reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczynki mam pytanie przez miesiac brania metyli homocysteina z 8,5 na 7 czy to dobrze? Ile do staran powinna wynosic 6????? jak z kwasem foliowym u mnie wysoko 20 ale bralam wczesniej 5 mg syntetycznegho
To już dobry wynik :)
@Zzzzzz ja tez mam łożysko wysoko na przedniej ścianie, wiec tez nieprędko poczuję :(
Marshia dziecko będzie roslo i się przesuwało. Mi Przyb mówił ze przodujacego ale żeby się nie przejmować bo pójdzie w górę i tak też było więc po każdym usg może się okazać że się coś lekko zmieniło.
@marshia mialam usg i krew pobierana nic ponad programowego.
@Oczekujaca123 zadzwon do swojej gin lub do poradni i popros gin do tel niech Ci powie co o tym sadzi.
Zzz gratulacje :)
@Destino jak się czujesz?

reklama
@nafoczka kochana powoli wracam do zywych. Mdlosci nie odpuszczaja i raczej ciagnac sie bedzie do konca. Ja tez mam lozysko lekko przodujace tyle ze na tylnej scianie. I stad krwawienia. Podobnie mialam z Natim i sie podnioslo. Ma czas do 22tc.
A co u ciebie Slonko? Odpoczelas? Synowie zadowoleni. To kiedy ta coreczka co? Moze jakas wpadeczke planujesz [emoji6]

@zzzzz kochana gratulacje... ;)

Dziewczyny które miały krwiaczki jak on się oproznial to plamilyscie tak na ciemno brązowym , schodzily brzydko mówiąc takie brudy ? Bo od wczoraj się takie coś pojawiło i mam nadzieję że to właśnie krwiak się oczyszcza.....

Ale ja nie mam przodującego. Mam na przedniej ścianie wysoko umiejscowione. To jest zupełnie coś innego niż przodujące. W języku angielskim są na to nawet dwie zupełnie różne nazwy. Tylko w języku polskim są podobne przez jakiś głupi błąd kogoś. Także ja się tym w ogóle nie stresuje, tylko tyle że będę czuła później ruchy niż przy ułożeniu na tylnej ścianie.
Jeśli już coś z trochę mnie męczy to bardziej długość Szyjki, że ma tylko 3,16, a wiem że są dziewczyny które mają i po 5 cm.

Nie wiem czy mam przodujace czy tylujace lozysko :p chodzi o to ze dzieciak jest bardziej przy kregoslupie i nie widac go tak wyraznie na usg.

@Zzzzzz przodujace lozysko to takie, ktore czesciowo lub calkowicie zachodzi na szyjke i nie wazne czy jest na przedniej czy na tylnej scianie macicy. Ja mam na tylnej, ale czesciowo zachodzi na szyjke. Tylko teraz lozysko bedzie sie podnosic wiec narazie nie ma to wiekszego znaczenia. Jesli sie nie podniesie to bede musiala lezec, bo lozysko przodujace moze powodowac krwawienia, bo sie latwiej odkleja. I wtedy tez trzeba myslec o cc zamiast sn. Wszystko w zaleznosci od tego jak mocno i w ktorym miejscu zaslania ujscie. To tak w skrocie

reklama
@Zzzzzz przodujace lozysko to takie, ktore czesciowo lub calkowicie zachodzi na szyjke i nie wazne czy jest na przedniej czy na tylnej scianie macicy. Ja mam na tylnej, ale czesciowo zachodzi na szyjke. Tylko teraz lozysko bedzie sie podnosic wiec narazie nie ma to wiekszego znaczenia. Jesli sie nie podniesie to bede musiala lezec, bo lozysko przodujace moze powodowac krwawienia, bo sie latwiej odkleja. I wtedy tez trzeba myslec o cc zamiast sn. Wszystko w zaleznosci od tego jak mocno i w ktorym miejscu zaslania ujscie. To tak w skrocie
Nie wiem czy to ma jakies znaczenie, ale jak urodzilam to lekarka mowila zeby odczekac te co najmniej 3cykle i skontrolowac czy wszystko ok , bo czesto zdarza sie , ze zbyt szybka ciaza kiedy wszystko nie jest odpowiednio odbudowane konczy sie czesto przodujacym lozyskiem a to juz tez jakies ryzyko. Czasem zdarza sie tak po prostu, ale właśnie po zabiegu zdarza sie najczesciej.

Do góry