reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej Dziewczęta :)
Czy któraś z Was mogłaby pomóc mi w ocenie mojego wyniku? :) Najbardziej zastanawiają mnie komórki NK, czy nie są za wysokie...? To był mój 22 dzień cyklu. Kiedyś jak robiłam podobne badanie, tylko w 13 dc miałam wynik ok 11.

Limfocyty T wynik 69% (60,0-82,0)
Limfocyty B wynik 14% (7,0-23,0)
Limfocyty helper CD3+/CD4+ wynik 43% (30,0-51,0)
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ wynik 22,0% (19,0-39,0)
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 wynik 1,9 ratio (0,8-2,5)
Komórki NK (CD3-/CD16+56+) wynik 15% (7,0-24,0)

reklama
@Oczekujaca123 : Link do: Rtg a ciąża... - Forum dla kobiet
Link do luznej rozmowy na temat roznych prześwietlen

Po badaniach wszystko oka. Dr powiedziala ze to co miedzy nogami to niekoniecznie siusiak bo zarowno dziewczynki jak i chlopcy to mają do ktoregos tam tygodnia.
Mam gleboko umiejscowiona macicę więc pewnie nie za szybko poczuje ruchy. Generalnie zadowolona jestem. Lece do pracy :(

@Oczekujaca123 : Link do: Rtg a ciąża... - Forum dla kobiet
Link do luznej rozmowy na temat roznych prześwietlen

Po badaniach wszystko oka. Dr powiedziala ze to co miedzy nogami to niekoniecznie siusiak bo zarowno dziewczynki jak i chlopcy to mają do ktoregos tam tygodnia.
Mam gleboko umiejscowiona macicę więc pewnie nie za szybko poczuje ruchy. Generalnie zadowolona jestem. Lece do pracy :(
Dzięki widzialam to, ale w zasadzie to taka rozbieżność zdan jak i wszedzie. Ogólnie chyba najwazniejsze jest to, zeby nie byl to ten sam cykl.
Nie mam teraz wizyty u ginekologa to nie mam jak spytać :(

@Zzzzzz suuuuuper! Gratulacje. Ty pappę robiłaś?
@Oczekujaca123 stos cd4/cd8 masz w porządku. Nk zawsze rosną w 2 fazie cyklu, od owulacji, bo organizm wtedy przygotowuje się na ciążę. I albo robi to prawidłowo, albo winduje te komórki w górę przez pomyłkę co powoduje poronienia. Dlatego bada się je średnio 5 dni przed końcem cyklu, a nie bada wcale w cyklach bezowulacyjnych. 15% to nie dramat, ale lekko za wysokie są. Z taką ilością prawdopodobnie jest sobie w stanie poradzić steryd. Oczywiście w zależności co masz winnych wybikach, bo tego nie pamietam.

Dziewczynki mam pytanie przez miesiac brania metyli homocysteina z 8,5 na 7 czy to dobrze? Ile do staran powinna wynosic 6????? jak z kwasem foliowym u mnie wysoko 20 ale bralam wczesniej 5 mg syntetycznegho

@marshia
Dzięki. No właśnie ja mam teraz cykle bezowulacyjne, więc nie wiem czy tym wynikiem nk się sugerować i przejmować...
Problem jest taki, że jeżeli zostanę u profesor Jerzak, to wiem, że profesor mi w życiu nie da sterydu... Musiałabym szukać inmego ginekologa :(

reklama
Do góry