reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@oxygenium clexane jest lekiem oryginalnym, neoparin fraxiparine to są ich odpowiedniki. Ja tez mam 0,4 clexane i mimo, ze jest problem z dostępnością + tępe igly to ja wole przy nim zostać :)

reklama
@oxygenium moim zdaniem clexane jest najlepsze, z tego co mi mówił lekarz nie poleca się zmieniać w trakcie ciąży. Naorawde z czasem się przyzwyczaisz :) ja teraz robię zastrzyk i nie przestaje w tym momencie nawet rozmawiac z mężem. Traktuje to jak wzięcie tabletki. Z czasem wszystko będzie łatwiejsze :)

Kciuki za następne 6 tygodni w dwupaku! A ja miałam do Ciebie pisać, jak się spisuje pan dr, bo byłam bliska umówienia się do niego na wizytę ginekologiczną. Chcę zrobić posiewy, cytologię i zobaczyć co słychać w jajnikach (karmię piersią, poprzednie 2 razy miałam owulację dopiero po roku, ale życie jest pełne niespodzianek). Szukam na stałe jakiegoś lekarza w pobliżu Sky Tower, który przyjmuje kilka razy w tygodniu i ma w gabinecie USG. O Grobli chyba Ty pisałaś, że tam jest problem z USG, prawda? W DCG dużo lekarzy jest tylko jeden dzień w tyg (poza AB). Ostatnio, gdy pisałaś o AB, to pomyślałam, że może dotarło do niego, że pacjentek się nie straszy, ale widzę, że ja jednak nie zniosę tego jego stylu. Nie wiem jak Lux Med traktuje pacjentki prywatne, trochę boję się rutyniarzy antykoncepcyjnych. Może masz jakiś pomysł na lekarza dla mnie?
Po 2 poronieniu byłam na konsultacji u dr Palczynskiego. Naprawdę dobre wrażenie odniosłam. Zaproponowal mi że poprowadzi następną ciążę w pełnej obstawie leków, na szczęście na miejscu znalazł się lekarz. Gdyby nie fakt, że mam 200 km do Wrocławia to pewnie bym jeździła.

Po 2 poronieniu byłam na konsultacji u dr Palczynskiego. Naprawdę dobre wrażenie odniosłam. Zaproponowal mi że poprowadzi następną ciążę w pełnej obstawie leków, na szczęście na miejscu znalazł się lekarz. Gdyby nie fakt, że mam 200 km do Wrocławia to pewnie bym jeździła.
Palczynski juz nie przyjmuje w DCG, chyba ze myslisz o innym jego gabinecie? Ja sie z nim spotkalam w szpitalu po pierwszym poronieniu, rowniez odnioslam dobre wrazenie, ale na wizycie nigdy u niego nie bylam.

Kciuki za następne 6 tygodni w dwupaku! A ja miałam do Ciebie pisać, jak się spisuje pan dr, bo byłam bliska umówienia się do niego na wizytę ginekologiczną. Chcę zrobić posiewy, cytologię i zobaczyć co słychać w jajnikach (karmię piersią, poprzednie 2 razy miałam owulację dopiero po roku, ale życie jest pełne niespodzianek). Szukam na stałe jakiegoś lekarza w pobliżu Sky Tower, który przyjmuje kilka razy w tygodniu i ma w gabinecie USG. O Grobli chyba Ty pisałaś, że tam jest problem z USG, prawda? W DCG dużo lekarzy jest tylko jeden dzień w tyg (poza AB). Ostatnio, gdy pisałaś o AB, to pomyślałam, że może dotarło do niego, że pacjentek się nie straszy, ale widzę, że ja jednak nie zniosę tego jego stylu. Nie wiem jak Lux Med traktuje pacjentki prywatne, trochę boję się rutyniarzy antykoncepcyjnych. Może masz jakiś pomysł na lekarza dla mnie?

