reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

cześć dziewczyny :)
Nie udzielałam się wcześniej, w sumie to dopiero dzisiaj założyłam konto. Jedynie was podczytywałam, w zasadzie przeczytałam cały wątek od początku do końca. Super sprawa, cieszę się że was znalazłam.
Coś o mnie.... niestety jestem już po dwóch stratach jedna czerwiec 2017r druga w sierpniu 2018. W międzyczasie przerwa ze staraniami.
Leczę się aktualnie u doc. Paśnika.
od 6 lat choruje na autoimmunologiczną chorobę stawów, do tego MTHFR homo C677T i podwyższone NK no i oczywiście przez moje choróbsko mam dodatnie ANA ;)
pierwsza ciąża bez leków - obumarcie 11tc
druga ciąża na dawkach profilaktycznych: clexan 40, encorton 10mg, acard itp - obumarcie 7tc
Następna ciąża będzie prowadzona na - encorton 40mg, clexan 80mg, acard, intralipid i accofil. Oczywiście encorton i clexan od ovulki.
Pozdrawiam was serdecznie :)
Przykro mi z powodu Twoich strat. ;* Wazne, ze masz juz plan dzialania. Teraz to pierwszy cykl staran po stracie?
Trzymam kciuki

reklama
W tym cyklu jeszcze się nie staramy :) póki co "przygotowuje organizm" czyli wlewy itp. Od następnego cyklu zaczynamy :) wcześniej nie mieliśmy problemów z zajściem w ciążę więc mam nadzieję ze teraz też nie będzie, ale wiadomo że różnie może być.

Witaj @dagmarie25 . Bardzo mi przykro z powodu twoich strat. Ważne że znasz przyczynę i trafiłaś na dobrego lekarza.
@roki_1991 mam ten sam zawał serca po luteinie dopochwowej. Bardzo duzo wypływa wydzieliny a ja za każdym razem na papierze szukam krwawienia.
Dziewczyny, oczekiwanie na jutrzejsze badanie jest okropne... Tak bardzo bym chciała żeby już było po, niezależnie od tego co tam zobaczę. Pamiętacie przy jakim bhcg powinno być serduszko?

W tym cyklu jeszcze się nie staramy :) póki co "przygotowuje organizm" czyli wlewy itp. Od następnego cyklu zaczynamy :) wcześniej nie mieliśmy problemów z zajściem w ciążę więc mam nadzieję ze teraz też nie będzie, ale wiadomo że różnie może być.
Super bardzo się cieszę, że do nas doliczyłas :) 3mam kciuki z taką terapią musi się udać! :)

@Oczekujaca123 biore duzo luteiny dowcipnie i laktovaginal, więc mucovagin po to by regenerować i nawilżać. Gin kazała codziennie ale biore co 2gi dzien bo bardzo tego nie lubię.

Witaj @dagmarie25 . Bardzo mi przykro z powodu twoich strat. Ważne że znasz przyczynę i trafiłaś na dobrego lekarza.
@roki_1991 mam ten sam zawał serca po luteinie dopochwowej. Bardzo duzo wypływa wydzieliny a ja za każdym razem na papierze szukam krwawienia.
Dziewczyny, oczekiwanie na jutrzejsze badanie jest okropne... Tak bardzo bym chciała żeby już było po, niezależnie od tego co tam zobaczę. Pamiętacie przy jakim bhcg powinno być serduszko?
A ktory masz tydzien? Wydaje mi sie, ze w od 6-7 jest serduszko tak tez mowila mi lekarka dlatego zapisala mnie na 7tc wg usg

reklama
Do góry