsca ustępowali, to dopiero było upokarzające). Co do objawów - ja w trzypaku, co w domyśle nieraz oznacza rzyganie x2, a też nie mam żadnych objawów, kilka razy mnie zemdliło, a od niedzieli nic a nic, kompletnie. :huh:
@olaa90 to dociskanie to mój sposób właśnie na brak siniaków ;) więc wszystko raczej jest ok. :yes:
@nafoczka zdrówka dla całej rodzinki, prykro mi z powodu wyników męża :/ mnie czasem nachodzą durne myśli, np co bym zrobiła jakby mojego M nagle zabrakło i chyba nigdy nie obeszło się bez łzy w oku. Nie wiem skąd takie myśli :oops:
@Oczekujaca123 kurde nieciekawie z tymi bakteriami, ale ponoć często zdarzają się jakieś zanieczyszczenia próbek. Mi kiedyś w zwykłym badaniu moczu wyszły bardzo liczne bakterie a na drugi dzień tak samiuśko pobierałam próbke na posiew i posiew wyszedł czyściutki. Dziewczyny do ivf też często muszą robić posiewy, bo to transferów muszą być czyste, często za jednym razem wychodza jakieś bakterie, grzybolce cuda, paskudztwa a już w następnym nic. Mam nadzieję, że i u Ciebie na strachu się obejdzie. A bóle zaczęły się w domu i dlatego pojechalaś do szpitala, a nie na odwrót więc to może nie byc ich przyczyną (przynajmniej te pierwsze)

Ja dzisiaj po wizycie. Wszystko ponoć idealnie :) Fajnie, bo teraz miałam tydzien po tygodniu, a następna dopiero za 2 tyg i nie wiem jak wytrzymam ;P dziś 7+4

Załączniki

• pukpuk.jpg
    pukpuk.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 104
  • serduszka.jpg
    serduszka.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 97
Do góry