reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@oxygenium ja choć nie boję się igieł to tez przed pierwszym zastrzykiem "modliłam" się na strzykawką dobre 15 min :p (no jak to sama sobie mam zrobić krzywdę? :huh:) a teraz dziabię nawet i po 3 dziennie - jedną ręką robię zastrzyk, a drugą kroję marchewkę do obiadu :laugh2:
@marshia to jedź jutro, co się odwlecze to nie uciecze
@Oczekujaca123 kciuki!
@marzycielka81 cieszę się, że dziś spokój, tak trzymać!

reklama
Hej dziewczyny, wracam po wakacjach. Probowalam troche wyluzowac, choc od piatku snil mi sie ekran usg.
Poszlam dzisiaj i serduszka jeszcze nie ma, choc Pani doktor mowi ze jest ok ale jak czytam ze wlasnie wiekszosc osob na tym etapie ma serduszko to mnie martwi. Wyszlo jej 6t6d, ja jak obliczam to mi wychodzi 7t2d ale mialam bardzo slaba blastke a wiec mozliwe ze te obliczenia sa nieprawidlowe.

Kolejne podgladanie w poniedzialek, mam nadzieje ze jednak bedzie dobrze, dolaczam zdjecie.

IMG_4686.JPG

@oxygenium u mnie dzisiaj 17+0 a od samego początku robi mi mąż i tak na pewno zostanie do końca. Ja jestem straszna panikara i mimo, ze czasem boli jak robi to zaciskam zęby i jakoś idzie. Kiedyś musiałam zrobić sama, pół nocy nie przespałam, trzeslam się jak galareta. Po wszystkim płakałam i sama nie wiem dlaczego:oops:. Nigdy więcejo_O:oops:

no dr B lubi chyba po prostu wprowadzać u mnie lekkie palpitacje serca :szok: Szyjka już w miare - z 2,2 zrobiła się 2,7. Ale wg niego tętno dziecka już zwalnia jak pod koniec. Mała nie spała, a było takie trochę ponad 130. Wg niego w 32 tyg powinno być ciagle bliżej 150.
Kciuki za następne 6 tygodni w dwupaku! A ja miałam do Ciebie pisać, jak się spisuje pan dr, bo byłam bliska umówienia się do niego na wizytę ginekologiczną. Chcę zrobić posiewy, cytologię i zobaczyć co słychać w jajnikach (karmię piersią, poprzednie 2 razy miałam owulację dopiero po roku, ale życie jest pełne niespodzianek). Szukam na stałe jakiegoś lekarza w pobliżu Sky Tower, który przyjmuje kilka razy w tygodniu i ma w gabinecie USG. O Grobli chyba Ty pisałaś, że tam jest problem z USG, prawda? W DCG dużo lekarzy jest tylko jeden dzień w tyg (poza AB). Ostatnio, gdy pisałaś o AB, to pomyślałam, że może dotarło do niego, że pacjentek się nie straszy, ale widzę, że ja jednak nie zniosę tego jego stylu. Nie wiem jak Lux Med traktuje pacjentki prywatne, trochę boję się rutyniarzy antykoncepcyjnych. Może masz jakiś pomysł na lekarza dla mnie?

@olaa90 no to mnie nie pocieszylas... narazie mąż jest na mnie skazany ale może się kiedyś przelamie

A dziewczyny powiedzcie jeszcze jak jest z ta Luteina - wczoraj wieczorem włożyłam tabletkę i poszłam spać , rano włożyłam kolejna i leżałam jakieś 30 minut i teraz po 5 godzinach wypłynęły - czy na pewno się wchłonęły?

@JoannaRak to stres jak nie ma serduszka ale ja przed wczorajsza wizyta przeczytałam chyba cały internet i było mnóstwo sytuacji ze serduszko jeszcze nie pukało w 6t6d. Mam nadzieję, że na następnym usg już wszystko zobaczysz :)
Ja mialam dzisiaj takie koszmary, stresuje się ze usg zaszkodziło....
a co do zastrzykow,to ja bym bym miała dopiero stres jakby mi miał mąż robić hehe i jeszcze bym musiała wczesnie wstawać żeby Go przed praca złapać ;) ja miałam póki co dwa zastrzyki dziennie ( Grastofil i clexane) teraz już ostatni zastrzyk Grastofil i zostanie samo clexane. Clexane 0,8 dużo mniej mnie boli niż 0,6, może lepsze igły?

@olaa90 no to mnie nie pocieszylas... narazie mąż jest na mnie skazany ale może się kiedyś przelamie

A dziewczyny powiedzcie jeszcze jak jest z ta Luteina - wczoraj wieczorem włożyłam tabletkę i poszłam spać , rano włożyłam kolejna i leżałam jakieś 30 minut i teraz po 5 godzinach wypłynęły - czy na pewno się wchłonęły?
Ale wypłynęła ci tabletka w postaci niemal niezmienionej, czy taka maź robiąca skorupę na majtkach? W tych tabletkach jest sporo wypełniaczy, w tym skrobi, która obficie wypływa i tak ma być.

@oxygenium ja co prawda luteinę użyłam pare razy na początku, ale zarówno i z nią jak i besinsem bo tego stosuje to niestety bez wkładki się nie obędzie. Titanic tonie 8-) mi dr Przybycien mówił, ze jest ok i mam kolejnych zmartwień na głowę nie brać. Wiec się nie stresuj :))
@Hatice mi kiedyś pani w aptece mówiła, ze najgorsze igły (tępe) są w 0,4 wiec pewnie coś w tym jest :)

reklama
Do góry