reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@magda1208 Nati od samego poczatku do konca byl ulozony glowa w dol. To nie jest nadzwyczajna rzecz, choc to napieranie owszem. Choc po 30tc u mnie bylo norma. Teraz mam 16tc i macica zaczyna mi sie stawiac. Za wczesnie, ale na pewne rzeczy nie mamy wplywu.

@magda1208 Nati od samego poczatku do konca byl ulozony glowa w dol. To nie jest nadzwyczajna rzecz, choc to napieranie owszem. Choc po 30tc u mnie bylo norma. Teraz mam 16tc i macica zaczyna mi sie stawiac. Za wczesnie, ale na pewne rzeczy nie mamy wplywu.

Dla mnie pomimo tego, że czytam rozmawiam wszystko wydaje się być momentami niepokojące.

@magda1208 chodź często na wizyty żeby kontrolować co z ta szyjka. Jest coraz ciężej niewygodnie stać chodzić leżeć itd ale tyle osób to przeżyło i my damy radę. Zakupki na internecie czytać o maluszkach pranie prasowanie i jakoś nam wszystkim zleci.
Mąż nie wytrzymał i złożył juz dziś łóżeczko.

@magda1208 ten duzy bol ktory odczuwasz, to napieranie na krocze i wrazenie, ze za chwile cie rozerwie, tak, ze krok ciezko postawic moze byc spowodowane rozchodzeniem sie spojenia lonowego. To niestety sie zdarza. Mnie bardzo bolalo. W okolicy wzgorka lonowego az do pachwin, a nawet bioder. Kosci musza sie rozszerzac, bys dala rade urodzic. Przy pierwszej ciazy te bole bywaja bardziej odczuwalne

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was też miała ułożenie główką w dół w ciąży wcześniej niż przed porodem.
Pytam bo moja mała ewidentnie główką w dół czuję jak napiera i to bardzo bo nie mogę siedzieć krocze boli aż momentami pot i duszno się robi.

Boje się czy wytrzyma moja macica do bezpiecznego terminu.
Dużo leżę.
U mnie w sumie ba polowkowym lekarz stwierdzil ze ułożenie glowkowe, urodzilam 3 tyg pozniej, podobno to ulozenie nie mialo znaczenia.

Do góry