@magda1208 u mnie młody jest tak ułożony już od wielu tygodni.
reklama
@magda1208 Nati od samego poczatku do konca byl ulozony glowa w dol. To nie jest nadzwyczajna rzecz, choc to napieranie owszem. Choc po 30tc u mnie bylo norma. Teraz mam 16tc i macica zaczyna mi sie stawiac. Za wczesnie, ale na pewne rzeczy nie mamy wplywu.
magda1208
Fanka BB :)
Nie odczuwasz bólu u mnie to czasami boli i czuję tak ciężko pod brzuszkiem jak by mała była cała w macicy poty mnie oblewają i słabo się robi.@magda1208 u mnie młody jest tak ułożony już od wielu tygodni.
Ciężko mi chodzić i siedzieć.
magda1208
@magda1208 Nati od samego poczatku do konca byl ulozony glowa w dol. To nie jest nadzwyczajna rzecz, choc to napieranie owszem. Choc po 30tc u mnie bylo norma. Teraz mam 16tc i macica zaczyna mi sie stawiac. Za wczesnie, ale na pewne rzeczy nie mamy wplywu.
Dla mnie pomimo tego, że czytam rozmawiam wszystko wydaje się być momentami niepokojące.
@magda1208 mnie to nie boli. Ja nie czuje w ogóle jakiegos napierania małego, ale myśle, ze to może być tez na tym etapie już normalne
iveo
@magda1208 chodź często na wizyty żeby kontrolować co z ta szyjka. Jest coraz ciężej niewygodnie stać chodzić leżeć itd ale tyle osób to przeżyło i my damy radę. Zakupki na internecie czytać o maluszkach pranie prasowanie i jakoś nam wszystkim zleci.
Mąż nie wytrzymał i złożył juz dziś łóżeczko.
Mąż nie wytrzymał i złożył juz dziś łóżeczko.
magda1208
@magda1208 mnie to nie boli. Ja nie czuje w ogóle jakiegos napierania małego, ale myśle, ze to może być tez na tym etapie już normalne
Właśnie dlatego mnie to trochę nie pokoi.
Lez i wypoczywaj tak, jak do tej pory i będzie dobrze. Jesteście już naprawdę tuż przed meta. Kiedy masz teraz wizytę?Właśnie dlatego mnie to trochę nie pokoi.
@magda1208 ten duzy bol ktory odczuwasz, to napieranie na krocze i wrazenie, ze za chwile cie rozerwie, tak, ze krok ciezko postawic moze byc spowodowane rozchodzeniem sie spojenia lonowego. To niestety sie zdarza. Mnie bardzo bolalo. W okolicy wzgorka lonowego az do pachwin, a nawet bioder. Kosci musza sie rozszerzac, bys dala rade urodzic. Przy pierwszej ciazy te bole bywaja bardziej odczuwalne
reklama
Oczekujaca123
U mnie w sumie ba polowkowym lekarz stwierdzil ze ułożenie glowkowe, urodzilam 3 tyg pozniej, podobno to ulozenie nie mialo znaczenia.Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was też miała ułożenie główką w dół w ciąży wcześniej niż przed porodem.
Pytam bo moja mała ewidentnie główką w dół czuję jak napiera i to bardzo bo nie mogę siedzieć krocze boli aż momentami pot i duszno się robi.
Boje się czy wytrzyma moja macica do bezpiecznego terminu.
Dużo leżę.
Podziel się: