reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej dziewczyny bralam Letrozol juz drugi cykl bylam na usg w 10dc pecherzyk byl 18mm a w 17dc czy pekl byl plyn w zatoce to chyba pekl bo nie bylo widac lewego jajnika a tam pecherzyk byl... teraz jest 23dc i narazie nic nie czuje zadnych objawow... chyba nic z tego nie bedzie eh to czekanie... czy ktoras z Was nie miala objawow na poczatku?

Hej dziewczyny ciesze sie, ze odnalazłam to forum:)
w skrocie opowiem Wam moja historie..jestem po 4 stratach:( ostatecznie wsystkie badania zdiagnozowanoo zespol anyfosfolipiowy, zakrzepica plus hashimoto.
Moj lekarz po pozytywnym tescie zalecil accard encorton 30mg frexiparine, duphaston..
Jestem 4 dni przed spodziewaną miesiączką..test wyszedl pozytywnie tzn jasniutka druga kreska no ale jest od wczoraj zastrzyki i caly ten zestaw lekow.dzis rano przy porannej toalecie troche krwi na papierze....oczywiscie ręce mi opadły...
we wtorek planowany okres....
moje pytanie czy ktoraś z was donosila ciąze przy tym zestawie leków? z gory dziekuje za pomoc!!!!

@monia84111 dużo osób donosiło z tym że przy plamienia dużo duphastonu albo duphaston plus luteina. Jeśli jednodniowe to może być implantacyjne też takie mialam.
Czy kontrolujesz też tarczycę? Warto na początku zbadać TSH i progesteron to ważne wartości na samym początku ciąży

@iveo dziękuje za odpowiedz....
duphaston mam 3 razy po 1 ... jesli chodzi o tarczyce, to dzwonilam do mojego endokrynologa i kazał mi dopiero zrobic tsh i ft4 za 3 tygodnie...niewiem, czy to mądrze....czy nie polece jutro od razu zrobic bete rownież...

@monia84111 ja 2 dni po teście zrobiłam TSH betę i progesteron. TSH miałam zawsze dobre a tu nagle wzrosło więc od razu euthyrox. Przy plamieniu brałam 2x100 luteiny i 2x1 duphaston warto jutro zrobić te badania i zwiększyć dawki jakby co.

@dagmarie25 @monia84111 Witajcie ! Światełka dla waszych aniołków!

@monia84111 dużo dziewczyn tu jest na zestawie acard , encorton, heparyna. Przyznam że masz dużą dawkę bo 30 ? Gdzie i u kogo się leczysz? Robiłaś badania typu immunologiczne Nk , mrl itd? Ja bym zrobiła tsh mi chyba do 3 miesiąca strasznie skakało zaczęłam z dawką eutyrox25 a skończyłam z 100. To plemienia może być implantacyjne . Masz luteinę żeby sobie zwiększyć progesteron?

@Hope24 ja nie miałam żadnych objawów zrobiłam test chyba 11 dni po owu (miałam monit) i był cień cienia zaczęłam leki sama od 9 dnia po owu pomyślałam że najwyżej odstawię ale udało się . Także spokojnie kochana . Myślę że owu mogłaś mieć 13-15 dzień także jest to 8-10 dni po owu . Płyn w zatoce daglusa świadczy o tym że owu była.

@marzycielka81 jesteś bardzo dzielna jeśli chodzi o komórki dawczyni .. Ja niby też o tym myślałem w razie w.. Ale to jednak poważna decyzja ... kciuki z całych sił..

@justkaki trzeba by uderzyć z mężem do androloga urologa zbadać czy mąż nie ma żylaków powrózków nasiennych! Jakie ph jest komórki okrągłe ? Przydałby się wymaz czy nie ma bakterii?Nie martw sie przy suplementacji ruchu diecie plemniczki można podrasowac. Zawsze można je również pobrać z jąder ( biopsja jądra to koszt w Katowicach ok 1200 zł)i sprawdzić i wybrać najlepsze do przy in vitro lub inseminacji

@plastulinka kochana czekam na wieści . Niezmiennie kciuki❤

Dziewczyny wczoraj nasza Zosia skończyła roczek. Jak ten czas leci ! Życzę każdej aby doświadczyła cudu macierzyństwa

Ostatnia edycja:
@monia84111 wiem że dupka można brać nawet 3x2, a przy plemieniach warto wziąć więcej. Skonsultuj to sobie oczywiście ze swoim gin, żeby potem nie było że samowolka jakaś ;) gratuluję po cichutku i trzymam mocno kciuki ;)

@dagmarie25 @monia84111 Witajcie ! Światełka dla waszych aniołków!

@monia84111 dużo dziewczyn tu jest na zestawie acard , encorton, heparyna. Przyznam że masz dużą dawkę bo 30 ? Gdzie i u kogo się leczysz? Robiłaś badania typu immunologiczne Nk , mrl itd? Ja bym zrobiła tsh mi chyba do 3 miesiąca strasznie skakało zaczęłam z dawką eutyrox25 a skończyłam z 100. To plemienia może być implantacyjne . Masz luteinę żeby sobie zwiększyć progesteron?

@Hope24 ja nie miałam żadnych objawów zrobiłam test chyba 11 dni po owu (miałam monit) i był cień cienia zaczęłam leki sama od 9 dnia po owu pomyślałam że najwyżej odstawię ale udało się . Także spokojnie kochana . Myślę że owu mogłaś mieć 13-15 dzień także jest to 8-10 dni po owu . Płyn w zatoce daglusa świadczy o tym że owu była.

@marzycielka81 jesteś bardzo dzielna jeśli chodzi o komórki dawczyni .. Ja niby też o tym myślałem w razie w.. Ale to jednak poważna decyzja ... kciuki z całych sił..

@justkaki trzeba by uderzyć z mężem do androloga urologa zbadać czy mąż nie ma żylaków powrózków nasiennych! Jakie ph jest komórki okrągłe ? Przydałby się wymaz czy nie ma bakterii?Nie martw sie przy suplementacji ruchu diecie plemniczki można podróżować. Zawsze można je również pobrać z jąder ( biopsja jądra to koszt w Katowicach ok 1200 zł)i sprawdzić i wybrać najlepsze do przy in vitro lub inseminacji

@plastulinka kochana czekam na wieści . Niezmiennie kciuki[emoji173]

Dziewczyny wczoraj nasza Zosia skończyła roczek. Jak ten czas leci ! Życzę każdej aby doświadczyła cudu macierzyństwa
@porzeczka1234 wszystkiego dobrego dla Zosi ! ;) [emoji258]

reklama
@Porzeczka1234 wooooow! Zdrówka dla naszej Zosieńki ♥️ Ale ten czas leci :)
@marzycielka81 super, ze podjęliście tą decyzje! Tez byłam na to nastawiona. Takie dzieciątko żyje w nas 9 miesięcy i ja jestem zdania, że jest tak samo „moje” wtedy :).

@dagmarie25 @monia84111 witajcie. Przykro z powodu strat, kciuki za udane kolejne ciąże :) @monia84111 ja bym dodała luteinę jeśli plamisz. Jutro zbadałabym betę, progesteron i jeśli jest problem z tarczycą to pakiet: Tsh, ft3 i ft4.

Ja byłam dziś na cmentarzu, ogarnąć wypalone znicze, poszłam tez na grób dziecka nienarodzonego :(. Strasznie on brzydki i nie rozumiem jak jakiś projektant mógł takie coś stworzyć, ale nie zmienia to faktu, ze poniżej tysiące świeczek. Popłakałam sobie potężnie, nie mam problemu, ze obok ludzie chodzà i patrzą, poprosiłam, żeby teraz ta moja niunia została ze mną na dobre.

Do góry