reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej dziewczyny bralam Letrozol juz drugi cykl bylam na usg w 10dc pecherzyk byl 18mm a w 17dc czy pekl byl plyn w zatoce to chyba pekl bo nie bylo widac lewego jajnika a tam pecherzyk byl... teraz jest 23dc i narazie nic nie czuje zadnych objawow... chyba nic z tego nie bedzie eh to czekanie... czy ktoras z Was nie miala objawow na poczatku?

Hej dziewczyny ciesze sie, ze odnalazłam to forum:)
w skrocie opowiem Wam moja historie..jestem po 4 stratach:( ostatecznie wsystkie badania zdiagnozowanoo zespol anyfosfolipiowy, zakrzepica plus hashimoto.
Moj lekarz po pozytywnym tescie zalecil accard encorton 30mg frexiparine, duphaston..
Jestem 4 dni przed spodziewaną miesiączką..test wyszedl pozytywnie tzn jasniutka druga kreska no ale jest od wczoraj zastrzyki i caly ten zestaw lekow.dzis rano przy porannej toalecie troche krwi na papierze....oczywiscie ręce mi opadły...
we wtorek planowany okres....
moje pytanie czy ktoraś z was donosila ciąze przy tym zestawie leków? z gory dziekuje za pomoc!!!!

@monia84111 dużo osób donosiło z tym że przy plamienia dużo duphastonu albo duphaston plus luteina. Jeśli jednodniowe to może być implantacyjne też takie mialam.
Czy kontrolujesz też tarczycę? Warto na początku zbadać TSH i progesteron to ważne wartości na samym początku ciąży

@iveo dziękuje za odpowiedz....
duphaston mam 3 razy po 1 ... jesli chodzi o tarczyce, to dzwonilam do mojego endokrynologa i kazał mi dopiero zrobic tsh i ft4 za 3 tygodnie...niewiem, czy to mądrze....czy nie polece jutro od razu zrobic bete rownież...

@monia84111 ja 2 dni po teście zrobiłam TSH betę i progesteron. TSH miałam zawsze dobre a tu nagle wzrosło więc od razu euthyrox. Przy plamieniu brałam 2x100 luteiny i 2x1 duphaston warto jutro zrobić te badania i zwiększyć dawki jakby co.

@dagmarie25 @monia84111 Witajcie ! Światełka dla waszych aniołków!

@monia84111 dużo dziewczyn tu jest na zestawie acard , encorton, heparyna. Przyznam że masz dużą dawkę bo 30 ? Gdzie i u kogo się leczysz? Robiłaś badania typu immunologiczne Nk , mrl itd? Ja bym zrobiła tsh mi chyba do 3 miesiąca strasznie skakało zaczęłam z dawką eutyrox25 a skończyłam z 100. To plemienia może być implantacyjne . Masz luteinę żeby sobie zwiększyć progesteron?

@Hope24 ja nie miałam żadnych objawów zrobiłam test chyba 11 dni po owu (miałam monit) i był cień cienia zaczęłam leki sama od 9 dnia po owu pomyślałam że najwyżej odstawię ale udało się . Także spokojnie kochana . Myślę że owu mogłaś mieć 13-15 dzień także jest to 8-10 dni po owu . Płyn w zatoce daglusa świadczy o tym że owu była.

@marzycielka81 jesteś bardzo dzielna jeśli chodzi o komórki dawczyni .. Ja niby też o tym myślałem w razie w.. Ale to jednak poważna decyzja ... kciuki z całych sił..

