reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@olaa90 - dziekuje[emoji8]
@marzycielka81 - idę dzis do domku[emoji6] wywalili nas juz z sali, teraz do 13 czekamy na wypis na korytarzu i do domku. Btw ja mam zaczac tez brac siofor 3x500. Mam zaczac brac najpierw przez tydzien 1/4 tabletki 3x dziennie, potem 1/2 3x dziennie i potem cala 3x dziennie. Dawka wieksza ale niby ma podrasować jajka i zadziałać tak zeby sie udało:)

@zzzzz - tak jest!!!!:)

@Porzeczka1234 - tak jak mówisz :p Hahah

@edloteh - oby tak było![emoji6][emoji8][emoji28]

A co jeśli aptt jest przy dolnej granicy a mimo to d-dimery tez niziutko? Które jest ważniejsze badanie ? Wg Przybycienia ddimer... aptt nawet nie zleca , ja ostatnio robiłam sama dla siebie

Hmm, co lekarz to inaczej. Mam trombofilię i w ciąży robiłam badania - cały zestaw (aptt, inr, d-dimery itp) u hematolog co 3 tygodnie i dla niej najważniejsze było białko C i S... :/

@Porzeczka1234 czyli mówisz że to badanie w ogóle zbędne jest i nie warto robić? O tym antyXA słyszałam właśnie, tylko musiałabym zrobić zastrzyk rano żeby sprawdzić, a nie na wieczór. Chociaż to nie problem. Póki ddimery będą grzecznie siedziały w dole i będzie wszystko okej to nie będę sobie zawracać głowy :)

@Marthi super ze wszystko okej że idziesz do domku i że tak szybko lekarz kazał działać :) trzymam kciuki ;)

reklama
@edloteh co do immuno, ja też mam mieszane uczucia, dzialam na tym polu bo nic innego mi nie pozostalo. Ale mialam ostatnio ciekawa rozmowę z lekarka w mojej klinice. Owszem leca mi u nich ciaze, oni nie uznaja immumologii w temacie rozrodu, ale wiem, ze nie jestem jedynym takim przypadkiem u nich, ze ciaze trace w tym samym momencie zawsze. Wiedza o teorii receptywnosci endometrium i lekarka mi mowila, ze to jest ten sam mechanizm u kobiet ktore nie zachodza po transferach wcale-za mala receptywnosc i zachodza za kazdym razem - zbyt wysoka. I ja akurat tutaj sie z nia zgadzam, bo zdaje sobie sprawę, ze nie kazdy embrion powinien się zagniezdzic, tak jak u mnie to sie dzieje. Tak to stworzyła natura, ze endometrium tez juz na wstepie powinno dokonywac selekcji, u mnie tego nie ma. Jade jeszcze pod koniec miesiaca do faceta od endomendy, bo ich kolejne domysly sa takie, ze moge miec jakies zmiany w macicy i to one moga powodowac i zbyt duza receptywnosc, ewentualnie zle zagniezdzanie i ten pozniejszy krwotok-poronienie. Lekiem na to mialoby byc wyciszenie hormonami przed crio, nie wiem ile mialoby to trwać. A ja się zastanawiam nad totalna zmiana i podejściem na cyklu naturalnym po wyciszeniu, w sensie najpierw hormony i w cyklu crio nic kompletnie ale nie wiem co oni na to, a co Ty myslisz? Siedzisz na watku 'kto po' , sa po tym jakies sukcesy? Wiem ze to sie ciezko kontroluje, taki cykl.

Ktoś wie co u @JoannaRak?

Ja się dziewczyny nie udzielam, sorry, ale potrzebuję przerwy. Mam wrażenie ze wnoszę tu w tej chwili za duzo przykrych emocji. Czuję się pusto jakoś :(

Do góry