A może Markuszewski? Ale on ma specyficzne podejście

Dziewczyny jestem po wizycie. Jest pęcherzyk. Kolejne usg za 1,5 tygodnia. Mam heparynę 0,4, luteinę dopochwowo, encorton i magneb6.
Jestem po pierwszym zastrzyku i się rozkleiłam. Jestem strasznie wrażliwa na ukłucia i pomimo ze robił mi je mąż to bardzo bolało i rozpłakałam się . Jak Wy sobie z tym radzicie? Jak pomyśle ile razy jeszcze to ogarnia mnie przerażenie

Początki są najgorsze, potem będzie już z górki ;) lepiej robić samej, bo właśnie tak jak dziewczyny piszą, jesteś w stanie wyczuć że w danym miejscu zaboli i zmienić miejsce na trochę inne. I dla dobra dzieciaczka zrobisz wszystko, uwierz mi ;)
@JoannaRak to stres jak nie ma serduszka ale ja przed wczorajsza wizyta przeczytałam chyba cały internet i było mnóstwo sytuacji ze serduszko jeszcze nie pukało w 6t6d. Mam nadzieję, że na następnym usg już wszystko zobaczysz :)
Ja mialam dzisiaj takie koszmary, stresuje się ze usg zaszkodziło....
a co do zastrzykow,to ja bym bym miała dopiero stres jakby mi miał mąż robić hehe i jeszcze bym musiała wczesnie wstawać żeby Go przed praca złapać ;) ja miałam póki co dwa zastrzyki dziennie ( Grastofil i clexane) teraz już ostatni zastrzyk Grastofil i zostanie samo clexane. Clexane 0,8 dużo mniej mnie boli niż 0,6, może lepsze igły?
Ja co prawda biorę neoparin, więc jak jest przy clexan to nie powiem, ale u mnie ewidentnie zależy od serii. Czasem trafię na eleganckie opakowanie gdzie wchodzi jak w masło, a czasem już pół igły nie widzę bo się zrobiła taka fałda, a skóra nie przebita dalej.

Ja dziś po wizycie u swojej gin, ale jestem w szoku, bo chciała mi odstawić neoparin! Powiedziałam jej że absolutnie, tym bardziej po ddimerach i aptt. Potem chciała mi dać dawkę 0.3 ale ostatecznie wypisala to co zawsze czyli 0.4. Mam nadzieję że za 3tyg nie będzie powtórki z rozrywki...

@aspekt no Banach faktycznie jest „specyficzny”, ale mnie to tak naprawdę nie rusza :). Najważniejsze jest, że dużo rzeczy ogarnia i wszystkiego pilnuje. I w moim przypadku nawet jeżeli mnie nastraszy z lekka to wiem, że znowu idę do niego za tydzień i jestem pod kontrolą. A nie, że nastraszy i każe przyjść na standardową wizytę za trzy tygodnie. I chyba tylko w piątki nie przyjmuje tam w DCG.
A na Groble chodzę prywatnie do Woytonia (młodego). On wizyty ma w poniedziałki i wtedy bada na samolocie i robi usg, a we wtorki i środy ma monitoringi czyli przyjmuje w gabinecie gdzie robi usg, ale nie bada na fotelu. Także o problemach z usg to nie ja pisałam.

Udało się dojechać do labu. AntyXA zrobione. We wrocku A R M A G E D O N!!!!!

@bertha To oni tam w DCG chyba wszyscy mają specyficzne podejście ;)
@marshia Chyba się niepotrzebnie zafiksowałam, że Grobla nie. Siedzę w domu, bo dzieci chore, za oknem ruch nieduży, na armagedon nie wygląda, ale ciekawe, czy męża dopadł paraliż komunikacyjny.

reklama
@JoannaRak trzymam kciuki ;*

@oxygenium mi raz wypływają a innym razem wogole.. ale gin mi mowila ze zawsze sie wchlaniaja i sie nie przejmowac ;)

U mnie wszystko ok. :) dzieciaki fikaja, szyjka 5cm zamknieta. Zalecenia : schudnac [emoji14] i 1h dziennie spacerow, spacery nie obciazaka szyjki, nie napinaja brzucha ! Unikac schodow, nie siedziec zbyt dlugo, nie schylac sie nie meczyc nie denerwowac ale 1h dziennie po plaskiej powierzchni zrobic spacerek. Dla kondycji, dla dobrego poziomu cukru u zeby dzieciaki mialy rozrywke. Nawet znosny ten lekarz. We wtorek wizyta u mojej. W czwartek u profesora od szwu.. choc ciezko to widze by na sYjke 5cm ktos mi zalozyl szew..
No coz.

Do góry