@justkaki trzeba by uderzyć z mężem do androloga urologa zbadać czy mąż nie ma żylaków powrózków nasiennych! Jakie ph jest komórki okrągłe ? Przydałby się wymaz czy nie ma bakterii?Nie martw sie przy suplementacji ruchu diecie plemniczki można podrasowac. Zawsze można je również pobrać z jąder ( biopsja jądra to koszt w Katowicach ok 1200 zł)i sprawdzić i wybrać najlepsze do przy in vitro lub inseminacji

@plastulinka kochana czekam na wieści . Niezmiennie kciuki❤

Dziewczyny wczoraj nasza Zosia skończyła roczek. Jak ten czas leci ! Życzę każdej aby doświadczyła cudu macierzyństwa

Ostatnia edycja:
@monia84111 wiem że dupka można brać nawet 3x2, a przy plemieniach warto wziąć więcej. Skonsultuj to sobie oczywiście ze swoim gin, żeby potem nie było że samowolka jakaś ;) gratuluję po cichutku i trzymam mocno kciuki ;)

@dagmarie25 @monia84111 Witajcie ! Światełka dla waszych aniołków!

@monia84111 dużo dziewczyn tu jest na zestawie acard , encorton, heparyna. Przyznam że masz dużą dawkę bo 30 ? Gdzie i u kogo się leczysz? Robiłaś badania typu immunologiczne Nk , mrl itd? Ja bym zrobiła tsh mi chyba do 3 miesiąca strasznie skakało zaczęłam z dawką eutyrox25 a skończyłam z 100. To plemienia może być implantacyjne . Masz luteinę żeby sobie zwiększyć progesteron?

@Hope24 ja nie miałam żadnych objawów zrobiłam test chyba 11 dni po owu (miałam monit) i był cień cienia zaczęłam leki sama od 9 dnia po owu pomyślałam że najwyżej odstawię ale udało się . Także spokojnie kochana . Myślę że owu mogłaś mieć 13-15 dzień także jest to 8-10 dni po owu . Płyn w zatoce daglusa świadczy o tym że owu była.

@marzycielka81 jesteś bardzo dzielna jeśli chodzi o komórki dawczyni .. Ja niby też o tym myślałem w razie w.. Ale to jednak poważna decyzja ... kciuki z całych sił..

@justkaki trzeba by uderzyć z mężem do androloga urologa zbadać czy mąż nie ma żylaków powrózków nasiennych! Jakie ph jest komórki okrągłe ? Przydałby się wymaz czy nie ma bakterii?Nie martw sie przy suplementacji ruchu diecie plemniczki można podróżować. Zawsze można je również pobrać z jąder ( biopsja jądra to koszt w Katowicach ok 1200 zł)i sprawdzić i wybrać najlepsze do przy in vitro lub inseminacji

@plastulinka kochana czekam na wieści . Niezmiennie kciuki[emoji173]

Dziewczyny wczoraj nasza Zosia skończyła roczek. Jak ten czas leci ! Życzę każdej aby doświadczyła cudu macierzyństwa
@porzeczka1234 wszystkiego dobrego dla Zosi ! ;) [emoji258]

reklama
@Porzeczka1234 wooooow! Zdrówka dla naszej Zosieńki ♥️ Ale ten czas leci :)
@marzycielka81 super, ze podjęliście tą decyzje! Tez byłam na to nastawiona. Takie dzieciątko żyje w nas 9 miesięcy i ja jestem zdania, że jest tak samo „moje” wtedy :).

@dagmarie25 @monia84111 witajcie. Przykro z powodu strat, kciuki za udane kolejne ciąże :) @monia84111 ja bym dodała luteinę jeśli plamisz. Jutro zbadałabym betę, progesteron i jeśli jest problem z tarczycą to pakiet: Tsh, ft3 i ft4.

Ja byłam dziś na cmentarzu, ogarnąć wypalone znicze, poszłam tez na grób dziecka nienarodzonego :(. Strasznie on brzydki i nie rozumiem jak jakiś projektant mógł takie coś stworzyć, ale nie zmienia to faktu, ze poniżej tysiące świeczek. Popłakałam sobie potężnie, nie mam problemu, ze obok ludzie chodzà i patrzą, poprosiłam, żeby teraz ta moja niunia została ze mną na dobre.

Do góry