reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej Dziewczęta :)
Czy któraś z Was mogłaby pomóc mi w ocenie mojego wyniku? :) Najbardziej zastanawiają mnie komórki NK, czy nie są za wysokie...? To był mój 22 dzień cyklu. Kiedyś jak robiłam podobne badanie, tylko w 13 dc miałam wynik ok 11.

Limfocyty T wynik 69% (60,0-82,0)
Limfocyty B wynik 14% (7,0-23,0)
Limfocyty helper CD3+/CD4+ wynik 43% (30,0-51,0)
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ wynik 22,0% (19,0-39,0)
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 wynik 1,9 ratio (0,8-2,5)
Komórki NK (CD3-/CD16+56+) wynik 15% (7,0-24,0)

reklama
@Oczekujaca123 : Link do: Rtg a ciąża... - Forum dla kobiet
Link do luznej rozmowy na temat roznych prześwietlen

Po badaniach wszystko oka. Dr powiedziala ze to co miedzy nogami to niekoniecznie siusiak bo zarowno dziewczynki jak i chlopcy to mają do ktoregos tam tygodnia.
Mam gleboko umiejscowiona macicę więc pewnie nie za szybko poczuje ruchy. Generalnie zadowolona jestem. Lece do pracy :(

@Oczekujaca123 : Link do: Rtg a ciąża... - Forum dla kobiet
Link do luznej rozmowy na temat roznych prześwietlen

Po badaniach wszystko oka. Dr powiedziala ze to co miedzy nogami to niekoniecznie siusiak bo zarowno dziewczynki jak i chlopcy to mają do ktoregos tam tygodnia.
Mam gleboko umiejscowiona macicę więc pewnie nie za szybko poczuje ruchy. Generalnie zadowolona jestem. Lece do pracy :(
Dzięki widzialam to, ale w zasadzie to taka rozbieżność zdan jak i wszedzie. Ogólnie chyba najwazniejsze jest to, zeby nie byl to ten sam cykl.
Nie mam teraz wizyty u ginekologa to nie mam jak spytać :(

@Zzzzzz suuuuuper! Gratulacje. Ty pappę robiłaś?
@Oczekujaca123 stos cd4/cd8 masz w porządku. Nk zawsze rosną w 2 fazie cyklu, od owulacji, bo organizm wtedy przygotowuje się na ciążę. I albo robi to prawidłowo, albo winduje te komórki w górę przez pomyłkę co powoduje poronienia. Dlatego bada się je średnio 5 dni przed końcem cyklu, a nie bada wcale w cyklach bezowulacyjnych. 15% to nie dramat, ale lekko za wysokie są. Z taką ilością prawdopodobnie jest sobie w stanie poradzić steryd. Oczywiście w zależności co masz winnych wybikach, bo tego nie pamietam.

Dziewczynki mam pytanie przez miesiac brania metyli homocysteina z 8,5 na 7 czy to dobrze? Ile do staran powinna wynosic 6????? jak z kwasem foliowym u mnie wysoko 20 ale bralam wczesniej 5 mg syntetycznegho

@marshia
Dzięki. No właśnie ja mam teraz cykle bezowulacyjne, więc nie wiem czy tym wynikiem nk się sugerować i przejmować...
Problem jest taki, że jeżeli zostanę u profesor Jerzak, to wiem, że profesor mi w życiu nie da sterydu... Musiałabym szukać inmego ginekologa :(

reklama
Do góry